Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Säsongstips från Teamtalk

Kategori: Nyheter

image35
                      3 av 8 tror att Rooney vinner skytteligan i PL kommande säsong

Experterna på den engelska sidan Teamtalk har tippat hur de tror säsongen kommer att se ut för de engelska Premier League lagen. Här nedan kan du se hur de tippat samt hur jag själv väljer att svara på de frågor experterna har fått.


AMES MARSHMENT
(Leeds fan)
Prem top six: Man U, Liverpool, Chelsea, Spurs, Arsenal, West Ham
Prem top scorer: Wayne Rooney
FA Cup winners: Liverpool
League Cup winners: Newcastle
Champions League winners: Chelsea


CHRIS HAMMER
(Bolton fan)
Prem top six: Liverpool, Man U, Chelsea, Spurs, Newcastle, Arsenal
Prem top scorer: Didier Drogba
FA Cup winners: Chelsea
League Cup winners: Liverpool
Champions League winners: Real Madrid


MARK HOLMES
(Stoke fan)
Prem top six: Man Utd, Chelsea, Liverpool, Spurs, Arsenal, Everton
Prem top scorer: Wayne Rooney
FA Cup winners: Liverpool
League Cup winners: West Ham
Champions League winners: Man Utd


ROB McCARTHY
(Spurs fan)
Prem top six: Man Utd, Liverpool, Chelsea, Spurs, Newcastle, Arsenal
Prem top scorer: Didier Drogba
FA Cup winners: Liverpool
League Cup winners: Spurs
Champions League winners: Barcelona


MATT BRIGGS
(Bradford fan)
Prem top six: Man Utd, Chelsea, Liverpool, Spurs, Arsenal, Portsmouth
Prem top scorer: Wayne Rooney
FA Cup winners: Man Utd
League Cup winners: Liverpool
Champions League winners: Man Utd


MARK HERMAN
(Arsenal fan)
Prem top six: Chelsea, Man Utd, Arsenal, Liverpool, Spurs, Aston Villa
Prem top scorer: Didier Drogba
FA Cup winners: Arsenal
League Cup winners: Arsenal
Champions League winners: Barcelona


ANDREW HALLETT
(Spurs fan)
Prem top six: Man Utd, Liverpool, Tottenham, Chelsea, Arsenal, Man City
Prem top scorer: Fernando Torres
FA Cup winners: Tottenham
League Cup winners: Chelsea
Champions League winners: Real Madrid


ANDY SCHOOLER
(Everton fan)
Prem top six: Chelsea, Man U, Liverpool, Arsenal, Spurs, Newcastle
Prem top scorer: Robin van Persie
FA Cup winners: Arsenal
League Cup winners: Man Utd
Champions League winners: Chelsea

5 av 8 tror att United vinner ligan.
3 av 8 tror att Wayne Rooney vinner skytteligan, lika många röster som Drogba.
1 av 8 tror att United vinner FA cupen. Här vinner Liverpool med  med 3 röster.
1 av 8 tror att United vinner ligacupen. Också här vinner Liverpool med två röster.
2 av 8 tror att United vinner Champions League, lika många som Chelsea.

Här kommer mitt tips: 

KRISTIAN STJERNKVIST
 (Man Utd fan)
Prem top six: Man Utd, Chelsea, Liverpool, Arsenal, Spurs, Bolton
Prem top scorer: Wayne Rooney 
FA Cup winners: Chelsea
League Cup winners: Arsenal
Champions League winners: Man Utd

Källa: United.no/Teamtalk

Inga utlåningar nästa säsong

Kategori: Nyheter

image34
              Ben Foster lyckades i Watford. Nu får han finna sig i att lyckas även i United.

Förra säsongen lånade United ut ett flertal av de yngre spelarna för att ge dem speltid på högsta nivån. För de flesta spelarna blev det lyckade utlåningar med mycket speltid. För Giuseppe Rossi (Parma), Gerard Pique (Real Zaragoza), Jonathan Evan (Sunderland) och Ben Foster (Watford) blev det riktigt lyckat och spelarna var bland de bästa i sina lag. Framförallt den sistnämnde som för andra säsongen i rad blev utsedd till säsongens bästa spelare i Watford.
Men i år ändrar Ferguson inställning och tänker inte låna ut några spelare under säsongen 2007/2008. Det betyder alltså att förutom de tidigare nämnda kommer också Danny Simpson, Phil Bardsley, Chis Eagles, Lee Martin och Fraizer Campbell göra det extra trångt på Uniteds träningar.  

41 spelare i truppen
Räknar man spelare från förra säsongen och plussar på återvända spelare och de nyinköpta spelarna Hargreaves, Nani och Anderson samt plockar bort sålda Kieran Richardson så blir det en ökning med elva spelare jämnt emot förra säsongen.
Det betyder att Sir Alex kommer att ha hela 41 spelare att välja mellan när han gör sina laguttagningar. Och då är inte Carlos Tevez inräknad, som med högsta trolighet anländer till Old Trafford inom en snar framtid. Dock får man räkna bort minst en spelare då framförallt både Alan Smith och Gabriel Heinze är på väg bort från klubben.  

"Viktigt att ta vara på de unga"
Med 41 spelare i truppen får 30 spelare finna sig i att ta plats antingen på bänken eller på läktaren. Med högsta trolighet blir det de unga spelarna som kommit tillbaka från utlåning som inte får plats värken i startelvan eller på bänken. Därför menar Sir Alex att det viktigaste är att ta hand om de yngre.
- Min största jobb som tränare nästa säsong blir att ta vara på de unga spelarna, säger Ferguson till magasinet Inside United.
Och han menar att det är mycket viktigt att göra detta, då de yngre spelarna kan vara en del framtidens Manchester United.
- Det krävs mycket engagemang. De är fantastiska unga spelare, och vi kommer inte på något sätt låna ut dem igen. De är framtidens Manchester United, menar Ferguson.

Ferguson berömmer och kritiserar Nani

Kategori: Nyheter

image33
                                   Nani firar sitt första mål i Manchester United

United var ett av de snabbaste lagen att skaffa sig nyförvärv.
Pang och så var Hargreaves, Anderson och Nani klara. Den sistnämnde har till och med hunnit debutera, och göra sina två första mål för klubben. Men trots en dröm start så menar Ferguson att Nani har mycket kvar att lära.
- Vi försöker att ge honom spel blandat med ett träningsprogram. Det kommer att hjälpa honom att nå vår nivå, för tillfället är han inte i närheten av det, sa Ferguson på en presskonferens i Guangzhou i Kina.  

"En bra start"
Trots att Ferguson markerar att Nani, eller Luis Carlos Almeida da Cunha som han egentligen heter, har en bit kvar tills han är på den nivå han borde vara på, så håller han med om att Nani fått en härlig start i sin nya klubb.
- Tecken har varit lovande, han är skicklig och har gjort en bra start. Jag tror att om två veckor från nu så kommer ni att få se en annan spelare, förklarar Ferguson.  

SAF ber Nani hålla nere på cirkusnummer
När Nani gjorde sitt debutmål i United tröjan firade han detta med att göra sina kända volter. En som höll andan under cirkusnumret var Sir Alex Ferguson.
20-årige Nani hade precis blivit återställd efter sin ankelskada och efter sin volt grimaserade han så att man tydligt såg att han fick ont. Ferguson är naturligtvis orolig för att hans unge stjärna ska dra på sig skador och ber nu Nani sluta upp med sina konster för sin egen del. 

SE NANIS MÅL
Båda målen Nani showade med var riktiga delikatesser, framför allt det senaste. Klicka på länkarna här nere för att se de båda målen hur många gånger ni vill.

Första målet. Mot Shenzhen.  ---  Andra målet. Mot Guangzhou. 

Succé resultat under Asien turnén

Kategori: Nyheter

image32
                             Ronaldo gratulerar Nani till hans första United mål

Tre spelade matcher, tre vinster, 13-0 i målskillnad och åtta olika målskyttar blev facit efter årets Asien turné för Manchester United. Första matchen i Asien var mot FC Seoul inför storpublik (ca 65000). Nyförvärvet Nani fick vänta på sin debut och var inte med i den här matchen. United startade med ordinarie mittbackspar i Ferdinand - Vidic och fick sällskap där bak av Silvestre och Bardsley på varsin kant. Eagles - O'Shea - Carrick - Evra bildade mittfältet bakom Rooney och Ronaldo längst upp. United avgjorde i första halvlek efter mål av Ronaldo, Eagles och Rooney, och gick alltså till pausvila med en 3-0 ledning. I andra halvlek gjorde SAF sex byten och matchen punkterades av Evra i 60:e minuten.  

Målkalas i andra matchen
I den andra matchen stod Shenzhen Xiangxue Eisiti för motståndet och United gav dem en läxa med tre mål per halvlek vilket gav resultatet 6-0. United hade följande lag: Van der Sar (Kuszczak, 45.), Brown, Vidic (Ferdinand, 45.), Evans, Evra (Silvestre, 59.), Nani (Carrick, 59.), Fletcher, Gibson (O'Shea, 45.), Ronaldo (Eagles, 59.), Giggs (Smith, 45.), Rooney (Dong, 59.) Nani fick alltså göra debut för United och presenterade sig genom att göra 3-0 målet i 23:e matchminuten. Rooney, Ronaldo och Eagles gjorde även i denna match varsitt mål, och Giggs och O'Shea skrevs också in i målprotokollet.  

Nani fortsatte göra mål
I den andra matchen väntade Guangzhou. Owen Hargreaves är fortfarande småskadad och får vänta på sin debut. Även Giggs och Ronaldo drogs av småskador och var därför inte med i startelvan i matchen. Annars såg laget följande ut: Kuszczak (Heaton, 46.), Bardsley, Vidic (Silvestre, 58.), Ferdinand (Brown, 58.), Simpson; Martin (Evra, 58.), Carrick, Gibson (O'Shea, 46.), Nani (Eagles, 58.); Rooney (Ronaldo, 76.), Dong (Smith, 62.). Nani skulle inte nöja sig med ett mål under Asien turnén utan fortsatte sitt målskytte genom att göra 2-0 efter att Rooney gett United ledningen på straff. I Giggs frånvaro fick Lee Martin plats i startelvan, och svarade med att punktera matchen genom sitt 3-0 mål.
Ronaldo kom in i 76:e minuten trots sin småskada. Nästa träningsmatch äger rum på Old Trafford mot Inter. Två dagar senare bär det iväg till Doncaster och match på Keepmoath innan det är dags för Community Shield finalen mot Chelsea på Wembley den 5:e augusti.  

Tevez kan snart vara klar

Kategori: Nyheter

image31
                                De här två i samma klubb kan snart vara ett faktum

Manchester United har nu en längre tid försökt att värva Carlos Tevez från West Ham, utan att klubbarna kommit överens. United är överens med Kia Joorabchian, förman i företaget som äger Tevez ekonomiska rättigheter. Men West Ham menar att affären bör gå genom klubben och självklart vill man göra allt för att behålla sin argentinske stjärna. United försökte ta hjälp av FIFA, men de menade att de inte hade med saken att göra.  

The Observer avslöjar
Trots att affären stått still en längre tid, uppger idag The Observer att en "säker källa" berättat att saken kan lösas inom en snar framtid. Det är nämligen så att Premier Leagues förman Dave Richards och West Ham har träffat varandra två gånger sedan i onsdags och jobbat stenhårt på Tevez fallet.
Joorabchian sa tidigare veckan att Tevez kan bli klar för United i nästa vecka, vilket låter som att Joorabchian inte har varit involverad på något sätt i samtalen.
De hastiga mötena parterna emellan ska bero på att Just Sport Inc och MSI i onsdags hotat West Ham med en civil rättssak i High Court. Och ett sådant utfall skulle varken West Ham, Joorabchian eller United vara intresserade i.

Väntas signera
Om West Ham och Dave Richards överenskommelse godkänns av Premier League styrelsen väntas det att detta blir offentligt på tisdag. Och därefter är det troligt att Tevez skriver på för United när som helst.
Så länge är det bara att vänta och hålla ögon och öron öppna och hoppas att Tevez snart är en United spelare.

Sir Alex kan vänta

Kategori: Nyheter

image13
                       David Gill och Sir Alex Ferguson hoppas att få en lösning snart

Manchester United har länge försökt att värva Argentinske West Ham forwarden Carlos Tevez utan resultat då de båda parterna inte kommer överens. Tevez skulle genomgå läkarundersökningen för några dagar sedan men stoppades av West Ham då de inte var överens med United. De båda parterna träffades men kom aldrig överens.
Problemet är att United är överens med Kia Joorabchian som representerar Media Sport Investment, företaget som äger Tevez ekonomiska rättigheter. West Ham tycker att affären ska gå genom klubben och inget annat. De säger också att de inte mottagit något bud från United än.
Nu har United lämnat över allt till FIFA och FA i hopp om att få Carlos Tevez till "Theatre of Dreams" nästa år.
- Jag har tron på att det ordnar sig, och är beredd att vänta tills allt är klart, sa Ferguson under en presskonferens i Macao.

Ingen "backup"
Skulle det bli så att affären inte går igenom och Tevez inte blir United spelare så har Sir Alex tillsvidare inte någon reserv.
- Skulle inte affären bli av får vi göra om våran plan. I nuläget så har vi ingen att falla tillbaka på, säger Fergie.
Även David Gill väntar på att affären få en lösning.
- Alla parter är involverade och vi står uppe i diskussioner men både FA och FIFA, så vi hoppas att ha en lösning på bordet inom en snar framtid, säger Gill

Ingen uppdatering!

Kategori: Nyheter

Jag har varit på semester och har inte kunnat skriva något på hemsidan på flera veckor. Men snart drar skriveriet igång och ni kan hålla er uppdaterade om United.
Under tiden jag ej skrivit har det inte stått still i United. Bl.a. så har Hargreaves, Nani och Anderson blivit helt klara, Nani med nummer sjutton, de andra har inte fått något nummer än. Plus att United köpt loss Tomasz Kuszczak från West Bromwich. Enda spelaren som lämnat klubben hittils är Kieran Richardson, men Gabriel Heinze har sagt att han vill lämna så den affären är nog bara en tidsfråga. Angående forwardsjakten så är Torres ej längre aktuell då denne skrivit på för Liverpool. Just nu så ligger Carlos Tevez närmast en övergång. United vill köpa men West Ham vill inte sälja och United har nu lämnat över allting till FIFA om vem det verkligen är som äger Tevez.

//Kristian