Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Att alltid öppna med baklängesmål

Kategori: Nyheter

På nio spelade matcher i ligan, ligacupen och Champions League så har United släppt in mål först i hela sex matcher. Då ska man också komma ihåg att vi vänt och vunnit fyra av de sex, vilket är väldigt starkt gjort. Men samtidigt har det blivit två förluster, både mot Everton och Tottenham, trots att i den senare matchen kändes det som att vändningen var runt hörnet. Mot både Liverpool och Sothampton blev det två mycket sena segrar i matcher som lika gärna kunde slutat oavgjort istället.
Satt och tänkte vad det kan bero på men har ärligt talat inte kommit fram till något vettigt. Det är ofta tidigt i matchen som motståndarlaget har gjort ett ledningsmål så den gamla termen att "vara vaken från början" kanske passar bra in. Det mest logiska jag kan komma fram till är att motståndarlaget av vetskapen om att mot United måste man gå in och göra en riktigt bra insats från början till slut och medan United fortfarande känner lite på matchen så lägger motståndarna (läs Southampton, Cluf, Fulham, Spurs) i högsta växeln.
 
Som sagt så har det löst sig i flera av matcherna men senast i ligan mot Spurs fick vi smaka på första hemmaförlusten mot London laget på 23 år. Obehagligt scenario. Jag trodde fram tills tilläggstiden hela tiden att vi skulle få in en boll och få med oss en pinne, samt bibehålla den goda statistiken mot Spurs. Men det ville sig inte, trots att Rooney, van Persie, Welbeck och Chicharito var på planen på slutet. Medan Spurs inte hade en forward på planen då Dawson kom in för Defoe och Clint Dempsey tidigare lämnat för Sigurdsson. Boll i både ribba och stolpe, friläge för van Persie, och nog skulle vi ha fått med oss en straff, men in i mål ville inte bollen.
Att ta med sig från matchen mot Spurs:
+PLUS+
*Trycket som skapas på slutet är, trots uteblivet mål, riktigt bra.
*Paul Scholes, tycker att det mesta som gick genom honom såg bra ut. Väldigt sällan en dålig passning och många gånger dom bollarna som det bara är Scholes som kan slå.
*Rafael har varit väldigt bra på sistone och jag tycker han stack ut mot Spurs. Bra fart på kanten, vann mycket boll, bra åt båda hållen.
 
-MINUS-
*Tre baklängesmål på Old Trafford. Horribelt.
*Passiviteten vid målen, det ser långsamt ut och första målet vet jag inte om samtliga spelare förstått att matchen är igångblåst.
*Ryan Giggs. Ingen bra match av Walesaren som fick en halvlek på sig. Slog bort mycket och såg allmänt ofokuserad ut.
 
Att ta med sig från matchen mot Basel i veckan.
+PLUS+
*Återigen en stark vändning, trots tidigt underläge.
*Än så länge, pga Rooney skada, har vi inte fått se så mycket av samarbetet Rooney-van Persie. Men två assist av engelsmannen till van Persies två mål igår. Det gillas!
*Tom Cleverley, riktigt bra match. Sliter rejält utan boll och visar samtidigt väldigt fin bollbehandling många gånger.
*Anderson, får ett litet extra plus i kanten idag för ett spel med bollen som jag cycker stack ut lite. Mer oväntade grejer än vad man är van vid.
 
-MINUS-
*Tidigt insläppt mål igen, jobbigt att så ofta "börja" en match i underläge.
*Evra, kommer konstigt in i några situationer. Borde kanske ha lite mer understöd i någon av dem, men då är kommunikationen viktig. Ingen plask match på något sätt men jag förväntar mig lite mer.
 
För att avsluta positivt så ska vi ta med oss att det blivit sex poäng på inledande två matcherna i Champions League. Härligt!
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: