Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Flera spelarköp inte att vänta

Kategori: Nyheter

image13
                                  Förmodligen sluthandlat för David Gill och SAF

David Gill antyder nu att sommarens köpfest är över.
- Vi får se vad som händer inom loppet av de närmsta två, tre månaderna. Men i all huvudsak har vi gjort undan inköpen, berättar Gill för MUTV, klubbens egen tv kanal.
Köpen av Hargreaves, Nani och Anderson antas kosta ca 50 miljoner pund. Vilket i svenska kronor blir nästan 700 miljoner. Ett väldigt högt pris med tanke på att två av spelarna fortfarande är så kallade "framtidslöften", speciellt Anderson.
- Om det dyker upp en spelare Sir Alex menar att vi ska förstärka oss med, ska vi försöka att ta till de nödvändiga medlen. Men kom ihåg att vi har gjort stora inköp den här veckan, påminner Gill om.
Hargreaves har genomgått i medicinska testerna och klarade dem som väntat. Inom kort väntas också Nani och Anderson göra det. Den sistnämnde är enligt Sky Sports redan på väg till England för att fullföra övergången.

Queiroz tror stort med unga spelare

Kategori: Nyheter

image12
                             United har gjort en långsiktig investering enligt Portugisen

Inhämtningen av Nani och Anderson bådar gott inför framtiden. I alla fall om man ska tro Uniteds assisterande tränare Carlos Queiroz. De två talangerna tillsammans med tidigare United spelarna Cristiano Ronaldo och Wayne Rooney gör att det ser lovande ut.
- Föreställ er en offensiv kvartett med Rooney, Ronaldo, Anderson och Nani. Detta är spelare med enorm kreativitet. Dessa avtal betyder slutet på en lång observationsprocess. De här spelarna kommer att passa klubbens intensioner. De är unga och väldigt talangfulla.
Den tidigare Real Madrid managern skryter med Nani och Anderson och säger det att han jobbat med många unga spelare, men deras potential är mycket imponerande.
"En investering de närmaste tio åren" kallar han det.
Och flera starka unga talangfulla spelare kan komma. Som känt så finns ju Fernando Torres och Klaas Jan Huntelaar på Sir Alex lista, och den sistnämnde ska enligt Manchester Evening News ligga näst på Sir Alex lista nu när Hargreaves är klar.

Ben Fosters knäproblem kan leda till operation

Kategori: Nyheter

image11
                                 Kan bli tvingad att genomgå en ny operation

Ben Foster har i månader plågats av knäproblem. Han fick nyligen tacka nej till Englands B-lagsmatch mot Albanien pga. knät. Andre United målvakten Tomasz Kuszczak har utlovat hård målvakts kamp, en kamp Foster kan tvingas vara borta ifrån under försäsongen. Skadan gör att han inte kan sträcka ut sitt högerben fullt och det ha rgjort det jobbigt för Foster som nu måste avgöra vad som ska göras. Han kan skjuta upp operationen vilket skulle leda till fortsatta problem. Eller göra en operation direkt och bli sittande på fel sida om sidlinjen i några månader.
Säsongsstarten går han möjligtvis miste om, om operationen ska göras. Så 24-åringen får själv avgöra hur han vill gå till väga.

Nani och Anderson hämtas till Old Trafford

Kategori: Nyheter

image9
                                         Succé värvningar? - Återstår att se

"Vi har två, kanske tre spelare på väg in i klubben". Så sa Sir Alex Ferguson nyligen, och han hade så rätt.
Ryktena har hoppat fram och tillbaka och de flesta spelare som nämnts är mer rykte än någon sanning. Den enda spelare som med 100% säkerhet var överst på Sir Alex lista var Owen Hargreaves. Spelaren som när som helst skriver kontrakt med United. Nu har även United med stor säkerhet säkrat sig två spelare från den Portugisiska ligan. Det var känt innan att United hade stort intresse i att värva Nani. Denne skrev nyligen ett nytt kontrakt med sin klubb Sporting Lissabon och troligheten att United skulle värva honom minskade en aning. Men nu ser det ändå ut som om han kommer att byta Portugal mot England. Inte bara Nani väntas hämtas till Old Trafford utan även brassen Anderson i Porto hamnar snart i United han också.

Offensiva spelare
Nani jämförs med sin landsman Cristiano Ronaldo som United hämtade från Sporting Lissabon för 4 år sedan.
Han är en offensiv spelare som helst håller till ute på kanten. Anderson placerar sig helst bakom anfallarna men kan också komma till användning ute på kanten.
Anderson har inget Europeiskt pass vilket kan betyda problem med att skaffa sig arbetstillstånd i England. Men för en fotbollsspelare som ses som en av världens största talanger borde det inte vara några problem.
David Gill och assisterande managern Carlos Queiroz var nere i Portugal för att förhandla med Nani men plockar nu även med sig brassen Anderson, som jämförs med Kaká(!).

"En dröm"
Nani har utryckt sig om att han gärna spelar tillsammans med Cristiano Ronaldo i Manchester United tröjan.
Även Anderson har haft ett stort intresse att hamna på Old Trafford. Enligt honom själv så är United klubben han drömt om, och nu går drömmen i uppfyllelse för 19-åringen.
- Gremio (Brasilien) var min första klubb, före jag drog till Porto, men den har framför allt en stor plats i mitt hjärta. Det är likaväl ett faktum att jag alltid drömt om att spela för Manchester United, och nu är drömmen på väg att gå i uppfyllelse, säger Anderson.
Att spela för United är stort. Sedan att i tillägg spela tillsammans med Ronaldo och Rooney är otroligt för Anderson.
- Jag vet var jag är värd, och i Manchester kommer jag fortsätta arbeta och utveckla mig vidare. Jag är förberedd på allt, och motivationen är på topp. Det faktum att jag nu ska spela i samma lag som Cristiano Ronaldo, för att inte tala om Wayne Rooney. och många andra, och i tillägg bli tränad av Alex Ferguson, är sånt man bara drömmer om. Men nu går den alltså i uppfyllelse, strålar den talangfulle brasilianaren.
United har skrivit på sin hemsida att spelarna och klubbarna är överens. Nu återstår bara detaljer innan spelarna är klara för Sir Alex manskap.

Klaas Jan Huntelaar till United?

Kategori: Nyheter

image8
                         Huntelaar försöker sig på en avancerad spark i Ajax tröjan

Manchester Evening News skrev igår att holländaren Klaas Jan Huntelaar är nästa man på Fergusons lista över spelare han vill hämta till Old Trafford i sommar. Huntelaar har nämnts tidigare som en tänkbar ersättare till sin landsman Ruud van Nistelrooy som nu spelar i Real Madrid. Huntelaar har gjort 23 mål på 35 matcher i holländska ligan för storlaget Ajax. I UEFA cupen har han gjort sju mål på lika många matcher.

Berbatov & Eto'o troligtvis för dyra
Dimitar Berbatov har också nämnts i samband med en United övergång. Men bulgaren som fanns med i årets Premier League lagskulle nog bli för dyr för United. Likadant med Eto'o där priset förmodligen skulle överstiga vad Glazer familjen är villig att betala. Troligare är nog att Sir Alex försöker säkra sig Huntelaars underskrift i sommar.
Skulle affären gå igenom så kan Ajax vänta sig att få mer betalt än de 6,2 miljoner pund de betalade Heerenveen för Huntelaar 2006.

Kuszczak redo att slåss om tröja nr.1

Kategori: Nyheter

image7
                               Känner sig redo, och lovar en het kamp om tröja nr.1

Trots att Watford kom sist i Premier League gjorde Ben Foster flera imponerade och kommer hämtas tillbaka till Old Trafford efter två säsongen i klubben. Sir Alex har sagt att det inte alls är säkert att Edwin Van der Sar är förste målvakt nästa säsong. Några sämre insatser ska ha fått Ferguson att tänka om och han kanske puttar in Ben Foster mellan stolparna nästa säsong. Den tidigare West Bromwich målvakten Tomasz Kuszczak är inte rädd för konkurrens.
- Jag menar att jag är klar att spela för Manchester United, och har därför planer om att kämpa om att bli klubbens nr.1, säger polacken till Daily Star.
- Ben Foster, som är en bra målvakt, är på väg tillbaka, och vi har Edwin van der Sar som förstaval, men jag känner ändå att jag har goda chanser att få spela. Jag är därför inställd på att slåss för platsen - och vinna, säger 25 årige Kuszczak som var andra målvakt under den gångna säsongen.
Som sagt har Van der Sars plats mellan stolparna inte varit hundra procentig och Sir Alex ryktas ha tappat tålamodet efter FA-cupfinalen där Van der Sar borde ha varit snabbare ut för att rädda Drogbas skott som hamnade i nätmaskorna. Kuszczak har fått stått några gånger han har heller inte övertygat Sir Alex, och det kan bli Ben Foster som står där nästa säsong.

Vill inte låta kaxig
Kuszczak vill inte att det ska låta som att han kräver att han ska stå mellan stolparna men tvivlar inte på att han är redo.
- Jag har alltid haft ambitioner för en storklubb, och det här är den största klubben som finns.
Tillbaka till Foster som släppte in flertal mål då han var på lån till Watford, men ändå imponerade mycket.
Kuszczak håller med, men klargör också att det var likadant för honom i West Bromwich.
- Det stämmer att Ben har gjort många fantastiska räddningar, men glöm inte att det samma blev sagt om mig då jag spelade i West Bromwich. Det var också därför jag blev hämtad hit, påminner den duktige målvakten om.

Hargreves signatur dröjer

Kategori: Nyheter

image6
                          Lite fördröjning, men Hargreaves affären går snart i klapp

Owen Hargreaves har genomfört de medicinska testerna, som gick bra, och det var tänkt att hans kontrakt skulle skrivas idag. Men Hargreaves har enligt BBC åkt till hemlandet Canada för att besöka sin familj. 
Tidningen "Manchester Evening News" var det som rapporterade att Hargreaves kontrakt skulle skrivas idag. Igår blev det inte påskrivet pga. att det var "Bank holiday" i England. Kontraktet väntas dra sig tre eller fyra år framåt, och det kommer att dröja lite innan affären mellan Bayern München och United kan bekräftas.
Det skulle ha blivit ännu tidigare kontraktet blev skrivet men David Gill var i Malaysia för att få klarhet i Uniteds försäsongsmatcher i sommar. 
Förhoppningsvis kommer det inte att dröja länge och kontraktet kan nog vara skrivet i nästa vecka. Förmodligen en av de längsta övergångar har Hargreaves sagt. United har ju försökt att värva engelsmannen ett bra tag.
På grund av en lättare knäskada är inte Hargreaves med i truppen som möter Estland i EM-kvalet och Brasilien i en vänskapsmatch på Wembley i London.

Fyra United spelare med i Englands trupp

Kategori: Nyheter

image5
                                   Brown tillbaka i landslaget. Här med liga pokalen

Fyra Manchester United spelare finns med i Steve McClarens 24-manna trupp som ska spela vänskapsmatch mot Brasilien på Wembley och EM-kval mot Estland i Tallinn. Bland de fyra finns Wes Brown med som alltså är tillbaka i engelska landslaget.
Steve McClaren, tidigare Sir Alex Fergusons högra hand, är numera förbundskapten för engelska landslaget efter Sven Göran Eriksson som avgick efter sommarens VM. Han sa när han tog över posten som förbundskapten att Wes Brown fanns med i hans framtidsplaner. Brown får sällskap från United i form av Rio Ferdinand, Michael Carrick och Alan Smith. Den sistnämnde säkrade sig en plats i truppen efter sitt mål i "England B" mot Albanien för ett par dagar sedan. Wayne Rooney hade såklart varit självklar i truppen men eftersom Rooney är utestängd i mötet med Estland har McClaren valt att även vila honom mot Brasilien

"Becks" tillbaka i landslaget
Två tidigare United spelare finns också med. Det är Gary Nevilles bror Phil Neville, nu i Everton, och David Beckham, Real Madrid. Just Beckham har inte varit med i landslaget sedan Steve McClaren tog över.
Så här säger McClaren som Beckhams återkomst i "Three Lions":
- Jag tror att David Beckham kan hjälpa oss att vinna i Estland och därför har jag tagit ut honom. Han blev precis så överförtjust som jag visste att han skulle bli. Han har varit ett riktigt proffs hela tiden. Han är i form och förtjänar att vara med.

Hela truppen:
Målvakter:
Paul Robinson, Tottenham, Scott Carson, Liverpool, Robert Green, West Ham.

Försvarare: Phil Neville, Everton, Rio Ferdinand, Manchester U, Wes Brown, do, John Terry, Chelsea, Wayne Bridge, do, Jamie Carragher, Liverpool, Michael Dawson, Tottenham, Ledley King, do, Nicky Shorey, Reading.

Mittfältare: David Beckham, Real Madrid, Steven Gerrard, Liverpool, Jermaine Jenas, Tottenham, Aaron Lennon, do (skadad, ersättare ej uttagen än), Joe Cole, Chelsea, Frank Lampard, do, David Bentley, Blackburn, Michael Carrick, Manchester U, Stewart Downing, Middlesbrough, Kieron Dyer, Newcastle.

Anfallare: Peter Crouch, Liverpool, Michael Owen, Newcastle, Alan Smith, Manchester U, Jermain Defoe, Tottenham.

Kristian Stjernkvist

Ferguson är optimisktisk

Kategori: Nyheter

image4
                                               Sir Alex tror på framtiden

Sir Alex Ferguson ser optimistiskt på Europa spel i framtiden. Han säger att han tror att United kommer inom några år gå hela vägen. Ferguson berättar att spelarna redan bevisat vad de kan genom att vinna ligan i år, men samtidigt tycker han att de har potential att nå ännu längre.
Att Milan gör en kanon match och spelar ut United i semifinalen i Champions League på San Siro betyder inte att United inte kan gå och vinna turneringen nästa år.
- Det är viktigt att behålla perspektivet. Våran dominerande seger över Roma gör oss inte till världsmästare och AC Milans hemmaseger betyder inte att de är ljusår framför oss. Alla lag har sin dag och det blev sagt i Italien att Milan inte spelat så bra som de gjorde mot oss på många år, avslutar mannen som ändå är nöjd med en semifinal trots att United han trodde United kunde gå hela vägen. 

Smith mål när "England B" vann

Kategori: Nyheter

image3
                                       Smith visar att han är en duktig målskytt

I går kväll spelade det så kallade England B mot Andorra på Burnleys hemmaarena Turf Moor. Michael Owen gjorde comeback i "Three Lions" och de flesta blickarna var riktade mot honom. Men även en United spelare som har varit borta ett tag fanns med i laget, Alan Smith. Smith satte 1-0 målet för England som vann med 3-1.
Han tog emot bollen utanför straffområdet och slog snyggt in bollen i närmsta hörnet direkt.
De övriga två målen kom av Middlesbroughs Stewart Downing, som för övrigt spekuleras i att bli ersättare för Ryan Giggs i framtiden.

Heinze på väg bort

Kategori: Nyheter

image2
                                                           På väg bort?                                            

För två år sedan blev Gabriel Heinze utsedd till "årets spelare" på Old Trafford. Men den sista tiden så har det mesta handlat om Patrice Evra. United värvade Evra från Monaco när Heinze drog på sig en skada. Evra gjorde mycket bra ifrån sig och Heinze lyckades aldrig ta tillbaka sin plats som vänsterback i United.
Juventus är en klubb som har visat intresse för argentinaren och försökt få honom att lämna Manchester för Turin. En övergång som kanske kommer att bli av i sommar.
Heinze ska ha berättat för lagkamrater att han tror sig lämna United eftersom han anser att klubben tappat tron på honom.

Fler klubbar intresserade
Inte bara "den gamla damen" som Juventus kallas, är intresserade av Heinze. Båda spanska klubbarna Valencia och Villareal sägs vara intresserade av honom.
United har ju tidigare visat intresse för 17-årige Gareth Bale i Southampton. Skulle Heinze lämna United skulle kanske en affär med Bale inledas. Engelska tidningar uppger dock att det är större chans att Bale skriver kontrakt med Tottenham än med United.

Eto'o förmodligen inte aktuell

Kategori: Nyheter

257767-1
                                                Nej, nej... jag stannar i Barca!

På fotbollsexperten.blogg.se har jag skrivit om spelarrykten kring Manchester United. Bland de spelare som kanske kommer att springa ut på Old Traffords matta nästa säsong fanns Samuel Eto'o med.
Kamerunaren som har kontrakt med Barcelona fram till 2010 har efter ett litet bråk med tränaren kopplats samman med bl.a. United. Men Eto'o har dementerat ryktet och har sagt att han trivs bra i Barca och kommer med stor säkerhet stanna kvar.
- Det har skrivits så många lögner om mig. Jag skulle vilja säga att 99.999% av det jag läst om mig själv i tidningen är osant.
Enligt Eto'o så är allting rykten och spekulationer och han har inte hört någonting från några klubbar.
- Jag har inte hört något. De här sakerna är oftast bara spekulationer och det kommer sällan från mig. Jag är lycklig i Barcelona och kommer absolut vara här nästa säsong, sa kamerunaren på tisdagen.
Självklart så finns ju chansen att United fortfarande kan värva Eto'o. När det kommer på tal om pengar finns det nog goda chanser att han skulle ta sig en funderare och möjligtvis hamna i England och förhoppningsvis i United.

Hargreaves i stort sett klar
I flera månader har det spekulerats i om Owen Hargreaves skulle spela kvar för Bayern München eller om han skulle flytta till United. Sir Alex har visat att han är villig och slänga upp en del pengar på bordet för att få den duktiga allround spelaren till klubben samtidigt som Bayern inte vill släppa honom. Hargreaves själv har sagt att han mer än gärna flyttar till sitt hemland och spelar för United. En affär var mycket nära att gå igenom i vintras men Bayern ville inte släppa honom. Men nu tycks de ge vika och enligt tyska och engelska tidningar är övergången i stort sett klar. Bayern Münchens president Franz Beckenbauer säger att det är en bra affär eftersom Owen vill till United och United vill köpa honom, som haft en tuff säsong med skadeproblem.
Beckenbauer kan inte bekräfta summan som sägs ligga på ca 330 miljoner kr, men säger att det ligger någonstans runt där.

Manchester United sida

Kategori: Nyheter

Hej!

Här är en sida där allt handlar om Manchester United. Visst finns det flera andra sidor med United (kolla länkarna) men ingen svensk sida som lika ofta ger er små nyheter som stora. Jag ska försöka uppdatera sidan så ofta jag kan. Flera gånger per dag eller bara någon gång i veckan, det kommer att variera. Håll er uppdaterade hela tiden för det kommer dyka upp en hel del på den här sidan. Med tanke på att det är en bloggsida är det lite svårt att sätta ut laget och vunna titlar osv. Men det finns det ju andra united sidor (länkarna) för. Framför allt så finns ju hela laget och lite information om varje spelare på svenskafans. Självklart finns det mesta på officiella hemsidan manutd.com. Nyheterna som jag kommer publicera kommer att baseras på information från lite olika källor. Men förmodligen väldigt mycket från skandinaviska supporterklubbens hemsida united.no.
Där det för övrigt finns en riktigt bra shop för dom som är intresserade!

//Kristian