Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Spelarnummer för 2007/2008

Kategori: Nyheter

image49
                                 Anderson får ta över Rooneys gamla tröjnummer 8

Manchester United har nu gjort klart vilka nummer samtliga spelare kommer att ha säsongen 2007/2008. Bland nyförvärven så kommer Owen Hargreaves få tröjnummer 4, numret som Heinze hade förra säsongen. Heinze får nummer 14. Sedan tidigare har det varit klart att Nani kommer att ha nummer 17, och nu är det även bestämt att Anderson får nummer 8. Tevez som idag blev klar får samma nummer som i West Ham, 32.  

Tröjnummer säsongen 2007/2008  
1. Edwin Van der Sar (mv)
2. Gary Neville
3. Parice Evra
4. Owen Hargreaves
5. Rio Ferdinand
6. Wes Brown
7. Cristiano Ronaldo
8. Anderson
9. Louis Saha
10. Wayne Rooney
11. Ryan Giggs
12. Ben Foster (mv)
13. Ji-Sung Park
14. Gabriel Heinze
15. Nemanja Vidic
16. Michael Carrick
17. Nani
18. Paul Scholes
19. Gerard Pique
20. Ole Gunnar Solkjär
21. Dong Fangzhuo
22. John O'Shea
23. Jonathan Evans
24. Darren Fletcher
27. Mikael Silvestre
28. Darron Gibson
29. Tomasz Kuszczak (mv)
30. Lee Martin
32. Carlos Tevez
33. Chris Eagles
35. Kieran Lee
36. David Gray
37. Craig Cathcart
38. Tom Heaton
39. Fraizer Campbell

Carlos Tevez äntligen klar

Kategori: Nyheter

image48
         Tevez affären har äntligen gått i lås och Tevez är från och med nu United spelare

Årets mest invecklade och längsta affär i år har äntligen fått sitt slut då Carlos Tevez flytt från West Ham till Manchester United äntligen är slutförd. Tevez som tränat med United ett tag nu kommer att få tröja nummer 32, precis som i West Ham.
Tevez affären har som sagt varit väldigt invecklad och fler parter än vanigt har varit inblandad i affären. Det som varit det svåra i affären ha varit att det inte varit klart om vem som äger Tevez. Men nu när affären är löst är Sir Alex Ferguson såklart en av de gladare personerna av de som varit inblandade i affären.
- Jag är glad att allt är utrett. Vi vet nu att vi har fått en spelare under korrekta omständigheter, säger Sir Alex.  

Hyllar Tevez efter stark start
Som sagt så har Tevez varit med och tränat med United vid flertal tillfällen och Ferguson är överraskad att han börjat så bra.
- Carlos överraskade oss under träningarna förra veckan. Efter Copa America, och med bara en kort semester, trodde jag han skulle behöva mer träning. Men han gjorde det väldigt bra och ser ut att vara i mycket bra form, berömmer Ferguson.
Eftersom att affären blev löst så här tätt inpå ligastarten hinner inte Tevez förbereda sig med några träningsmatcher innan allvaret drar igång. Dock kommer han troligtvis inte spela mot Reading på söndag men det mesta talar för att det blir United premiär för Tevez mot Manchester City nästa vecka.
- Han kommer troligtvis att vara involverad i matchen mot Manchester City nästa vecka. Men det är svårt at säga i vilken del av matchen han kommer att spela eftersom om du stoppar in någon i ett derby, måste du vara säker på att spelaren kommer att leverera. Det är ingen match du kommer att få tid på dig. Det är alltid något extra när det är derby, säger Ferguson.

Seger i båda matcherna

Kategori: Nyheter

image47
Nani får hoppas att Sir Alex inte ser bilder från matchen då han firade sitt mål genom det sätt han blivit avråd till

Det skulle bli segrar i båda gårdagens matcher som spelades i Dunfermline och i Belfast. United spelade bra i båda matcherna trots att siffrorna, men lite skärpa i avsluten, kunde ha blivit större.

Glentoran - United XI 0-3 
Matchen igår i Belfast slutade 3-0 men det kunde ha blivit flera mål då United enligt rapporter spelade bra. Matchens stora namn var nyförvärvet Nani. Nani som spelade hela matchen var inblandad i det mesta och stod också för dagens delikatess. Men det var inte Nani som inledde målskyttet. Lee Martin snodde åt sig bollen och spelade Fraizer Campbell vars volley avslutning var otagbar för målvakten.
Åtta minuter senare var det dags för mål nummer två, och även denna gång var Campbell inblandad, men även Anderson och Nani var med i förarbetet till vad som till slut skulle skrivas ner till Patrice Evras mål.
United fortsatte och tio minuter innan pausvilan slog Nani till. Han drog iväg ett skott utifrån och fick en riktig kanonträff som gick rätt upp i krysset. Han firade målet på det sätt Sir Alex avrådit honom från... just det, volter.
Andra halvlek blev mållös trots att United borde ha skrivit siffrorna större. Men det var ändå en match att ta med sig till ligastarten på söndag.  

Laget:
Heaton, Simpson (Gibson, 61.), Ferdinand, Vidic (Lea, 69.), Evra; Martin, Carrick, O'Shea, Nani; Anderson, Campbell (Dong, 61.)   

Dunfermline - United XI 0-4
 
Även i Dunfermline blev det en behaglig resa för bortalaget, men också här borde det ha blivit fler mål i Uniteds favör. United spelade bra och höll i bollen mycket och skapade en hel del. Det var dock inte så konstigt då bortalaget inte höll högsta klass. Första målet kom efter 23 minuter. Chris Eagles som haft en riktigt fin sommar blev framspelad av Giggs och avslutade kallt genom att placera bollen in bredvid målvakten. Andra målet gjordes av Ryan Giggs som efter framspelning av Wayne Rooney lyfte elegant bollen över målvakten.
2-0 resultatet stod sig halvleken ut.
Wayne Rooney hade under matchen haft flera chanser utan att lyckas, men till slut skulle målet komma. Darren Fletcher blev neddragen och domaren pekade på straffpunkten. Rooney tog ansvaret och gjorde inga misstag genom att dunka in 3-0. 4-0 skulle också komma av Rooney. Han fick bollen i mitten av planen utan att ha en spelare i närheten av sig. Han satte fart mot målet och avslutade till slut genom att slå in bollen in i närmsta hörnet.  

Laget:
Kuszczak, Brown (Eckersley, 46.), Pique, Bardsley, Silvestre, Fletcher, Hargreaves (S. Evans, 65.), Scholes, Eagles, Giggs (Eikrem, 79.), Rooney.   

Ronaldo stannar hemma

Kategori: Nyheter

image46
                                       Ronaldo står över dagens matcher

Cristiano Ronaldo kommer inte att delta i någon av dagens matcher mot Dunfermline och Glentoran. Anledningen till att Ronaldo inte finns med i någon av trupperna är oklart, men kan bero på en mindre smäll han fick i Community Shield matchen.
Eftersom att Tevez övergång fortfarande inte är helt löst finns inte han heller med i trupperna som idag satte kurs mot Dunfermline och Belfast. Gabriel Heinze kom tillbaka från semestern med en muskelskada och kommer inte delta i någon match, dock hade han förmodligen inte varit med utan skadan heller, då han så snabbt som möjligt vill bort för klubben.  

Eikrem största överraskning
Den största överraskningen bland de uttagna är norska Magnus Wolff Eikrem. Norrmannen som idag fyller sjutton år får en fin födelsedag då han får åka med till Skottland för att möjligtvis få spela mot Dunfermline. Annars är det inga större överraskningar och alla tre nyförvärv finns med i någon av matcherna.  

Trupperna:

Dunfermline
Målvakter: Van der Sar, Kuszczak.
Backar: Brown, Bardsley, Pique, Silvestre, Eckersley.
Mittfältare: Hargreaves, Fletcher, Scholes, S. Evans, Eikrem, Eagles.
Anfallare: Giggs, Rooney. 

Glentoran
Målvakter: Heaton.
Backar: Simpson, Vidic, Ferdinand, Evra, Lea.
Mittfältare: Carrick, O'Shea, Gibson, Martin, Nani, Anderson.
Anfallare: Fangzhuo, Campbell.

Tevez underskrift dröjer

Kategori: Nyheter

image44
                                    Inte tummen upp för United spel riktigt  ännu

West Ham och Kia Joorabchians företag är överrens både med varandra och med United om en två års lång utlåning. Men affären är fortfarande inte helt klar då en godkännelse från Premier League återstår samt att Tevez skriver på kontraktet med United.
Det som i huvudsak är anledningen till att affären inte går så lätt som vanligt är att affären då Javier Mascherano gick från West Ham till Liverpool tog upp till flera veckor, och det är exakt samma situation som den United är i.

Så i nuläget är det bara att vänta på att ligans advokater så snart som möjligt undertecknar avtalet så att vi kan få se Tevez i United tröjan. Tevez var tänkt att användas i match på onsdag men nu ligger det förmodligen inte så bra till, men förhoppningsvis hinner han bli klar tills hemmapremiären mot Reading på söndag.   

Solkjär
längtar
Ole Gunnar Solkjär är verkligen en spelare som tänker på laget i första hand. Trots att han kommer, med Tevez ankomst, att få det svårare att få speltid i United är han mycket glad över affären som görs.
- Jag har varit i klubben i 11 år och vi har värvat så många spelare under den tiden. Man blir glad varje gång en ny bra spelare värvas och jag hoppas vi får Carlos Tevez övergång genomförd snart, säger Solkjär till Sky Sports.
- Jag tror man längtar till varje ny spelare som blir klar, men jag ska inte säga för mycket om han förrän övergången är helt klar. Han kommer att bli vår spelare, det är väl dokumenterat, och vi har jobbat hårt för att få han eftersom Carlos är en väldigt, väldigt bra fotbollsspelare.
De som hävdar att Rooney och Tevez är för lika för att spela tillsammans tycker Solkjär inte är något att lyssna på.
- Inga spelare är helt lika. Andy Cole och Dwight Yorke fick höra samma sak, de skulle verkligen inte passa ihop. Men vi vet alla hur historien med de två slutade, avslutar Solkjär.

Sir Alex hyllar Van der Sar

Kategori: Nyheter

image43
                Sir Alex Ferguson och Carlos Queiroz fick igår ta emot årets första trofé

När Wayne Rooney slog in Uniteds tredje straff säkrade han årets första titel för Manchester United. Men det var inte Rooney som var den stora hjälten i gårdagens Community Shield match. Nej, det var Edwin Van der Sar som i straffläggningen hade en otroligt avgörande roll då han skulle vakta Uniteds mål. Van der Sar som kritiserats lite av Ferguson som sagt att han kan tänka sig att spela med Ben Foster i mål nästa säsong. Men Van der Sar vill annorlunda och visade att han är en målvakt av världsklass genom att rädda samtliga tre straffar som Chelsea slog. Samtidigt som Carrick, Ferdinand och Rooney skötte sig felfritt från straffpunkten.
Så här sa Alex Ferguson till Sky Sports efter matchen: "Edwin var helt fantastisk. Han utnyttjade sin rutin, och det gynnade oss".  

Inget lag presterade på topp
Community Shield matcherna spelas alltid mellan vinnaren av FA-cupen och vinnaren av ligan. Enligt Ferguson var det inte på topp lagen presterade och menar att det är så det brukar vara när det är kort kvar till ligan drar igång.
- Jag tycker inte något av lagen spelade upp mot sitt bästa, men så brukar det vara i Community Shield matcherna. De används som uppvärmning inför allvaret som börjar helgen efter, säger "Fergie".
Spelmässigt så var det en jämn match mellan de båda storlagen, men det var i Chelseas straffområde det hände mest målchansmässigt.
- Spelmässigt var det inte så mycket som skiljde de två lagen, men vi skapade de bästa målchanserna, menar Ferguson.  

Ingen betydelse för framtiden
Att matchen skulle ha någon inverkan i vad som komma skall nästa helg har Ferguson svårt att tro.
- Nej, listan är inte gjord på bakgrund av detta resultatet. Jag tror hela landet vet med sig själv om vilka lag som kommer att kämpa om titeln. Själv tror jag att Arsenal och Liverpool kommer spela en större roll denna säsong, och det kan gott hända att det kan vara till spelets fördel, sa Sir Alex efter att årets första trofé var hämtad från Wembley.  

Giggs glad över att få Tevez in i laget

Kategori: Nyheter

image42
                             Tevez visar (här i West Ham) att han är en storspelare

Uniteds fjärde värvning under sommaren blev som känt West Hams Carlos Tevez. Argentinaren som hämtades till West Ham från Corinthians 2006, hade det inte lätt i början och var mållös i flera matcher. Det dröjde till slutfasen av säsongen innan Tevez skulle vakna till liv, och han höjde sig rejält och var helt klart en av orsakerna till att West Ham spelar i Premier League nästa säsong.
United försökte länge värva den duktige forwarden utan resultat men som ni säkert känner till gick det till slut vägen och Tevez fick tillåtelse att lämna sin förra klubb.  

PL accepterade affären
Innan affären skulle kunna färdigställas helt var Premier League styrelsen tvungen att acceptera affären, något som de som väntat också gjorde. Tevez har inte presenterats som United spelare ännu men väntas bli het klar inom två dagar.
Tevez kommer, om allt går enligt planerna, spela match redan på onsdag. Antingen mot Glentoran i Belfast, eller mor Dunfermline i Skottland. Några dagar senare, närmare bestämt söndag så spelar United sin första ligamatch mot Reading, och förhoppningsvis imponerar han tillräckligt på Ferguson så att han belönas med en plats i årets första ligamatch.   

"En kvalitetsspelare"
Ryan Giggs är lyrisk över att få argentinaren med i laget. Enligt "Giggsy" kommer Tevez att stärka truppen mycket nästa säsong.  
- Jag är mycket glad över Tevez. Han tränade med oss på fredagen och hittade sig direkt till rätta. Han är en kvalitetsspelare, något som vi såg mot slutet av förra säsongen då han spelade för West Ham - så han kommer ge oss en ny dimension, säger Ryan Giggs till MUTV.
Att det blir mer konkurrens om platserna nästa säsong oroar inte Giggs någonting, utan Giggs menar hellre att det är upp till var och en att prestera på topp.
- Det kommer krylla av anfallsalternativ denna säsongen, men det betyder bara att alla måste på topp hela tiden, säger Giggs. Och det har han så rätt i. Och att det kommer att finnas en hel del anfallsalternativ stämmer. Men titta på mittfältet där det redan förra säsongen fanns gott om kvalitetsspelare. Nu när Anderson, Nani och Hargreaves anslutit till truppen har vi förmodligen en riktig toppsäsong att se fram emot.

United vann efter straffar

Kategori: Nyheter

image41
         De båda målskyttarna Giggs och Malouda. Giggs blev till slut den som stod som segrare

Edwin Van der Sar blev stor hjälte då han räddade samtliga Chelseas straffar under straffläggningen i Community Shield på Wembley idag. Matchen slutade 1-1 efter ordinarie tid och i Community Shield, (som är vinnaren av cupen mot vinnaren av ligan) är det ingen förlängning, utan straffar direkt.
Något som idag gynnade United.
Matchen började långsamt då båda lagen kände lite på varandra. Det dröjde fram till 20:e minuten innan Ronaldo fick nog och satte fart på vänsterkanten och slog en passning in till Giggs som borde ha gjort mål men Petr Chec i Chelsea målet gjorde en bra räddning.
Detta satte fart på matchen och det var chanser åt båda håll. Michael Carrick hade en bra chans men bollen gick utanför, samma sak för John Obi Mikel som också han fick se sitt skott passera fel sida av stolpen.  

United tar ledningen
United ställde upp med samma lag som mot Inter, enda ändringen var att Silvestre gick in istället för Eagles. Silvestre tog platsen på vänsterbacken och Evra flyttades upp som västermittfältare. Och det visade sig vara ett bra drag av Ferguson då det var Evra som stod för inlägget till 1-0 målet.
Evra tog emot en boll från Vidic, spelade Ronaldo och fick sedan tillbaka den och satte fart ner mot linjen. Han slog ett perfekt inlägg till Giggs som denna gång inte gjorde några misstag och United tog ledningen.
Tyvärr så skulle Chelseas kvittering komma och det var nyförvärvet Florent Malouda som efter att ha gjort bort Ferdinand placerar in bollen vid sidan av Van der Sar. Detta skedde i 45:e minuten och resultatet stod sig halvleken ut.  

Chansfattig andra halvlek
Andra halvlek blev en chansfattig historia där United för övrigt gjorde två byten. Först Nani istället för Silvestre innan det var färdigspelat för Giggs som bytte med Fletcher. United pressade Chelsea men med tiden så drog pressen ner och Chelsea kunde behålla bollen inom laget, dock utan att skapa något speciellt. Avgörandet kunde ha kommit femton minuter före full tid då Nemanja Vidic blev nerdragen i straffområdet av Tal Ben-Haim. Dock utan någon reaktion från domaren, men hade situationen varit utanför straffområdet hade nog domaren dömt annorlunda. Det oavgjorda resultatet stod sig matchen ut och det var dags för straffar. En kamp som United gick vinnande ur och årets första trofé var fixad.  

Straffläggningen:
CHELSEA      UNITED   
Pizarro 0   Ferdinand 1
Lampard 0   Carrick 1
Wright-Phillips 0   Rooney 1
 

Hargreaves debuterade

Kategori: Nyheter

image40
                            ÄNTLIGEN - fick vi se Owen Hargreaves i den här tröjan

Idag debuterade Owen Hargreaves för United mot Peterbrough, dock en match som inte kan räknas som A-lagsmatch.
Det var tänkt att Uniteds nyförvärv från Bayern München skulle spela hela matchen, men han kom inte in förrän i halvtid då han byttes in istället för Darron Gibson. United vann matchen med 3-1 och Uniteds mål gjordes av Adam Eckersley, Ritchie Jones och Dong Fangzhuo.
Att Hargreaves debut dröjt tills nu beror på att han dragits med skador. Men debuten fick i alla fall komma innan ligan drar igång vilket är bra. Hargreaves spelade enligt rapporter bra och var inblandad i det mesta i sin debutmatch för United. 

Ser fram emot Reading
Hargreaves kommer troligtvis inte vara involverad i morgondagens Community Shield match mot Chelsea, men ser hellre fram emot match på onsdag.
- Jag ser fram emot att spela 60 minuter i Skottland (mot Dunfermline). Därefter hoppas jag bli klar till säsongsöppningen mot Reading, sa Hargreaves till MUTV efter matchen mot Peterbrough.
United var lite försenade till matchen vilket var anledning, enligt Ferguson, till att Hargreaves inte startade matchen.
- Han hade spelat första halvleken om vi inte hade varit försenade. Nu lät jag han istället få värma upp lite före jag satte in honom efter halvtid, säger Ferguson som givetvis var glad över att se Hargreaves i United tröjan för första gång.

West Ham bekräftar: - Tevez får lämna

Kategori: Nyheter

image39
                                         - Välkommen till Old Trafford Carlos

Äntligen kommer beskedet alla United supportrar väntat på. Carlos Tevez är fri till att skriva på för Manchester United. West Ham bekräftar idag att de är överens med Kia Joorabchian om pengasumman de får för att Tevez ska skriva på för United. Det betyder att affären i stort sett är klar då det ända som återstår är att United överför pengarna de betalar för Tevez till West Ham, samt att Premier League godkänner affären, något som de med högsta trolighet gör.
Affären ser ut att handla om en utlåning på två år, United har dock option på att förlänga kontraktet ytterligare tre år.

Joorabchian får 140 miljoner
Enligt Sportexpressen tjänar Kia Joorabchian, som äger Tevez, 140 miljoner kronor på affären. Sportexpressen uppger också att West Ham tjänar 28 miljoner kronor, samtidigt som United.no skriver att West Ham blir 15-40 miljoner kronor rikare. Tevez själv kan få tjäna uppemot 300 miljoner kronor under de möjliga fem åren i United, enligt Sportexpressen.
BBC Sport bekräftar också att affären är löst och avslöjar samtidigt att Tevez har ägnat dagen åt att genomgå den medicinska undersökningen och genomfört sin första träning med sina nya lagkamrater.  

Magnusson glad över lösning
West Hams isländske ägare Eggert Magnusson är lättad över att alla involverade parter har hittat en lösning i årets kanske mest invecklade affär.
- Jag är självklart glad för att vi äntligen har klarat av att hitta en lösning i den här sagan genom ett enkelt avtal, säger Magnusson och menar att det var bra att det slapp bli en rättegång som kanske hade gjort allt mer komplicerat.
Magnusson menar nu när Tevez sagan över att alla kan sätta fokus på kommande säsong, och han önskar även Tevez all lycka i framtiden.
- Alla involverade parter kan nu blicka framåt och fokusera helt och hållet på kommande säsong. Jag önskar Carlos Tevez allt gott när han nu tar nästa steg i sin fotbollskarriär. Han är en bra spelare, och jag är säker på att han kommer få en succé överallt där han kommer att spela fotboll, rosar Magnusson Tevez.   

Kia Joorabchian är strålande förnöjd
Kia Joorabchian är givetvis glad över att övergången nu äntligen blir av.
- Vi (Joorabchians företag) är strålande förnöjda med att alla parter har kommit fram till ett avtal som säkrar Carlos Tevez övergång från West Ham till Manchester United. Vårt viktigaste mål har hela tiden varit att lösa saken på ett bra sätt, och låta Carlos Tevez få tillåtelse att spela för Machester United. Carlos ser fram emot att spela för klubben, och han är nu på väg att nå sina ambitioner, säger Joorabchian.  
Tevez har inte presenterats i United än men lär göra det när som helst.

Tevez vill få en snabb lösning

Kategori: Nyheter

image38
                        Tevez vill komma igång med träningen så fort som möjligt

Turerna kring Carlos Tevez fortsätter. Kia Joorabchian, Tevez agent och förman i företaget som äger Tevez ekonomiska rättigheter, har nu anmält West Ham, klubben som Tevez spelar för. En rättegång kommer att äga rum den 22 augusti om inte parterna finner en lösning kring Tevez övergång från West Ham till Manchester United. Kia Joorabchian är överens med United men West Ham försöker göra allt för att behålla sin duktige argentinare. Och om inte det så är det såklart viktigt för klubben att få ut så mycket som möjligt i Tevez affären.
Huvudpersonen i det hela vill att det ska gå så fort som möjligt så han kan få komma i träning.
- Vi behöver få en snabb lösning så att jag kan få komma igång och fortsätta min karriär. Det skulle vara ett allvarligt handikapp att spela för en toppklubb som Manchester United utan att ha varit med under försäsongen tillsammans med laget, säger Tevez till Daily Mail.  

Beredd på United spel
Tevez är nuläget fortfarande West Ham spelare men är i stort sett säker på en United övergång. Han är beredd på att när som helst dra på sig Uniteds röda tröja, men är samtidigt orolig för att fysiken blir lidande när det inte hittas någon lösning mellan involverade parter.
- Mentalt sett är jag när som helst beredd att spela för Manchester United. Jag är nämligen en fighter och klar för utmaningen. All denna väntan kan med tiden leda till att det blir svårare att behålla den fysiska formen, säger 23-åringen.
Självklart är det svårt för spelaren att påverka utgången i en soppas invecklad affär, men Tevez försöker ändå pressa West Ham till att finna en snabb lösning.
- Nu hoppas jag bara på en snabb lösning. Därför kräver jag att alla involverade parter kommer fram till ett avtal, för nu vill jag spela fotboll, avslutar Tevez.

Förlust mot Inter

Kategori: Nyheter

image37
                              Zlatan Ibrahimovic firar sitt 2-1 mål på Old Trafford

Säsongens första stora test för Manchester United ägde rum på Old Trafford igår inför drygt 74 000.Det var italienska mästarna Inter som gästade Old Trafford tio dagar innan Premier League drar igång. United spelade bra och visade härliga offensiva kvalitéer, dock blev det förlust med 3-2 i en mycket underhållande match.
Machstarten visade att United inte riktigt är vana att möte lag av högsta nivå och Inter pressade United till att göra små misstag. Trots det var det United som tog ledningen i 17:e minuten. Ronaldo spelade fram Evra som slog ett inlägg mot Giggs. Giggs hoppade över bollen och vid bakersta stolpen stod Wayne Rooney som slog in bollen till 1-0 för de rödklädda.  

Inter vände
Efter Rooneys mål tog det inte lång tid förrän Italienarna kvitterade. Det var Inters nyförärv David Sauzo som efter många sparkar i straffområdet fick in bollen bakom Van der Sar. Sex minuter var det dags igen. United överrumlades med ett bländande one-touch spel från Inter, som avslutades av Zlatan Ibrahimovic.
Inter fortsatte och 3-1 målet skulle också komma. Ronaldo tappar bollen på mitten och Inter sätter fart framåt. Bollen hamnar till slut framför fötterna på David Sauzo som gör sitt andra mål för dagen. Resultatet stod sig fram tills halvtidsvilan.  

United bäst i andra
United var helt klart det bättre laget i andra halvlek och Ronaldo och Rooney visade att de två kan bli en kanon duo 2007/2008. Men det var ingen av dessa två som fixade Uniteds reducerigs mål. Ronaldo slår en frispark in mot straffområdet och där inne står ingen mindre än Adriano som stångar in bollen i eget mål och det stod nu 3-2 till gästerna. United satte fart framåt i hopp om en kvittering och Ronald hade flera bra skottförsök som målvakten räddade mästerligt. Bästa chansen hade Rio Ferdinand. Han fick bollen ca sju meter från målet, men visade att han inte är en målskytt genom att dra den högt över.
Närmare kom inte United och matchen slutade 3-2 till Inter. Ingen av de tre nyförvärven Nani, Anderson eller Hargreaves var med i matchen men det ser ut som om de två sistnämnda får sin debut mot Doncaster på fredag.       

Giuseppe Rossi lämnar för Villareal

Kategori: Nyheter

image36
                               Rossi - Nästa säsng representerar han Villareal 

Nu står det klart att Manchester Uniteds 20-årige Italienare Giuseppe Rossi lämnar Old Trafford för spel i Spanien och Villareal. Manutd.com skrev igår att United och Villareal har kommit överens om en permanent övergång för Rossi.
Någon övergångsumma nämns inte på manutd.com men The Guardian uppger idag att affären kommer att ge United ca 10 miljoner euro.  

Gått trögt i England
Rossi kom till United från Parma 2004 och har även varit utlånad till klubben i fjol och gjorde bra ifrån sig med 9 mål på 19 matcher. I England har det inte gått lika bra för Amerikansk födde Rossi. Han lånades ut en säsong från United till Newcastle då konkurrensen i United var hård. Dock fick han väldigt lite speltid i Newcastle och fick spela lika lite där som han fått i United.  

Överraskande att det blev Spanien
Att det blev en övergång för Rossi var inte så överraskande men att det skulle bli till Spanien och inte Italien var något som inte många trott. Parma har varit intresserat i att värva tillbaka Rossi och även Serie A nykomlingarna Juventus och Napoli har visat intresse men det blev istället Villareal för Rossi. Att United säljer en forward kan ses som ett tecken på att United har stark tro i att få hämtat Carlos Tevez till klubben. Och det ska väl mycket till om inte den affären går igenom när som helst.