Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

#3 Årets...

Kategori: Nyheter

                Cristiano Ronaldo vann överlägset ballon'd'or för bl.a. Messi och Torres

Glömde helt bort att göra de sista fem "Årets händelse" igår så de kommer idag istället.

Årets spelare: Cristiano Ronaldo var inte bara överlägset bäst i United under förra säsongen, han blev även utsedd till ligans bästa spelare samt världens bästa spelare.  

Årets andra halvlek: Var mot Newcastle på Old Trafford den 12 januari. Enda matchen där Ronaldo gjort hattrick för United och samtliga sex mål i matchen kom i andra halvlek. För de som inte kommer ihåg så öppnade Ronaldo målskyttet i matchen genom att på en frispark lura den hoppande Newcastle muren och placerade bollen under den.

Årets mål emot oss: Vi släpper inte in många mål men ett av dem var riktigt snyggt. Till och med supportrarna på Stretford End applåderade när Dean Ashton (West Ham) cykelsparkade in bollen i mål mot United i sista hemma matchen förra säsongen.

Årets puss: Jag var nog inte ensam om att applådera åt Wayne Rooney när han mot Everton fansen kysste United märket då hans gamla klubbs supportrar jublade åt det gula kortet han precis dragit på sig. Det här fick honom utbytt men det var trots det så jäkla bra gjort!

Årets presentation: Daniel Welbeck, 18 år gammal (17 då), fick några minuter mot Stoke hemma den 14 november. Inte för att vi var i behov av ett mål utan för att han skulle få sin Premier League debut. Han svarade på det genom att från långt avstånd dunka in bollen i krysset. Hade jag gjort något liknande så hade jag fortfarande firat. Stort!

Sådär, det där får bli bloggens sista inlägg i år.
Gott nytt (United) år på er allihopa!

#2 Årets...

Kategori: Nyheter

                              Anderson är överlägsen vinnare av "Årets frisyrchock"

Jag höll nästan på att glömma att det skulle komma fem nya "Årets händelse" idag så jag slänger ihop några nu i halvtid på United - Boro.

Årets match: Champions League finaler har ofta en tendens att bli något tråkiga då båda lagen ofta tar ut varandra. Så var inte fallet i år och 120 minuter plus straffläggning var nära att få mitt hjärta att sluta slå. Briljant fotbollsmatch och ännu briljantare (är väl knappast ett ord) resultat. 

Årets stämning: Många matcher under året har det varit helt fantastiskt atmosfär på Old Trafford. Men matchen mot Barcelona var helt otrolig. Hade jag inte varit så jäkla nervös i slutet så hade man kanske fält en tår när "We'll never diiiie, we'll never die..." sjöngs i slutet av matchen. 

Årets frisyrchock: Fick en mindre chock när jag såg hur Andersons frisyr såg ut när han inte hade fixat håret. Grymt häftigt hår!

Årets stående ovation: Fick Gary Neville när han fick sig några minuter mot Roma i Champions League. Det var den enda speltiden som han fick den förra säsongen men han var verkligen värd de stående ovationerna som han fick när han entrade Old Traffords gräsmatta. 

Årets skönaste mål: Den pågående säsongens match mot Sunderland blev enormt mycket nervösare än vad jag trodde att den skulle bli. Inte förrän i den 91 minuten kunde Vidic avgöra med ett mycket förlösande mål. Stor glädje blandat med lättnad resulterade i mitt högsta skrik sedan en viss Champions League final.  

Fem nya "Årets händelse" kommer imorgon...

Årets...

Kategori: Nyheter

           Årets tysta minut den 10 februari 2008 (för en gångs skull en bild jag tagit själv!)

Året börjar gå mot sitt slut och 2008 har varit ett helt strålande år för oss United supportrar. Premier League mästare, Champions League mästare och nu världsmästare! Och på det så blev det även seger i Community Shield finalen mot Portsmouth i augusti, Ronaldo blev utsedd till världens bästa fobollsspelare när han tog emot ballon d'or, och Anderson blev utsedd till årets "Golden Boy" (världens bästa spelare under 21 år). 
Att överträffa förra säsongen är svårt. Förmodligen är det bara Treble säsongen -99 som kan ses som en bättre säsong.

Den första halvan på den pågående säsongen har inte varit så dålig som man kanske tror när man ser på tabellen och några av resultaten så här långt som varit något under förväntan. Vi ligger i och för sig hela tio poäng bakom Liverpool och sju poäng bakom Chelsea men då har vi tre matcher mindre spelade och det är mot Middlesbrough, WIgan och Fulham, samtliga matcher på hemmaplan. Så trots att vi haft ett mycket svårt spelschema så här långt på säsongen så hänger vi med ganska bra. Förutsatt att vi vinner hängmatcherna.
Och vi är inte enda laget som tappat poäng mot lag som vi kanske borde ha slått. Chelsea tappade för en dryg timma sen poäng mot Fulham och har bara tagit en enda poäng i de stora matcherna (Pool, Arsenal, United) trots att de spelat samtliga matcher mot de här lagen på hemmaplan. Liverpool har gjort det bra i de stora matcherna men har (som vanligt) tappat alltför mycket poäng pga. oavgjorda matcher. Fulham, Hull och West Ham har alla tagit poäng på Anfield på senare tid. Medan Arsenal förmodligen redan spelat bort sina guldchanser.

Jag tänkte att jag skulle sno en grej Canal+ kommentatorn Jonas Dahlquist har på sin blogg. Där har han gjort en lista med lite "Årets händelse" saker. Fast till skillnad från honom så väljer jag bara saker som hänt inom United och inte hela fotbollsvärlden. Här kommer första delen på den:

Årets kanon: Paul Scholes mål mot Barcelona var något av de häftigaste jag upplevt som United supporter. Det fanns ingen som förtjänade att göra det målet mer och han kunde inte ha tajmat det bättre än vad han gjorde.

Årets frispark: Cristiano Ronaldo mot Portsmouth. Oj vilka vackra frisparkar portugisen gjort i år. Men frisparken han slog hemma mot Portsmouth var så äckligt bra och snygg att David James hade knappt tagit den om han stått i det rätta hörnet innan frisparken slogs.

Årets trick: I hård konkurrens av Ronaldos trippande i slutsekunderna i ligamatchen mot Arsenal så vinner Nani med sin förnedring av Justin Hoyte i FA-cup matchen mot Arsenal i februari då han nickade och trixade med bollen ner mot eget mål jagad av Hoyte som till slut ramlade. Därefter fullbordade Nani förnedringen genom att göra bort Hoyte med en tvåfotsdribbling. Fotbollskonst!

Årets tystnad: Derbyt mot Manchester City i februari var ingen bra prestation av United fotbollsmässigt men hyllningen av Busby Babes var minnesvärd och den tysta minuten innan matchen blev årets tystnad för oss United supportrar.

Årets målgest(er): Nanis volter är klar vinnare här. Pricken över i:et i Nanis mål ligger i målgesten.

Fem nya "Årets händelse" kommer imorgon...

Värsta eller bästa tänkbara lottningen?

Kategori: Nyheter

Sporting Lissabon, Atlético Madrid och Lyon lottades tidigt i gårdagens Champions League lottning mot andra lag än United så för Uniteds del (tillsammans med Liverpool) så återstod det bara två lag. Inter och Real Madrid. Jag hade förbannat svårt att bestämma mig för vilket lag jag ville ha av Real Madrid och Inter. Att få slå ut Real efter alla Ronaldo turerna fram och tillbaka hade varit himmel. Men att samtidgt spela bort Jose Mourinho från Champions League vore också det helt underbart.



Så att få den kanske värsta tänkbara lottningen behöver inte betyda att det var en dålig lottning.
United har (i och med gruppsegern) fördelen att få andra matchen på hemmaplan, en fördel vi kanske inte har i ev. kvart/semi-final. Så att få ett av de bättre lagen nu när vi har en fördel är kanske bara bra. I slutändan måste ändå alla lag kunna besegras om United ska stå som slutsegrare även i år.

Med tanke på att jag inte lyckades få några biljetter till United - Liverpool i Mars så ska jag göra ett försök på den här matchen istället om det går att komma över en resa till ett rimligt pris. Hur som helst så längtar man till åttondelsfinalerna drar igång i slutet av februari. Utöver United matchen så fanns det några riktiga godbitar även i några andra matcher.
Liverpool - Real Madrid t.ex. känns som något av det bästa som kunde hända. Oavsett vilket lag som åker ut så är det helt underbart. Jag skulle nog föredra att Liverpool slår ut dem (så att de fortfarande måste vila spelare i ligan och fokusera på CL) och att de sedan lottas mot United och vi får sätta dem på plats.

Ingen har väl missat att United imorgon spelar final mot Liga de Quito, från Ecuador, i klubblags-VM som hålls i Japan. 5-3 blev det i semfinalen mot Gamba Osaka från Japan. Finalen startar klockan 11.30 men tv-sänds tyvärr inte på någon svensk kanal så för mig får det bli någon stream på internet om jag hittar någon.
Liksom i semfinalen så kan det nog bli så att ett par spelare vilas i matchen då vi borde rubba motståndet trots att vi inte ställer upp med de 11 bästa. Klart är I alla fall att Berbatov börjar på bänken då SAF har sagt att Berba inte riktigt är klar för 90 minuter efter sitt virus som han nyligen drog på sig.

Glöm heller inte att vi imorgon kan få lite hjälp av Arsenal om de kan slå eller åtminstone ta poäng hemma mot Liverpool. Matchen går för intresserade på Canal+sport 1 klockan 17.00.

Ja eller nej till bloggen?

Kategori: Nyheter

Börjar närma sig tre månader sedan jag skrev här på bloggen att jag skulle börja skriva igen om en vecka. Det låg mycket sanning i det tycker jag....

Tog en liten titt i kommentarerna på mitt inlägg för tre månader sedan och det verkade som att det i alla fall fanns några som gärna skulle se att bloggen kommer igång igen. Har inte orkat att ta mig tid att skriva men kan helt klart göra det om det finns lite intresse för att läsa.
Så nu undrar jag om jag ska dra igång United-bloggandet eller skita i det helt? Lämna gärna en kommentar på detta inlägg där ni svarar på det om ni känner för det. (Snälla, skriv någonting i namnrutan när ni kommenterar så att man kan hänga med lite på vilka det är som är aktiva där).

Ha det nice!