Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Ljus framtid!

Kategori: Nyheter

Berba avgjorde vackert mot sina gamla lagkompisar. Nu väntar vinnaren av Derby och Forest.

Matchen mot Spurs i lördags var intressant på många sätt och vis. Trots emormt mycket skador så gjorde vi en helt fantastiskt bra första halvlek medan andra halvlek blev något sämre. Vilket inte var så konstigt då United inte hade några behov av att skapa något och Tottenham var helt enkelt för dåliga. Fabio da Silva imponerade lika mycket på mig som hans bror gjort så långt under säsongen. Nu har i och för sig Rafael spelat 15 matcher från start men man såg på Fabio att han hade kvaliteterna för United. Ingen Evra, men killen är född 1990 och att de båda bröderna är så otroligt bra i så ung ålder bådar gott för framtiden. Danny Welbeck överraskade mig också med kvaliteter som vi inte sett så mycket av tidigare. De matcher han spelat tidigare så har hans utgångsposition varit anfallare så det kändes lite som en chansning att spela med honom på högerkanten i lördags, särskilt med tanke på att både Fabio och Ronaldo spelade från start. Welbeck presterade dock mycket bra i första halvlek och hade bud på både mål och assist men hade inte riktigt det dät lilla extra, men trots det en mycket bra match från engelskmannen.
Även Richard Eckersley gjorde en fin debut. Fick inte lika mycket speltid som tidigare nämnda men visade att han var en spelare som ville framåt (kanske lite för mycket?) och jag har framtidsförhoppningar även på honom.

Zoran Tosic fick även han sina första minuter på Old Trafford. En något nervös debutant gjorde inga stordåd utan spelade ett enkelt spel och försvarade bra men visade vid några enstaka tillfällen att han är en smart spelare, och hans vänsterfot ser glädjande vass ut! Förhoppningsvis så får vi se mer av de unga debutanterna under det som återstår av säsongen. Några av dem lär spela i ligacup finalen den 1 mars. 
Måste nämna Berbatovs mål också. Någon som har vet vilken typ av fusksko Berbatov använder? Det är helt sjukt hur han bara limmar ner bollen på foten som ingenting och avslutet mot sina gamla lagkompisar var även det av högsta klass. Men sättet bulgaren behandlar en fotboll ibland gör mig mindre tårögd (okej inte tårögd, men man njuter varje gång!). 

Ungdomen i dagens United är imponerande så jag tänkte jag skulle göra ett lag där jag tar ut 11 spelare som skulle kunna starta för United om tio år. Tänkte ta fem år men det blir roligare med tio. Förmodligen kommer väl knappt någon av de här spelarna spela kvar i United 2019 men man kan ju alltid fantisera lite. 

Ben Amos (1990)

Rafael(1990) J.Evans(1988) Chester(1989) Fabio(1990)

Ronaldo(1985) Anderson(1988) Possebon(1989) Nani (1986)

Rooney(1985) Welbeck(1990)

Det här laget ger idag en ungefärlig snittålder på 20.3 år.

Vad tror ni, skulle det här laget placera sig på top 10 i Premier League i år?

Äntligen toppen av ligan!

Kategori: Nyheter

                                 Berbatovs mål skickade upp United i serieledning

21 matcher krävdes för att United skulle gå upp i serieledning i Premier League. Och det med en match mindre spelad än Chelsea och lika många spelade som Liverpool. Liverpool spelar imorgon hemma mot Everton och skulle de inte plocka tre pinnar där så kommer United fortfarande vara i ligaledning med en match mindre spelad än övriga topplag.
I denna jämna tabell så har vi inte den bästa målskillnaden då målskyttet varit lite bristande den senaste tiden men endas 10 insläppta mål på 21 matcher är vi ensama om. Hela tio raka Premier League matcher har Van der Sar hållit tätt i (tror det är en tangering av Chelseas rekord?). Senaste insläppta målet kom på Emirates Stadium den 8 november 2008.

Trots att vi är i ligaledning så har vi redan klarat av de svåraste matcherna under säsongen. Båda matcherna mot Chelsea är avklarade. Bortamatcher mot Liverpool, Arsenal, Aston Villa och Everton är också undanröjda. Inga matcher vi fått full utdelning i men trots lite bristande resultat i viktiga matcher så har vi gått ikapp och om övriga lag.
Nu väntar ett ganska så tufft spelschema med Derby i ligacupen (tisdag), Tottenham i FA-cupen (lördag) och West Bromwich i ligan (tisdag).
I ligaspelet så ser de kommande matcherna helt klart överkomliga ut. Som sagt så är det West Bromwich som väntar borta nästa tisdag. Därefter är det dags för Everton hemma och West Ham borta innan de tre raka hemma matcherna mot Fulham, Blackburn och Portsmouth.

Matchen igår mot Bolton var liksom de senaste matcherna vi spelat ett nervpiller. Man tycker ju att man ska vänja sig vid sena mål men man kan ju inte låta bli att vara super nervös i slutet av matcherna trots att United avgjort sent många gånger nu. Tevez gjorde ingen större match igår men assisten var helt briljant. Sliter sig ur närkampen med två Bolton spelare med bollen i behåll och slår, hur lugn som helst, ett perfekt inlägg till Berbatov, som inte missar några sådana lägen. För övrigt så var det Berbatovs första bortamål i Premier League och hans första nickmål i United tröjan.

Ja, vad ska man mer säga. Hargreaves ska tydligen ha genomgått ytterligare än knäoperation, men väntas fortfarande att vara tillbaka någon gång under försäsongen i sommar. Samtidigt så skriver The Mirror att United nästa säsong kommer att spela med ett jubileumsställ från 1909. Ingenting om detta har kommit direkt från klubben så det är något som ska tas med en nypa salt än så länge.  

Överraskande bra position

Kategori: Nyheter

                Nemanja Vidic prickar rättvist in 1-0 i första halvleken mot Chelsea

Sorry den något dåliga uppdateringen sedan senaste inlägget. Annat kom i vägen men jag ska försöka vara mycket snabbare i fortsättningen. Kanske skriver kortare fast flera inlägg istället för ett längre. Men vi får se hur det blir med det.

Till att börja med så måste matchen mot Chelsea nämnas. Helt otrolig bra genomförd match och andra halvlek var något av det bästa jag sett United prestera sett till motstånd. Övertygande 3-0, 58-42% i bollinehav och 11-1 i skott på mål är ingen statistik som ljuger. United var överlägsna Chelsea i söndags.
Trots lite svagt målskytte i det sista samt att Chelsea varit helt briljanta på bortaplan så var det verkligen bud på flera mål i matchen. Ronaldos 1-0 skulle inte ha blivit bortdömt. Rooney slår en mycket kort hörna (typ en meter så att bollen stannar) säger till Giggs att han redan slagit hörnan och Giggs joggar ner lugnt mot hörnflaggan för att inte göra Chelsea spelarna uppmärksamma på att hörnan redan är slagen. Men det gick till och med för snabbt för linjedomaren som flaggade för att hörna skulle slås om. Rättvist och otroligt viktig att Vidic direkt efter kunde sätta 1-0 innan halvtidsvilan. Ronaldos andra mål var ytterst tveksamt om det verkligen var offside. Enligt mig så är han i linje med Chelsea backen, allstå inte offside, men situationen var å andra sidan väldigt svår att bedöma.

Det var även 2-3 misstänkta straffsituationer som gott kunde ha resulterat i straff om Webb hade velat det. Men trots felaktigt bortdömda mål och inte helt flyt i andra domslut så blev det en grymt viktig och övertygande seger.
Segern gjorde att tabellsituationen i dagsläget ser överraskande positiv ut.
Såhär set tabelltoppen ut just nu:

1 Liverpool    21 13  7  1  35-13   46
2 Chelsea      21 12  6  3  40-12   42
3 Man United   19 12  5  2  32-10   41
4 Aston Villa  21 12  5  4  35-23   41
5 Arsenal      21 11  5  5  34-23   38

Så trots att United fått något hårdare matchande under klubb-VM, och är enda topplaget som fortfarande är kvar i ligacupen så ligger vi endast fem poäng bakom Liverpool med två matcher mindre spelade. Och det är hemmamatcher mot Wigan (ikväll 14/1) och Fulham (17/2). Inga enkla matcher då både Wigan (sjunde plats) och Fulham (nionde plats) presterat något högre än förväntat så långt den här säsongen. Dock är det två matcher där allt annat än tre poäng måste ses som en förlust.

Men som alltid så ska det tas en match i taget. Wigan ikväll på Old Trafford blir spännande och vinner vi så ligger vi två poäng före Chelsea med en match mindre spelad. Vem hade trott det för någon månad sedan? Kan vi ta med oss spelet från Chelsea matchen så kommer inte Wigan bli några större problem.
Tips: 2-0 till United. Berbatov och Anderson målar! Ja, jag vet att allting talar emot att Anderson ska göra mål men får han chansen från start idag så tror jag chansen finns. Minns ni matchen mot Wigan förra året? Då var han helt briljant, och första målet måste ju komma någon gång. Och med tanke på hur många gånger jag har tippat att Anderson ska göra mål så tänker jag inte gå miste om att tippa rätt den gången han verkligen sätter den!

Tilläggas ska det att Ronaldo även vann FIFAs pris som världes bäste fotbollsspelare. Samtidigt som United meddelat att Ferdinand kommer att fortsätta vara skadad i tio dagar och Evra är (efter smällen mot Chelsea) borta i tre veckor. Dags för Fabio da Silva debut?

Äntligen så kom målskyttet igång!

Kategori: Nyheter

   Berba gjorde inte mål, men han var matchen bästa spelare! (Obs, bilden ej från dagens match)

Tre raka 1-0 segrar stod United på inför dagens FA-cup match mot Southampton på St. Mary's Stadium. Perfekt match att låta de något yngre spelarna som inte hittat formen än, få speltid och förhoppningsvis kunde även målskyttet lossna. Resultatet blev 3-0 och Welbeck, Nani och Gibson målade i matchen. Strålande på alla sätt och vis.
Inte bara resultatet och "rätt" målskyttar var det positiva att ta med sig från matchen. Spelet var stundtals helt briljant och flera spelare som inte gjorde mål presterade också mycket bra.

Jag tar mig friheten och betygsätter spelarna efter dagens match och ni får gärna kritisera något betyg om ni inte håller med.


1= Usel 2= Underkänd 3= Godkänd 4= Bra 5= Mycket bra 6= Världsklass


Edwin Van der Sar: 3 - Svårt att få ett högre betyg när man knappt har något att göra på hela matchen.
Gary Neville: 3 - Hade en lugn dag defensivt, knappt med alls offensivt.
Nemanja Vidic: 3.5 - Lugn och säker matchen igenom.
Johnny Evans: 3 - Hade, liksom Vidic, lite att göra men spelade säkert.
John O'shea: 3 - Har brister offensivt och trasslade till den någon gång även i defensiven men överlag så var det som oftast säkert och lugnt spel av O'shea.
Nani: 3.5 - Blixtrade till ibland och visade varför han är användbar. Säkert straffmål.
Michael Carrick: 3.5 - Visade som alltid prov på bra passningsspel men stod inte direkt för något extra idag.
Anderson: 4 - Oj vad jag hoppas att han får sitt första mål snart! Mycket bra passningsspel och visade glädje och bra inställning genom hela matchen.
Ryan Giggs: 3.5 - Tog det ganska lugnt och stod inte heller för något extra mer än några fina djupledspassningar.
Danny Welbeck: 4 - Kom av sig in andra halvlek men i första halvlek visade han vilken talang han har. Enkelt men viktigt mål.
Dimitar Berbatov: 5 - Briljant var ordet! Otroligt fina framspelningar och vet hela tiden hur han ska behandla bollen. Hans lugn och teknik gjorde det mesta i Uniteds anfall. Kanske bästa matchen hittills.
Inhoppare:
Wayne Rooney: 4 - Fint inhopp och manade på medspelarna och visade bra inställning trots att matchen var så gott som avgjord.
Darron Gibson: 3 - Lite mycket felpassningar och för lite fantasi. Distinkt mål räddade Gibson idag.
Rodrigo Possebon: 2 - Nej Possebons dryga 35 minuter var inget att hänga upp på väggen. Kan mycket bättre.

För ni som var uppmärksamma under matchen så kunde man se Zoran Tosic på läktaren under dagens match. Tosic skrev som känt på för United för ett par dagar sedan och är en vänsterfotad yttermittfältare som har med sina 21 år 12 A-landskamer för Serbien. I samma veva så värvades även 17 år gamla Adem Ljajic. Han kommer dock inte anlända under pågående säsongen. Tosic har tilldelats nummer 14.

I nästa FA-cup omgång väntar för övrig Tottenham hemma på Old Trafford.
Som vanligt i dessa tider så finns det mängder med transfer spekulationer och rykten men det tar vi mer om i nästa text!