Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Tåget fortsätter utan oavgjorda resultat

Kategori: Nyheter

Det har varit en mycket bra start på säsongen för Uniteds del i år. Mot övriga topplag, eller ansedda topplag är kanske en bättre benämning, så har det blivit segrar mot Arsenal, Chelsea och Liverpool i inledningen på säsongen. Varav två på bortaplan. Nu ska väl kanske Tottenham år 2012 räknas som minst lika mycket topplag som Arsenal och Liverpool, och kanske till och med Everton som inlett riktigt bra. Och där blev det ju faktiskt två förluster, men sällan är positiv statistik helt hårfin.
 
Vi har ännu inte spelat oavgjort i år faktiskt, bortsett från i ligacupen mot Chelsea där det gick till förlängning efter 3-3. Men varken i ligan eller Champions League har det blivit något oavgjort resulat ännu. Faktum är faktiskt att det inte blivit oavgjort i varken ligan eller Champions League sedan 4-4 mot Everton förra säsongen. Och United har, under hela 2012 bara spelat oavgjort tre gånger, alla turneringar inräknade. Utöver Everton som nämnt ovan så är det två 3-3 matcher mot Chelsea på Stamford Bridge som slutat oavgjort. Och de två satt långt inne med sent Chelsea mål senast och en heroisk vändning av United i slutet på förra säsongen.
Att tillägga kan göras att vi förlorat 9 (Chelsea i ligacupen ej inkluderad) matcher under 2012, och givetvis gått vinnande ur resterande.
 
Ingen oavgjort i Champions League heller som sagt, trots att det genom åren brukar bli i alla fall några oavgjorda matcher under Europa säsongen. Kanske kommer den första ikväll mot Braga? Smålurig match som ska avklaras ikväll.
United kommer givetvis med gott självförtroende efter en mindre utskåpning av Arsenal, som målmässigt inte blev någon överkörning, men sättet United kontrollerade matchen visade styrka.
Braga har på de åtta inledande matcherna i ligan plockat 17 poäng, förlorat endast en match och har en svit på fem raka utan förlust i ligan, där man ligger tre poäng bakom Porto och Benfica. I Champions League gruppen har man utan tvekan en god chans för avancemang. Utöver United som sprintat iväg så ligger övriga lag inom räckhåll för varandra och en seger för Braga skulle betyda enormt mycket för fortsättningen i gruppen.
Man vilade några spelare senast i ligan, förmodligen för att kunna lägga fullt krut på United ikväll. Ska bli en spännande match på en väldigt udda, men på sitt sätt häftig, arena! Se bild nedan.
 
Estádio AXA, som på sitt egna unika, mycket häftiga sätt, saknar kortsidor. Lite nyfiken är man på hur tillåtet det är att ställa sig på berget till vänster på bilden och spana in matchen därifrån?

Kommentarer


Kommentera inlägget här: