Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

"Kan blir bättre än mig"

Kategori: Nyheter

image30
                    Cristiano Ronaldo är säker på att Nani blir en gigant på Old Trafford

Hyllningarna till Uniteds nyförvärv fortsätter. Senast är det Ronaldo som berömmer Sporting Lissabon köpet Nani. Ronaldo berättar att han kommer välkomna honom stort och göra allt för att hålla honom kvar i klubben. Sedan så passar även Ronaldo på att säga att Nani kan bli minst lika bra som han själv.
- Jag har ännu inte pratat med Nani, men kommer göra allt jag kan för att han ska trivas och bli kvar i Manchester. Jag hoppas att han uppnår samma succé som mig, kanske till och med mer. Han har kapacitet till att bli bättre än mig, säger Ronaldo.
Enligt Ronaldo har Nani gått den rätta vägen och kommer att utvecklas som fotbollsspelare stort i United.
- Han har skrivit på för riktig klubb. Här får han möjligheten att utveckla sig både som spelare och person. Jag kommer att göra allt jag kan för att både Nani och Anderson ska trivas i Manchester. Tillsvidare känner de varken staden eller klubben. Därför är det viktigt att jag, och andra, tar vara på dem, förklarar Ronaldo.  


Tror på Succé 2008
Med de nya inköpen av Hargreaves, Nani och Anderson ser Ronaldo alla möjligheter till att överstiga säsongen 2006/07 och vinna mer än bara ligan nästa säsong.
- Förhoppningsvis blir nästa säsong lika bra som den föregående. Jag hoppas och tror att vi blir mästare, inte bara i ligan, men också i Champions League. Med spelarköpen är vi definitivt på rätt väg, avslutar Ronaldo.

Smith på väg till Middlesbrough

Kategori: Nyheter

image27
                               Alan Smith lär inte stanna kvar på Old Trafford

I helgen kom det ut uppgifter på att Newcastle ville och var nära att köpa Alan Smith från United. Men nu har Middlesbrough blandat sig in i kampen om Smith och engelska tidningen The Guardian skrev igår att Middlesbrough lagt ett bud på 6 miljoner pund för Smith, det pris United satt på spelaren.
Även fotbollskanalen.se skrev igår att det finns ett Middlesbrough intresse för engelsmannen och till och med att det var så att United hade accepterat ett bud från klubben.

Southgate har bestämt sig
Middlesbroughs tränare Gareth Southgate vekar har bestämt sig för att Smith ska vara "Boro" spelare nästa säsong. Han ska vara så fast besluten om att värva Smith att han planerar en resa till Florida (där Smith är på semester) för att övertyga honom att startelvan i Middlesbrough är bättre än bänken i Manchester United.
Alan Smith själv och hans agent har tidigare sagt att Smith kommer att fortsätta i United tröjan, men det ser just nu väldigt mörkt ut. Särskilt nu när United jagar forward och redan spenderat pengar på tidigare köp krävs det försäljningar och Smith ser ut att bli den första.

Fler klubbar intresserade
Som sagt fanns det tidigare ett Newcastle intresse för anfallaren men nu ska Newcastle enligt engelska tidningar inte vara intresserade längre. Istället ska Portsmouths Harry Redknapp vara redo att kasta sig in i kampen om Smith, men det kanske redan är försent.
Alex Black som är Smiths agent att det händer saker hela tiden men att ingenting kommer bli klart förrän Smith är tillbaka från sin semester.
- Jag har läst flera rapporter i helgen om att han ska vara på väg till Newcastle, Portsmouth och Sunderland. Vi får bara vänta och se hur det blir, säger Black. 

United och Liverpool slåss om Torres

Kategori: Nyheter

image26
                                You'll never walk alone eller Glory, Glory Man United?

Övergångsryktena kring Fernando Torres tar aldrig slut. De senaste ryktena placerade Torres i Liverpool, men nu ska Alex Ferguson vara redo att ta upp kampen om spanjoren.
Efter att Uniteds bud på Sampdorias Fabio Quagliarella avvisats tidigare i veckan slänger nu Ferguson blicken mot Spaniens huvudstad i förhoppning om att köpa Torres från Atletico Madrid.
Torres har utryckt sig i att han gärna ser en flytt till Premier League i sommar vilket tydligen har fått upp Fergusons intresse.
Det som talar för Liverpool är att sedan tidigare spelar Torres goda vänner, spanjorerna, Jose Reina och Xabi Alonso i klubben, plus att också Pools tränare Rafa Benitez är spansk.

Atletico kräver 27 miljoner pund
Av en försäljning av Torres vill Atletico inte få ut mindre än 27 miljoner pund, vilket motsvarar ca 380 miljoner svenska kronor. Liverpool vill helst inte betala över 25 miljoner pund, något som verkar ha väckt hopp hos Ferguson då United ska vara villiga att betala den summa Atletico kräver för Torres.
Skulle Torres skriva kontrakt med United krävs nog minst en försäljning för att det ska finnas pengar till honom.
United har sedan tidigare värvat tre spelare för stora pengar, Nani (ca £17 milj.) Anderson (ca £16 milj.) och Owen Hargreaves (ca £17 milj.).
Men flera United spelare placeras ut i andra klubbar i Europa så försäljningar kommer att komma. Så det finns fortfarande hopp om att se Fernando Torres i anfallet tillsammans med Wayne Rooney nästa säsong.

Manchester United Player Awards

Kategori: Nyheter

image212
                                            - Ronaldo årets spelare i United

På årets lag i Premier League fanns det med hela åtta United spelare. Årets spelare i Premier League blev Cristiano Ronaldo och årets unga spelare i Premier League blev densamma. Nu har även prisen inom Manchester United delats ut. Årets spelare blev inte så överraskande Cristiano Ronaldo. Både när frågan ställdes på manutd.com och inom laget.
Här är samtliga priserna:

Årets spelare
Manutd.com: Cristiano Ronaldo
Spelartruppen: Cristiano Ronaldo

Årets mål
Paul Scholes mot Aston Villa på Villa Park 23 December.

Årets reservlagsspelare
Kieran Lee

Årets juniorspelare
Craig Cathcart

P.S Du kan ta en titt på Paul Scholes otroliga mål på Villa Park här

Dags att börja hålla på Real Madrid?

Kategori: Nyheter

image25
                                     Real fans hyllar en före detta United spelare

När det har gått vägen för Real Madrid så har det gjort detsamma för United så kanske borde alla United fans börja hålla lite på Real Madrid? Det är nämligen så att sedan 2001 så har Manchester United vunnit ligan när Real Madrid vunnit ligan. Dvs. åren 2001, 2003 och 2007. Intressant är också att det är detsamma när det gäller övriga liga vinnare sedan 2001 säsongen. De år Barcelona vunnit ligan har också Chelsea vunnit ligan, och då Valencia stått som seriemästare har Arsenal gjort detsamma.
Här nedan kan ni själva se hur det sett ut sedan säsongen 2001

Seriemästare 2007 England: Manchester United - Spanien: Real Madrid
Seriemästare 2006 England: Chelsea - Spanien: Barcelona
Seriemästare 2005 England: Chelsea - Spanien: Barcelona
Seriemästare 2004 England: Arsenal - Spanien: Valencia
Seriemästare 2003 England: Manchester United - Spanien: Real Madrid
Seriemästare 2002 England: Arsenal - Spanien: Valencia
Seriemästare 2001 England: Manchester United - Spanien: Real Madrid

Kanske detta ger er en anledning att börja hålla på Real Madrid lite grann. Kul är det  ialla fall att det ser ut som det gör. Vore ju synd om United vann ligan lika ofta som Mallorca istället för Real Madrid...

Källa: United.no

Ferdinand sätter höga mål

Kategori: Nyheter

image24
                     Rio Ferdinand firar tillsammans med Patrice Evra och Ryan Giggs

Att vinna ligan räcker inte för Rio Ferdinand, han vill vinna mer. 1999 vann som känt United Premier League, FA-cupen och Champions League. Ferdinand har siktet inställt på att vinna de tre turneringar precis som 99-säsongen, plus Ligacupen, och är storförnöjd med de spelare som Sir Alex hittills att hämtat till Old Trafford.
- Vi spelade mot Porto i Amsterdam turneringen i fjol. Anderson var på planen då. Han var en av de få spelare vi snackade om i omklädningsrummet efter matchen. Jag har inte sett den andra spelaren, Portugisen, spela, men många jämför honom med Cristiano Ronaldo. Om han bara är hälften så bra som Ronaldo så har vi ändå fått tag i en otrolig spelare. Alla känner till Owen (Hargreaves), också en fantastisk spelare. Mittfältet får tillfört en helt ny dimension, det är alltid ett nöja att spela bakom honom, skryter Ferdinand om Uniteds värvningar.

Svårt men inte omöjligt
Ferdinand berättar om att det inte bara handlar om att försvara ligapokalen utan även satsa ytterligare.
Och med de nya spelarna tror han starkt på att det finns goda möjligheter att vinna allt som United ställer upp i.
- Nästa säsong kommer det definitivt inte att handla om vad vi fick till den gångna säsongen. Den handlar om vad vi önskar att vinna i framtiden. Vi vill hoppas att kunna vinna Premier League, FA-cupen, Ligacupen och Champions League. Vi vet att det blir väldigt svårt, men vi är tvungna att sätta så höga mål, avslutar Uniteds backklippa Ferdinand.

- Anderson kan bli bäst i världen

Kategori: Nyheter

image23
           Fortsätt med denna typ av finter så är du snart bäst i världen enligt Filipe Scolari

Enligt Brasiliens förra förbundskapten Filipe Scolari är Uniteds köp av Anderson ett riktigt genidrag då han uttalar sig om att Anderson i framtiden har möjlighet att bli världens bästa spelare.
- Anderson har kommit till en bra engelsk klubb. Han är en som troligtvis inom loppet av några år kommer att vara ett av de största namnen i europeisk fotboll. Fortsätter han som i Porto är det inget tvivel om att han kommer att uppnå detta, säger Scolari. 
Uniteds andra köp från Portugal Nani (sporting Lissabon) har gjort bra i Portugisiska landslaget och ett flertal spelare och tränare har berömt den unge talangen. Därför är det extra roligt att nu även Anderson får lite uppmärksamhet kring sin övergång till "Red Devils".

Fortfarande inte klart med arbetstillståndet
Det är fortfarande inte klart än om Anderson kommer att få arbetstillstånd i England. United första söknad om detta blev avvisad men United väntar nu på att få tillstånd av brittiska arbetsmyndigheter. Anderson är uttagen i Brasiliens trupp till Copa America något som enligt Manutd.com kan ge United en hjälpande hand angående Andersons flytt till England.

Nani kan inte vänta

Kategori: Nyheter

image22
                                     Kan knappt bärga sig till sin debutmatch

Sedan ett tag tillbaka är det känt att United gjort klart med Portugisiska underbarnet Nani. Nani som jämförs med Ronaldo kan inte bärga sig till han får dra på sig Uniteds tröja för att spela Community Shield matchen mot Chelsea.
- Jag klarar inte att vänta till min debut mot Chelsea. Det är då jag ska visa folk vad jag går för, och det kommer jag också att göra, säger Nani till Daily Mail idag.  
Strax efter att det blev känt att United värvar talangen så gjorde han mål för Portugisiska landslaget och Nani berömdes på alla sätt och vis. Bl.a. gick hans landsman Cristiano Ronaldo ut i media och berättade om hur mycket Uniteds värvningar av Nani och Anderson (Porto) stärker United. Senast i raden är nu Boltons Ricardo Vaz Te säger att Nani kan bli minst lika bra som Ronaldo. Och ni kan ju tänka er en framtid med två spelare av Ronaldoklass i samma lag... ska vi inte ge övriga lag en chans?

United har lagt bud på Quagliarella?

Kategori: Nyheter

image21
                                    Quagliarella kör med Montellas "flygplanet"

Idag uppger fotbollskanalen.se att United lagt ett bud på Sampdorias 23-årige anfallare Fabio Quagliarella.
Hur trovärdigt detta är, är tveksamt men det stämmer enligt Quagliarella.
 - Det verkar vara ett seriöst bud. De har höjt det och det är en stor summa, säger han. Enligt fotbollskanalen ryktas budet ligga på dryga 140 miljoner kronor.
Quagliarella trivs bra i Sampdoria och ser både för och nackdelar med en eventuell flytt till stora United.
- Manchester United är något stort och om det slutar med att jag går dit skulle jag gladeligen spela i Premier League. Det är en fascinerande och härlig liga. Men jag är lycklig i Sampdoria och jag skulle föredra att spela i Italien med kontinuitet och förtroende från (Roberto, Italiens förbundskapten) Donadoni.

Landslagsspelare
Quagliarella gjorde 13 mål i sitt Sampdoria under den gångna säsongen i Serie A. Detta betalade sig och han var uttagen i landslaget i EM-kvalet mot Litauen, och betalade tillbaka genom att bli tvåmålskytt.
Som alltid ska alla liknande uttalanden och rykten tas med en nypa salt. Engelska tidningar är ju ganska bra på att hitta på nyheter och inget är klart förrän kontraktet är skrivet. Men det är ju ingen hemlighet att United jagar forwards och kanske Quagliarella skulle kunna vara ett alternativ.

Torres tror inte på flytt

Kategori: Nyheter

image20
              Länkas ihop med flera toppklubbar men stannar förmodligen i sin moderklubb

Som tidigare två somrar så kopplas Atletico Madrid anfallaren Fernando Torres ihop med Manchester United. Förra sommaren blev det ingen flytt för Torres till England, mycket beroende på den höga prislappen Atletico satte för sin guldklimp. Efter Uniteds värvningar av Hargreaves, Nani och Anderson är det högst otänkbart att ett köp av Torres skulle bli verklighet utan minst två försäljningar av andra spelare. Men inte bara Torres länkas till United bland alla forwards utan det finns flera på Sir Alex lista, och Torres har nu gått ut i media och berättat att han tror att han stannar i Spanien.
- Allt kommer att bli avklarat inom loppet av sommaren. Folk kan snacka om bud och rykten, men det mest troliga är att jag spelar för Atletico Madrid nästa säsong, säger Torres.

Vill vinna titlar
Det är ingen hemlighet att det finns flera storklubbar som jagar spanjorens namntäckning, allt annat vore konstigt. Men Torres vill stanna i huvudstaden och hoppas att han med tiden kommer ta titlar med Atletico.
- Det samma inträffar varje år. Men mitt fokus är inställt på situationen här. Jag hoppas vinna titlar med Atletico, och jag fortfarande många goda år kvar. Jag är säker på att jag kommer uppnå mina mål. De enda värderingar som betyder något är mina och klubbens. Så länge spelare och tränare önskar att spela tillsammans kommer situationen vara som den är idag. Det är ett gott tecken att andra klubbar vill ha mig. Det skulle ha varit ett dåligt år om inga klubbar visar intresse för mig. Att stora klubbar efterfrågar mina tjänster innebär att jag ständigt växer och utvecklar mig, avslutar 23 åringen.

Kieran Richardson gjorde mål för England

Kategori: Nyheter

image19
                                 Bra enligt rapporter, och målskytt från straffpunkten

Kieran Richardson hade det tufft i United tröjan under den gångna säsongen. Men det hindrade honom inte att göra mål för England U21 i 5-0 matchen mot Slovakien igår. Richardson började matchen från start och spelade enligt rapporter bra. Richardsons 1-0 kom i 35:e minuten på en straff, innan han blev utbytt i halvtid.
Målet var Richardsons andra mål på nio matcher i England U21. Han har för övrigt gjort lika många mål på åtta matcher i A-landslaget. Hela 20.193 hade tagit sig till Norwich hemmaarena Carrow Road för att se vänskapsmatchen.

Nani mål för Portugal
Uniteds nyförvärv Nani gjorde första målet för sitt Portugal i 2-1 segern över Belgien i EM-kvalet i lördags. Nani tog sig in i straffområdet och sköt in bollen via målvaktens fingrar och stolpen. Nani spelade enligt rapporter mycket bra och hade även två chanser till att göra mål men skotten höll sig utanför stolparna. Han hade också ett inlägg som egentligen inte ska gå att missa men det lyckades Helder Postiga med.
Serbien med Nemanja Vidic, slog Finland med 2-0 och kämpar om andra platsen bakom Polen. Polen som vann över Azerbajdzjan med 3-1, dock utan United målvakten Tomasz Kusczcak.

Saviola vill till United

Kategori: Nyheter

image18
                                         Javier Saviola. Här i Argentina tröjan

Barcelonas Javier Saviola har säger att hans tid i Barcelona är över och enligt The Sun vill Saviola helst av allt till Manchester United. Arsenal, Liverpool, Bolton, Valencia och Real Madrid har tidigare anmält sitt intresse men Saviola har gjort klart vart han vill.
- Min karriär i Barcelona är över. Det finns flera erbjudanden på bordet, säger den 25 årige argentinaren.

Jobbig tid i Barca
Saviola har haft en tuff tid i Barcelona. Han kom till klubben från River Plate 2001 men har inte lyckats slå sig in i laget. Under perioden i Barca har Saviola varit utlånad till två klubbar, Monaco 2004-2005), och till Sevilla förra året. När Samuel Eto'o blev skadad gjorde Saviola det fantastiskt bra med åtta mål på sex matcher för den katalanska klubben. Men när Eto'o kom tillbaka fick han åter hitta tillbaka till bänken.
Det ryktas inte med något United intresse, men United letar forward och Saviola kanske är ett tänkbart alternativ eftersom hans kontrakt går ut i sommar.

Anelka bara att glömma

Kategori: Nyheter

image14
                                     Anelka helt plötsligt INTE på väg till United

För några dagar sedan var nyhets uppslaget följande: "Anelka på väg till United". Det är dock bara att glömma. Boltons förman Phil Gartside var i helgen i kontakt med David Gill och fick situationen uppklarad. Och han kan uppge att det inte ligger något United intresse i att värva Nicolas Anelka till klubben. 
- David Gill har bekräftat till mig att Manchester United inte har något intresse för Nicolas Anelka, säger Gartside till Boltons hemsida.
Och i och med det ska den saken vara ur vägen.
Anelka var den senaste i raden spelare som ryktas till United. Fortsatt har det inte sagts något mer om spelare på väg bort eller på väg till klubben.
Och kom ihåg att alla rykten inte är att tro. En spelare kan nämna ordet Manchester United och engelska journalister hittar får det till att spelaren är på väg till klubben. Så ta alla spelarrykten med en nypa salt.

- Jag stannar i flera år

Kategori: Nyheter

image17
                 "Jag älskar att spela för United, därför skrev jag femårskontrakt"

En gladnyhet för alla trogna United supportrar. Cristiano Ronaldo vill stanna kvar på Old Trafford. De senaste månaderna har Ronaldo blivit placerad i Barcelona och Real Madrid. Den sistnämnda har det ryktast om höga bud för att hämta Ronaldo till Madrid klubben. Ronaldo däremot har inga som helst planer på att byta klubb utan vill stanna i United i flera år.
- Jag stannar i England för att jag menar att det spelas den bästa fotbollen i världen här. Jag signerade ett femårskontrakt för att jag älskar att spela för United. Denna klubb er den största och bästa i världen, därför vill jag stanna här i många, många år, sa Ronaldo till tidningen Daily Star igår.  

Kusczcak vill bli kvar
Även målvakten /som var andra målvakt under den gångna säsongen) Tomasz Kusczcak, vill stanna i klubben. I intervju med Skysport säger han att han är redo att ta upp kampen om tröja nr 1. Och eftersom Ben Fosters knäskada kan tvinga honom till operation ökar chanserna för Kusczcak att bli förstamålvakt. Ben Foster riskerar, om en operation blir av, att missa ligastarten i England och då får Sir Alex Ferguson välja mellan Kusczcak eller Van der Sar. Den han väljer får kanske förtroendet resten av säsongen vilket i så fall gör det svårt för Foster att bli målvakt nummer 1 i "Red Devils" .

Idag spelade Giggs sin sista match för Wales

Kategori: Nyheter

image16
                                                    Giggs tackar för sig

Idag avslutade Ryan Giggs sin landslagskarriär. Hans sista match för Wales slutade 0-0 mot Tjeckien.
Giggs var inte helt nöjd och ville gärna avsluta med en vinst.
- Det var synd att jag inte kunde gå av med en seger, men fansen har varit fantastiska mot mig idag. Det är faktiskt en riktig besvikelse efter de chanserna vi hade, sa Giggs till Skysport efter matchen.

Giggs hade chansen att avgöra i sin sista match men Petr Chec klarade skottet.
- Jag skulle gjort mål. Jag hade gjort undan det hårda jobbet genom att dribbla mig förbi ett per man, men jag drog till lite för mycket i skottet.

"Det har varit fantastiskt"
Giggs ser tiden i Wales tröjan bara positivt och önskar övriga spelare lycka till nu när han lägger skorna på hyllan landslagsmässigt.
- Det har varit en känslomässig vecka med att ta farväl till alla, men jag har gillat tiden här. Det har varit fantastiskt. Jag önskar de unga spelarna all lycka i framtiden avslutar Uniteds nummer 11.
Det blev 64 matcher för Giggs i sitt Wales, men väljer nu att koncentrera sig på United den tid som är kvar av hans karriär. Några tidningar har uppgett att Tottenham ska vara intresserade av Giggs men det låter högst otroligt att Giggs skulle byta Old Trafford mot White Hart Lane så här sent i sin karriär, så vi får nog se Giggs i United tröjan de år som är kvar av hans karriär.

Ronaldo nöjd med värvningar

Kategori: Nyheter

image15
                                          Tummen upp till nya spelare!

Årets spelare ser positivt på Uniteds värvningar så här långt. Värvningarna av Hargreaves, Nani och Anderson kommer att höja laget de närmsta åren tror Cristiano Ronaldo.
- Jag kan bara säga att United kommer att bli starkare eftersom de har skrivit kontrakt med två fantastiska spelare, säger Ronaldo och syftar på Nani och Anderson. Ronaldo kom precis som Nani från Sporting Lissabon i ung ålder. Båda är offensiva kantspringare och Nani jämförs med just Ronaldo. Kanske kommer han inom några år nå upp på samma nivå Ronaldo är nu. Då kan vi få se en otrolig framtid med de två Portugiserna i spetsen.

Verkligen välkomna
"Nani och Andersons tillkomst till laget stärker oss enormt" säger Ronaldo. Och han är mycket nöjd med Uniteds nya stjärnskott, och hälsar dem varmt välkomna till England.
- Jag är väldigt förnöjd med att ha Nani och Anderson som lagkamrater. De är väldigt välkomna i Manchester United.
Nani har liksom Anderson inte genomgått de medicinska undersökningarna men väntas göra det inom kort.
Förhandlingen mellan spelare och klubbar är klar så nu återstår bara detaljerna innan vi har två nya spelare på Old Trafford.
Hargreaves har heller inte skrivit kontrakt men har till skillnad från de andra två genomgått medicinska undersökningar.

Anelka på väg in?

Kategori: Nyheter

image14
                         Nicolas Anelka kan vara näste man på väg till "Theatre of Dreams"

Idag hävdar bl.a. Sky Sport och Manchester Evening News att Bolton spelaren Nicolas Anelka kan vara på väg till Manchester United. Som vanligt länkas flera andra forwards som Berbatov, Eto'o och Torres till klubben. Även Darren Bent väntas lämna nedflyttade Charlton och United finns nog med på ett hörn som tänkbar adress för Bent. David Gill gick igår ut och sa till MUTV att det förmodligen är sluthandlat. Men att dörren ändå inte var stängd. "Skulle Sir Alex vilja ha en spelare ska United försöka ta till de medel som behövs", säger han.

Varit i storklubbar
I nuläget spelar Nicolas Anelka i Bolton, men listan på klubbar som han spelat i är inte liten. Han har spelat i stora United rivaler som Arsenal, Liverpool och Manchester City. Utanför England så har det blivit Fenerbache, PSG och Real Madrid.
För att United skulle värva en spelare av Anelkas nivå krävs det nog någon försäljning. Gabriel Heinze (Real Madrid), Louis Saha (Lyon) och Kieran Richardson (Sheffield United) är några namn som ryktas byta klubb under sommaren. Framför allt så har Heinze utryckt sig till lagkamrater att han inte tror sig återvända till Old Trafford efter sommaren. Att United jagar en forward är känt sedan tidigare. Mittfälts värvningar har gjorts och målvaktsfronten ser bra ut. Det är i så fall backlinjen som kanske ska fräschas upp. När Sir Alex inte fick talangen Gareth Bales namnteckning (skrev nyligen kontrakt med Tottenham) så är han nog möjligtvis ute efter en back. Och skulle Heinze lämna ökar nog chanserna för en defensiv förstärkning ännu mer.