Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Tre poäng med Clattenburg i fokus

Kategori: Nyheter

 
Det blev för första gången på tio år tre härliga poäng på the Bridge igår när United vann en ganska konstig match mot Chelsea. Matchöppningen var ganska väntad tycker jag. Lagen kände lite på varandra, inte speciellt mycket målchanser. Mycket spel på mittplan och båda lagen hade perioder där de rullade bollen. Många spelare gjorde det bra, fast utan att egentligen hitta på något fantasifullt, något oväntat (läs Cleverley, Carrick). Fast där mellan det där väntade spelet small det till i Chelsea nätet två gånger om. Två ganska snarlika mål där van Persie får krediteras för det ena och David Luiz rumpa för det som öppnade målskyttet redan i tredje matchminuten.
 
Läser ni här så såg ni troligtvis matchen så jag ska inte göra en matchrapport av det utan ge min åsikt på några situationer som det blivit snack om i efterhand.
 
- Ivanovic utvisning. Knappast det som det varit mest snack om men det har ändå nämnts. Visst, Ashley Young gör ett å annat simhopp med jämna mellanrum, dock var det här inte ett av dem. Ivanovic krokar lite olyckligt i Young, som annars är i princip fri med Cech. Resultat, rött kort. Glasklart. Snacket i efterhand blir nog överdrivet då många i sin iver att gnälla på domaren häver ut sig att Chelsea fick två oförtjänt röda kort, trots att det första var helt riktigt.
 
- Torres utvisning. Kan mycket väl vara en filmning, helt klart en överdrift. Gult kort? Njaaa, en del av mig vill säga ja eftersom filmningar borde bestraffas lika hårt som annat fusk som t.ex. tröjdragningar. Problemet för Clattenburg i det här blir dock att eftersom det är så sällan som varningar delas ut för filmingar så blir det lite väl hårt att dela ut ett gult för något som kanske inte ens är en filmning. Vi kommer nog aldrig få reda på om det var Evans som hade ner Torres eller spanjoren som la sig.
 
- Valencias gula kort. Liknande situation som Torres där Valencia får tveksamt gult för filmning, dock är det väl helt uppenbart här att Mikel har ner honom? Visades inte så många repriser på det men där tycker jag United skulle haft frispark och att Mikel till och med skulle haft sitt andra gula. Clattenburg kände kanske på sig att han var fel ute i Torres situationen och letade lite upprättelse här.
 
- David Luiz hands. Strax innan Chelsea kvitterade till 2-2 styrde David Luiz, mycket tydligt, bollen lugnt och fint, rakt i famnen på Cech. Med handen. En halvmeter ut från kroppen. Om handen inte varit där så hade Valencias inlägg varit påväg rakt in i farozonen för Chelsea. Straff? Problematiken här är regelverket då detta kan bedömas som ofrivilligt eftersom bollen söker handen och Luiz (beroende av hur nära han är bollen/Valencia) inte hinner reagera. Vilket, väl, gör det regelrätt att inte blåsa. Men som även gör, enligt mig, regeln helt usel. Straff ska det vara, oavsett om det krävs att regelboken får sig ett liten förändring.
 
- Chicharitos mål. Ja, det är väl offside. Men det är nog den tajtaste offside jag någonsin sett. Bollen spelas in hårt, ärtan springer åt ett håll medan fyra Chelsea spelare springer åt ett annat, och där någonstans ska man se om han är onside eller offside? Rörelserna är så snabba att det går inte ens att se när Viasat visar reprisbilder då jag tycker att bollen INTE har lämnat foten på Rafael när bilden är frusen och Chicharito är offside. Mycket, mycket tajt. Går verkligen inte att beskylla linjemannen för att han, möjligtvis, hade fel i den situationen.
 
Sista snackisen efter matchen har varit Clattenburgs eventuella rasistiska uttryckelse mot Mata och/eller Mikel. Han ska tydligen ha uttryckt sig nedvärderande, eventuellt även rasistiskt, i alla fall åt Mata, dock inte så att spanjoren själv hört det men andra spelare. Intressant (eller jobbigt?) att följa utvecklingen i den historien.
Clattenburg kommer i alla fall inte döma något i nästa Premier League omgång.
 
Imorgon är det dags för Chelsea igen, ojoj vilket revanchlusta de kommer att ha. Kommer bli fantastiskt spännande!
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: