Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Sista träningsmatchen slutade med triumf

Kategori: Nyheter


I både Asien och i Audi cup i München, så blev det segrar rakt igenom bortsett från förlusten på straffar mot Bayern München och dettta följdes upp med ytterligare en seger igår på Old Trafford mot Valencia. För er som inte såg matchen så var matchen bra underhållande för att vara en vänskapsmatch. Det syntes att flera spelare ville visa upp sig inför den egna publiken i Manchester. Ritchie De Laet som fick chansen som högerback gjorde väldigt bra infrån sig tycker jag. Han visade flera gånger att han har offensiva kvaliteter och vågar ta för sig. Förhoppningsvis kommer han att bli en tillgång den kommande säsongen. Hans kollega på högerkanten, Antonio Valencia, gjorde även han en fin match. Han slog bl.a. inlägget till Rooneys 1-0 mål och slog inlägget/inspelet som till slut hamnade framför Tom Cleverlys fötter som gjorde sitt första mål i den röda A-tröjan och fastställde slutresultatet till 2-0. Likt bl.a. Macheda fick Cleverly göra sitt debutmål framför Stretford End. Michael Owen hade, vad jag kan minnas, fyra riktigt bra chanser som han borde ha förvaltat bättre. Bl.a. ett friläge där han chippade bollen utanför. Det som var positivt med Owens insats var att man ser att han, med bättre spelare runt sig, hela tiden får chanser som han förmodligen med tiden kommer att sätta dit. När första ligamålen kommer så tror jag att det kommer att rulla på för Owen.
Men det var inte bara Owen som kunde fått ett mål idag utan det fanns målchanser åt båda hållen. Valencia (motståndarlaget, inte Antonio) prickade ribban vid ett tillfälle, något som också Darron Gibson lyckades med när han blev inbytt. Wayne Rooney hade också en grymt bra chans i första halvlek där han borde träffat målet med sin styrning men den gick istället precis utanför. Lite noterbara saker kring matchen:
*Antonio Valencia gjorde en assist och en "hockey-assist" i sin första match på Old Trafford.
*Valencia, De Laet, Owen och Cleverly gjorde alla sin hemma debut.
*74 311 hade köpt biljett till matchen vilket innebar publikrekord för en träningsmatch på Old Trafford.
*Valencia gjorde 10 byten i halvtid vilket ledde till att de vid en skada fick sätta in tredje keepern som innermittfältare.
*Edwin Van der Sar kunde inte medverka då han har brutit ett finger och blir borta i uppskattningsvis åtta veckor.

Nästa match i kalendern är på söndag då Chelsea ska besegras i Comunity Shield på Wembley. Matchen sänds på Viasat fotboll med start klockan 16.00. Jag är bortrest så det ser ut som att jag själv kommer att missa matchen...

En liten intressant grej från förra säsongen att vi var den klubb i Champions League som drog in mest pengar på tv och reklam intäkter. Biljettförsäljning är inte inräknade i listan under och där kan ni räkna ut själva att United drog in en hel del också.

1.

Manchester United

37.8

2.

Bayern München

34.6

3.

Barcelona

31.0

4.

Chelsea

30.5

5.

Inter Milan

28.5

Kommentarer

  • Tolfte spelaren säger:

    Snart börjar ligan. Förmodligen slutar den på samma sätt som förra året, och året innan dess, och året dessförinnan........

    2009-08-07 | 19:56:23
    Bloggadress: http://stopptid.blogg.se/
  • Erik säger:

    Jag älskar sidan, men kan inte sluta störa mig på tevez på bilden uppe till höger, annars är bloggen och sidan helt utmärkt:)

    2009-08-07 | 23:25:12
  • Kristian säger:

    Ja det behövs helt klart en ny omgivning här på bloggen efter den här sommaren.. Detta ska åtgärdas snarast :)

    2009-08-08 | 18:29:59
  • Erik säger:

    Låter bra :)

    2009-08-09 | 21:08:21

Kommentera inlägget här: