Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Ferguson berömmer Anderson

Kategori: Nyheter

image50
                     Anderson i full aktion i derbyt mot Manchester City tidigare i år

Sir Alex Ferguson fortsätter att hylla sina nyförvärv och senast i raden är den blott 19-årige brasilianaren Anderson. Sir Alex jämför nu spelaren med Paul Scholes vilket visar tydligt på att han har en god tid framför sig på Old Trafford.  

  

Anderson har, som Sir Alex tidigare uttalat sig om, kastat sig in i fotbollslivet i England och krigat sig fram till att vara en av huvudkonkurrenterna bland de spelare som fajtas om de två centrala platserna på Uniteds mittfält. De flesta trodde nog att konkurrensen skulle bli för tuff för Anderson, och att han först om några år skulle vara med och på allvar slåss om en plats i startelvan. Men Anderson verkar inte vilja vänta och presterar bara bättre och bättre för varje match. Och han har i flera matcher petat spelare som Scholes och Carrick som förra säsongen var självskrivna i startelvan.

- Anderson har verkligen exploderat på Premier League-scenen, och har varit helt fenomenal för oss. Vi är verkligen nöjda med hans utveckling, berömmer Ferguson.


Jämförs med Scholes

Sir Alex har väl aldrig riktigt uttalat sig om det, men det är inte svårt att förstå att när han hämtade in Nani och Anderson till Old Trafford i somras så var det mycket för att ha tänkbara ersättare för Scholes och Giggs när de en dag lägger skorna på hyllan. Redan nu så har Anderson visat att han är redo att konkurrera ut Scholes från Uniteds mittfält i förmån för sig själv.

Fergusons beröm kommer inte särskilt oväntat med tanke på hur Anderson har presterar under sin debutsäsong i United, och han lägger inte skjul på att det var pga. en skada på Scholes som Anderson blev aktuell för United.

- Då Scholes blev skadad öppnades dörren för Anderson, vi upptäckte vilken stor talang han har. Han är inte helt lik Scholes, trots att det är några klara likheter. Men Anderson är med aggressiv och en mer löpvillig spelare, avslutar Ferguson.  


Populär även bland fansen

En intressant omröstning hölls nyligen till på Manchester Uniteds officiella hemsida Manutd.com där man kunde rösta på vilka två spelare som Sir Alex borde satsa på, på det centrala mittfältet resten av säsongen. Trots hård konkurrens av Hargreaves, Carrick, Scholes och Fletcher så var Anderson överlägsen i omröstningen. Det mittfältspar som visade sig mest populärt var Anderson/Carrick. På andra plats kom Anderson/Scholes, följt av Anderson/Hargreaves. Ganska imponerande med tanke på att Anderson bara har haft några månader på sig att övertyga fansen om att han är en spelare av yppersta världsklass.  

Manchesterunited.blogg.se igång igen

Kategori: Nyheter

Efter ett långtidsuppehåll är nu Manchesterunited.blogg.se äntligen igång igen. Jag ska försöka att leverera nyheter så fort någonting dyker upp om Manchester United. Allt ifrån spelarköp till match referat kommer att publiceras och ni är fullt välkomna att kommentera så mycket ni vill.
Hoppas ni följer med här så mycket som möjligt.

United hälsningar
Kristian