Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Börja agera Ferguson

Kategori: Nyheter

Nani och Anderson var två av förra sommarens köp. Ferguson bör agera snart om han vill ha några nya spelare i år.



Som vanligt så finns det hur mycket som helst att skriva om kring alla rykten och allt vad det är under årets Silly Season. Men det är ju en Manchester United blogg så jag ska försöka hålla mig till det som kretsar kring Old Trafford. I viss mån i alla fall.
Den engelska tidningen Daily Mail skrev igår att Sir Alex Ferguson kanske gett upp hoppet om Tottenhams Dimitar Berbatov och nu riktat ögonen mot Barcelonas Thierry Henry. Känns väl som ca 99.7% påhitt.
Skulle Henry, som sagt att Arsenal alltid kommer finnas i hans hjärta, gå till Arsenals kanske största konkurrent efter ett år i Barcelona? Då finns det i alla fall 10 anfallare som det är betydligt större chans att de springer ut i en röd tröja mot Newcastle om nästan tre veckor. Henry kommer aldrig att gå till United så vi drar ett streck över det ryktet. 
Istället kan vi koncentrera oss på redan nämnda Berbatov. Man får hoppas att Ferguson helt och hållet koncentrerar sig på forwardsjakten nu när Afrika turnén är slut. För det gör övriga klubbar, och ska Ferguson ha någon som helst chans på Berbatov så måste han agera nu.
Tottenhams andra stjärnanfallare Robbie Keane ska idag genomgå en läkarundersökning i Liverpool vilket innebär att Tottenham redan tappat en av sina viktigaste anfallare. Det betyder ju inte att de kommer släppa Berbatov enklare direkt. Och Barcelona är också på forwardsjakt efter försäljningarna av Geovanni dos Santos och Ronaldinho, och har visat intresse för bulgaren. Tottenham ska också vara villiga att släppa Berba till Barcelona för ett lägre pris än vad de kräver av United. Vilket retat United. Men Ferguson kan inte sura över det utan måste istället börja agera om vi inte ska ha forwardsbrist kommande säsong.

Positivt den senaste tiden är att Carlos Teves nu ska vara Manchester United spelare till 100%. Tidigare så var han bara på lån från företaget han ägdes av. Övergången ska enligt flera tidningar ligga på rekordhöga (för en Premier League klubb) 385 miljoner kronor. Om detta är summan United ska betala nu eller om United redan betalat delar av beloppet under lånet är ännu oklart. Men hur som helst så är frågorna kring Carlos Tevez permanenta övergång nu ur vägen. Viktigt med tanke på att Louis Saha kanske kan bli klar för Sunderland snart. Roy Keanke ska vara redo att betala 10 miljoner pund för den skadebenägna anfallaren och stämmer de uppgifterna så låter det som en summa som United skulle kunna vara villiga att acceptera.

Afrika turnén ska också nämnas för det blev en lyckad vistelse i Sydafrika och Nigeria. Efter 1-1 i inledningsmatchen mot Kaizer Chiefs blev det tre segrar. 1-0 mot Orlando Pirates, 4-0 återigen mot Kaizer Chiefs och slutligen 2-1 mot Portsmouth i Nigeria. 4-0 segern mot Kaizer Chiefs gjorde att United plockade årets första trofé. Kanske inte samma nivå som några av de pokaler som finns i prisskåpen på Old Trafford, men ändå en i samlingen.
Förhoppningsis blir det inte säsongens sista...
Jag har varit inte varit hemma och har därför med fel kanaler och för långsamt bredband, inte haft tillgång till någon av matcherna. Så ni som sett matcherna får gärna lämna en kommentar och berätta om era intryck från försäsongens träningsmatcher.

United har nu tre träningsmatcher kvar före Community Shiled matchen mot Portsmouth 10:e augusti.
Espanyol 2:a augusti (jubileumsmatch för Solkjär), Peterbrough borta 4:e augusti och slutligen Juventus hemma den 6:e augusti.
Därefter drar allvaret igång igen.

Europa konkurrenter är vakna och Tevez ger sin syn på Ronaldo

Kategori: Nyheter

José Mourinho betydde problem för United i Premier League under hans år i Chelsea. Kommande säsong(er) kan han beyda problem i Europa.
Efter nio års väntan stod United natten den 21:a maj som vinnare i Champions League finalen i Moskva. Paul Scholes säger i en intervju som publicerats bl.a. på United.no, att han tror att United är kapabla till att försvara både den trofén och ligaguldet. Men det kommer inte att bli lätt.
Flera av de stora europeiska lagen som vi kan komma att stöta på i Champions League kommande säsong är redo att förstärka mycket, för att kunna utmana bl.a. United om den finaste titeln inom klubbfotbollen. Inter är en av de klubbar jag tror kan bli otroligt farliga nästa säsong. Inte nog med att de har haft två relativt säkra ligasegrar (trots att Roma var med ända in i slutet så höll ju Inter Roma bakom sig hela tiden). Men de har även säkrat sig en av världens absolut bästa tränare i José Mourinho. Och vi vet ju hur Mourinho är. Han är inte den typen av tränare som går in och bygger på sin företrädare, utan Mourinho går in och handlar det han vill ha och spelar så som han vill spela. Och som vanligt när det är Mourinho vid rodret så är det stora namn som nämns. Några supernyförvärv har väl än så länge inte blivit klara (rätta mig om jag har fel), men spelare som Lampard, Quaresma, Deco (dock klar för Chelsea) mfl. har varit namn som länkats till San Siro i sommar. Goal.com skriver idag att Inter lagt ett bud på 25 miljoner euro på Quaresma, och att de gjort samma ska med Portsmouths Sully Muntari, nu på 15 miljoner euro. Samtidigt som Lampard kanske rinner ut i sanden då han kan erbjudas ett rekord kontrakt i Chelsea.
Adebayor har nu sagt att han kanske kommer att stanna i Arsenal trots allt. Något som man undrar hur populärt det verkligen kommer vara hos fansen efter hans uttalanden kring lönekrav den här sommaren. I Spanien så ser det ut som att Barcelona hittat en ersättare till Ronaldinho då de enligt en italiensk tidning lagt ett bud på Trezeguet på över 20 miljoner euro. Calderon säger att Eto'o inte är aktuell just nu då han fortfarande vill fokusera på att få Ronaldo till klubben.

Carlos Tevez är senast i raden av de många spelare som uttalat sig i denna oändligt långa transfer saga. Han tycker inte att det är något konstigt med att Ronaldo vill till Real, det vill alla spelare (liksom till United som han också poängterar i intervjun). Och att om Ronaldo söker något annat än Real så tycker Tevez att det borde respekteras. Något som många tycker är helt tvärt emot med tanke på Ronaldos fyra kvarvarande år på hans kontrakt.

Som nämnts tidigare så finns det en intervju med Paul Scholes bl.a. på United.no. En intervju där han säger att han förmodligen kommer spela i United två år till före han lägger skorna på hyllan, eller eventuellt trappar ner i en mindre klubb. Han har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt, men känner han att formen håller i sig och att han fortfarande är motiverad så hoppas han på ytterligare än säsong. Oavsett vad han väljer så kommer han alltid att vara en legend på Old Trafford.

Klart att det är rätt att behålla Ronaldo

Kategori: Nyheter

                            En vinst att Real Madrid förmodligen inte får som de vill

Hade vi spolat tillbaka tiden ett par månader, efter glädjen i Moskva eller jublet på JJB, så hade jag till 110% hoppats att Cristiano Ronaldo skulle vara en United spelare när premiären mot Newcastle drar igång den 17:e augusti. Men efter alla hans uttalanden om att han var osäker på framtiden, Calderons bombsäkra attityd, och de enorma summor pengar som diskuterades, så blev jag osäker på vad jag ville. Kanske var det värt att sälja Ronaldo för 900 miljoner kronor, köpa en yttermittfältare av världsklass för en tredjedel, en anfallare för nästa tredjedel, och ändå ha en några hundra miljoner kvar till nästa sommars transfer tid.

För det kan inte vara klokt att behålla en spelare som till 95% har sitt huvud i Real Madrid. Frågan är om Ronaldo verkligen är så överdrivet sugen på spel i Real. Eller om tidningarna (som vanligt) överdrivit det hela en aning för att få en ny story om samma sak varje dag. Om Ronaldo ärligt talat kan säga med en tv kamera framför sig att "jag är lycklig i Manchester United" så är han näst intill förlåten för mig. Varför vill jag då behålla en spelare som kanske inte ens vill spela kvar i klubben?

Världens bästa spelare, Sir Alex Ferguson och en Real Madrid förlust. Där har ni anledningarna. En klubb som Manchester United ska inte behöva sälja världens bästa spelare till en av sina största konkurrenter utanför England. 42 mål säger sitt. Och det finns ingen jag litar mer på inom fotbollsvärlden än Sir Alex Ferguson. Jag kan kritisera tränar efter tränare för att de ställer upp med en viss startuppställning, och kan sitta hemma framför teven och säga att jag kunde ha tagit ut ett betydligt bättre lag. Men Ferguson säger jag aldrig emot. Så tar han beslutet att Ronaldo ska stanna så är det bäst för klubben. Och att Real Madrid för en gångs skull inte får som de vill är bara det en seger!


På andra sidan av transferfönstret (dvs. de spelare som värvas) så ser det likadant ut som det gjort de senaste dagarna. United har lagt ett bud på Berbatov och Tottenham vill inte sälja. Och för Uniteds del så är det inte positivt att Tottenhams andra anfallare Robbie Keane är på väg till Liverpool. Känns väl tveksamt att Spurs skulle släppa sina två bästa anfallare. Men vi får hoppas att det inte är pga. "fools" som vi inte får Berbatov in i truppen.


I övigt på transfermarknaden så går det lite fram och tillbaka för våra största konkurrenter. Arsenal vet jag inte vad de håller på med. Okej att göra sig av med illojala spelare som Hleb och Adebayor, men då måste det ju också komma ersättare. De kan inte tänka att nästa säsong kommer vårt år, och göra sig av med några av fjolårets nyckelspelare samtidigt som de inte fixar ersättare. Liverpool gör som vanligt lite mindre värvningar som inte kostar alltför mycket, gärna minst en spelare som går som bosmanfall. Medan Chelsea ser ut att bli extremt farliga i år. Scolari, Deco och Bosingwa gör en redan stark trupp ännu starkare (inte Scolari såklart, men en otroligt erfaren och duktig tränare). Sen att det ryktas spelare som Torres, Robinho och Kaká till klubben gör inte mig alltför lugn. Men runt Chelsea brukar det vara en hel del rykten. Bevis på det är att Chelseas Silly Season på Svenskafans har hela 33 spelare som ryktas vara på väg till klubben. Känns ju som i alla fall hälften är påhitt.

Sportbladet listar idag "de hetaste ryktena i Europa" där de listar de spelare som de anser att det varit mest snack om i sommar. Inte så överraskande leder vår egen Portugis den listan. Men priset på 700 miljoner och deras "prognos" på 50% chans att han hamnar i Real kan ju diskuteras. 

Vem är budet lagt på?

Kategori: Nyheter

                                         Oklart vem chefen lagt bud på

Listan på anfallare som länkats till United under den här sommaren är lång. Men trots det så fanns det ingen ny anfallare med i truppen som idag startade sin årliga Afrika turné.
Samtliga anfallare som ryktats till Old Trafford under sommaren är United inte ensamma om att vilja ha i klubben. Antingen så är det flera klubbar som är sugna på spelaren, eller så vill spelarens nuvarande klubb absolut inte sälja, eller så är det som i de flesta fallen både och. Men nu uppger flera hemsidor att Sir Alex lagt ett bud på en "okänd spelare". Frågan man då ställer sig är ju givetvis vem det är? 9 av 10 skulle väl säga att det är Berbatov som budet är lagt på, och jag är en av de nio. Dock är jag väldigt osäker på vad jag hoppas på.
Berbatov, Huntelaar, Agüero eller Santa Cruz är de namnen som låter mest troliga för mig. Att jag har Agüero som ett tänkbart namn är att stämmer det som hans agent säger, att ett topplag i England är ute efter argentinaren (och att det inte är Chelsea), så finns ju chanserna för att det är United och det är kanske därför de avvaktat med ett bud på Berbatov. Just för att istället lägga det på Agüero.
Varför inte Huntelaar nämnts mer än han gjort tycker jag är konstigt. Visst hans namn har funnits med då och då, men det är mest för att hans kontraktsförhandlingar krockat med Ajax, och att han själv säger att han vill till United. Huntelaar har också sagt att United är mycket intresserade av honom, och stämmer det så kan det lika gärna vara Huntelaar som nu Ferguson ställt in siktet på.

Intresset för just Huntelaar tycker jag borde vara större. Det är väl en målspruta Ferguson är ute efter eller? Och Huntelaar borde ju vara enklare att värva då hans relation till Ajax nu inte är på topp, samtidigt som han vill till United. Berbatov å andra sidan verkar ju betydligt svårare att lägga vantarna över. För det första vill inte Tottenham sälja, och det gör ju inte saken bättre att Robbie Keane är på väg till Liverpool. Och för det andra är inte United ensamma om att vara ute efter Berbatovs underskrift. Goal.com skriver idag att Barcelona ska ha ställt in siktet på Berbatov istället för Adebayor. Och de kanske passar på nu när Ferguson är nere i Afrika.
Hur som helst så ska United i alla fall ha lagt ett bud på en anfallare, men det återstår att se på vem.

Idag tog de 21 spelarna som blivit uttagna till Afrika turnén sina väskor och åkte ner till Sydafrika för de tre matcher som ska spelas där, följt av en match i Nigeria. Truppen som åkte ner ser ut så här:

Målvakter:
Ben Amos, Ben Foster, Tomasz Kuszczak
Försvarare: Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Wes Brown, Jonathan Evans, Gary Neville, John O'shea, Mikael Silvestre, Daniel Simpson
Mittfältare: Michael Carrick, Ryan Giggs, Paul Scholes, Darren Fletcher, Lee Martin, Dorron Gibson, Chris Eagles
Anfallare: Wayne Rooney, Carlos Tevez, Fraizer Campbell

Ronado, Nani, Van der Sar och Evra finns inte med i truppen pga. att de var med i EM. Anderson, Hargreaves, Saha och Park är alla skadade, liksom Ronaldo.
United har väldigt tajt spelschema under Afrika turnén så det kommer nog finnas gott om tid för samtliga spelare att visa att de kan bli viktiga i kommande säsong.
Vill man se matcherna i TV så är det Viasatsport 2 som gäller.

Vem tror/hoppas du United har lagt ett bud på?

Både positivt och negativt

Kategori: Nyheter

                     Queiroz valde att fortsätta sin karriär som förbundskapten för Portugal

Förra årets sommar blev en jäkla fin sommar för United på värvningsfronten. Anderson och Nani kom in väldigt snabbt. Hargreaves hade det ju snackats om så länge innan, så den diskussionen var så sönder diskuterad att affären blev klar ganska snabbt också. Tevez övergång satt långt inne, men eftersom United egentligen var enda laget som på riktigt sökte hans underskrift så gick ju den också i hamn till slut. Och vi tappade typ Kieran Richardson vilket inte var någon jätte förlust direkt.
I år så är det bara Gerard Pique på spelarfronten som valt att lämna Old Trafford. Tyvärr blev det samma öde för Carlos Queiroz, något jag ser väldigt negativt på i nuläget. Men kanske ändrar mig om vi får en bra ersättare. Vem tycker ni ska ersätta Queiroz?
Alla Ronaldo turer känner ni redan till så de ska jag inte gå in på utan bara nämna att det också är något av det negativa i årets transfersommar. Alltså en ganska negativ start på årets transferkaruseller.
Men så vänder det lite när det började gå lite lösa rykten om Huntelaar då han säger att United är intresserade av hans tjänster, samtidigt som han gärna skulle vilja spela för mästarna. Och helt plötsligt skriver hemsidor och tidningar att United lagt ett bud på Berbatov. Samtidigt som det nu står på lite olika ställen att Tottenham skulle kunna tänka sig att släppa bulgaren för att Juande Ramos ska kunna göra de värvningar han vill i sommar. Inga värvningar är ju klara än så länge men jag tror inte det dröjer länge förrän vi har en ny anfallare att följa i den röda tröjan (de som tror att jag syftar på Liverpool tröjan kan kryssa det här fönstret nu!).

Senaste ryktet i raden är faktiskt Atletico Madrids Sergio Agüero. Känns dock lite osäkert att United skulle vara intresserade då det enda som tyder på Uniteds intresse är att Agüeros agent har sagt att en storklubb i England är intresserad av honom, och att det inte är Chelsea. Det kan ju lika gärna vara Arsenal som troligen vill ha ersättare till Adebayor som lär skriva på för en annan klubb väldigt snart. Eller Liverpool som säkerligen letar ersättare till Crouch, och det chockar väl ingen om Benitez vill värva från La Liga. Det uppskattade priset på £35 miljoner borde också avskräcka United något då de borde kunna få Berbatov eller Huntelaar betydligt billigare.
Men vi får väl se hur det blir. Magkänslan säger Berbatov men Ferguson kan fortfarande överraska!

När Premier League schemat fastställdes så kan jag ju inte säga att jag blev överlycklig. Lördagen har matcher 13.45, 16.00 och 18.30 (notera den nya tiden som det nu alltid är istället för förra säsongens 18.15) vilket inte är några problem. Söndagen har två matcher, 14.30 och 17.00. Av alla matcher som är utplacerade på de olika tiderna så lägger de givetvis United - Newcastle på den enda jävla (ursäkta språket) tid som jag inte är hemma. Mitt säsongskort på Ullevi gör att jag befinner mig på IFK Göteborg - Halmstad klockan 18.00. Katastrof! Man kan ju undra om Allsvenskan och Premier League medvetet gjort det här mot mig med tanke på att IFK matchen går 18.00. En tid som Blåvitt inte spelar en enda match på, på resten av säsongens 16 matcher. Illa, illa, men man får väl se första halvlek och sen se reprisen av andra halvlek om Canalplus visar det. Vi har ju Liverpool och Chelsea så himla tidigt så jag klarar mig nog ändå!

Info kring TV-matcher

Kategori: Nyheter

Vill man se Uniteds försäsongmatcher så är det Viasatsport 2 som gäller. De sänder Uniteds samtliga matcher från Sydafrika turnén.
Några matcher från Premier League har fått nytt matchdatum eller ny matchtid då Setanta och Sky har valt "sina" matcher som de ska sända.
De här matcherna sänds i Viasatsport 2:

Aberdeen - United 12/7/08 16.00
Kaizer Chiefs - United 19/7/08 15.30
Orlando Pirates - United 22/07/08 20.00

Träningsmatcherna mot Portsmouth, Espanyol, Peterbrough och Juventus har ännu inte blivit klart (vad jag vet) vilka/vilken kanal som sänder någon av matcherna.

Angående inledningsmatcherna i Premier League så har följande matcher blivit flyttade, antingen ny tid, ny dag eller både och.

17/8/08 Newcastle (H) 17.00
25/8/08 Portsmouth (B) 21.00
13/9/08 Liverpool (B) 13.45
21/9/08 Chelsea (B) 15.00
4/10/08 Blackburn (B) 18.30
18/10/08 WBA (H) 18.30
8/11/08 Arsenal (B) 13.45
22/11/08 A. Villa (B) 18.30
30/11/08 Man City (B) 14.30

Canalplus kommer som vanligt att sända nästan samtliga United matcher så de nya tiderna kommer inte påverka någonting oss i Sverige som vill se United på tv.

För de som varken har tillgång till Viasatsport eller Canalplus så streamas alla Uniteds matcher på den här hemsidan: www.Myp2p.eu. Väldigt enkelt att se matcherna där. Det enda man behöver göra är att ladda ner ett program som tar väldigt lite plats på datorn, och sen är det bara att välja match man vill se. Det är oftast lite halvtaskig kvalité på sändningarna men bättre än ingenting.
Om du inte förstår hur det går till eller har frågor om den nämnda hemsidan så kan du skriva en kommentar eller maila mig på [email protected].

Vadå Torres?

Kategori: Nyheter

             Det finns inte att någon annan än Ronaldo tar hem priset Ballon D'Or

Lite sent att börja skriva ett inlägg, men samtidigt för sent för att väcka grannarna genom att skrika, så jag får ta ut min frustration på att skriva. Vinna Champions League, vinna Premier League, vinna skytteligan överlägset i båda (i alla fall i PL), bli utsedd till Premier League bästa spelare, slå självaste George Bests målrekord för en kant spelare. Det tycker man ju ska väga högre än ett EM guld och en fjärde plats i Premier League. Tydligen inte. Goal.com skriver idag att Torres och Casillas är favoriter att vinna Ballon D'Or, som är priset för Europas bästa spelare, vilket för mig är helt oförklariligt.
Att föra sitt land till mästerskaps guld är otroligt stort, men att som yttermittfältare göra 42 mål på en säsong och vinna de två största titlarna man kan vinna på klubbnivå väger för mig betydligt högre. Visst är man som United supporter lite partisk här, men samtidigt finns det inte att Ronaldo inte ska bli utsedd till den allra bästa.

Man vet ju inte om det här är något Goal.com kommit på själva eller om de baserar faktan på något men det som står i texten verkar lite för gammalt.
En av Ronaldos svagheter har ju tidigare varit att han ibland kan försvinna lite ur matcher mot topplag. Det är precis det hemsidan skriver att Ronaldo gör. Har det varit så i år?
Chelsea: 1 mål på 3 möten (två från start)
Arsenal: 2 mål på 2 möten (tre med FA cup matchen men där satt inte ens Ronaldo på bänken)
Liverpool: 1 mål på två möten
Everton: 2 mål på två möten
Aston Villa: 2 mål på 3 möten (två från start)
Börjar ni se ett mönster? Då tycker jag hellre att man kan klaga på att Torres inte kan göra mål på bortaplan. Jag tror att det var 18 av hans 20 första ligamål som kom på hemmaplan. Och Torres gjorde varken mål mot United eller Arsenal, eller förde Liverpool till en enda titel men ska ändå vara favorit. Det finns inte i mitt huvud.

Casillas är kanske något jag känner mig mer osäker på. Jag ser betydligt mer Premier League än vad jag ser La Liga och har därför sett betydligt fler United och Liverpool matcher än vad jag sett Real Madrid matcher. Men jag har ändå fått med mig information om att Casillas haft en grym säsong på Bernabeu och han har ju, liksom Torres, tagit EM guld. Men det känns ändå som att det är långt ifrån vad Ronaldo gjort under säsongen. Det är helt okej att flera nämns som möjliga pristagare (dock inte lika okej att en av dom är spelar i "Pool"), men jag kommer bli helt galen om Ronaldo inte vinner den. Men vi får väl se vem det blir när priset delas ut till den som flest anser vara fotbollsvärldens kung.

Måste bara lägga till en grej. Ronaldo, Torres och Casillas är naturligtvis tillräckligt bra för att bli nämnda i den här diskussionen. Likaså Messi som nämns som en annan kandidat till priset. Konstigt är att Ryssen Andrei Ashavin nämns som en möjlig pristagare. Då måste ju han som skrivit artikeln ha Ryskt ursprung. En UEFA cup titel och två bra matcher i EM räcker väl knappast till för att ens vara nära priset. Före EM visste jag inte ens vem spelaren var. Mycket duktig men kraftigt överskattad. 
Men vi får väl se. Det enda som är säkert för mig är att blir det inte Ronaldo som mottar priset (vare sig han är Real eller United spelare) så ska jag personligen bränna ner samtliga hus till de journalister som röstat mot den magiske Portugisen!

Vem tycker ni ska utses till världens bästa fotbollsspelare?

Så var det igång igen

Kategori: Nyheter

                 Kommer Giggs få lyfta Premier League bucklan för elfte gången i karriären?

Det känns inte länge sedan Giggs tog emot passningen av Rooney och la in bollen precis intill stolpen för att sedan springa ut mot United fansen på JJB Stadiums ena kortsida för att fira sitt tionde ligaguld. Ändå börjar redan nästa säsong upplaga av Premier League närma sig. Visst det är över en månad kvar till ligan börjar men försäsongsträningen har redan dragit igång för spelarna och det är bara en vecka kvar till första träningsmatchen mot Aberdeen. Därefter bär det av till Sydafrika för två träningsmatcher mot Kaizer Chiefs och Orlando Pirates samt en träningsmatch i Nigeria där United av någon anledning möter Portsmouth. Sen blir det två matcher på Old Trafford, först mot Espanyol och slutligen mot Juventus innan allvaret drar igång och United ska säkra årets första trofè mot Portsmouth i Community Shield finalen på Wembley den 10:e augusti.

Ingenting talar för att United ska göra en sämre säsong än förra året. Visst man kanske tappar sin bästa spelare, men gör man det så lär det väl komma en ersättare av hög klass som kan fylla en del av luckan på bästa sätt. Om nu Ronaldo verkligen lämnar, förhoppningsvis blir det ju som så många hoppas, inklusive mig, att han stannar i England.
Några försäljningar verkar ju inte vara på gång heller bortsett från Ronaldo. Det pratas om en utlåning av Saha, men även om en anfalls värvning av hög klass så det kommer nog jämna ut sig, om inte bli ännu bättre. Spelare som Giggs, Scholes och Van der Saar kanske sänker sig några snäpp från förra säsongen då åldern börjar ta ut sin rätt men unga spelare som Anderson, Nani, Tevez som nu fått ett år att anpassa sig i United kan säkert höja sig och få en lite jämnare säsong och då kommer den duon bli ännu farligare än förra säsongen.

Spelschemat känns bra på flera sätt och mindre bra på andra. Vi har en otroligt tuff början då efter premiär matchen mot Newcastle så blir det tre borta matcher på rad (eftersom matchen mot Fulham i tredje omgången flyttas på grund av supercup match mot UEFAcup mästarna Zenit). Först Portsmouth borta, Liverpool borta följt av Chelsea borta blir tre riktigt tuffa matcher. Det ska även stoppas in en Champions League match mellan matcherna mot Liverpool och Chelsea. Just Champions League ligger helt otroligt dåligt till. Lyssna på det här.

Efter andra CL omgången väntar Blackburn borta (1 poäng i fjol)

Efter tredje CL omgången väntar Everton borta (3 poäng i fjol)

Efter fjärde CL omgången väntar Arsenal borta (1 poäng i fjol)

Efter femte CL omgången väntar City på bortaplan (0 poäng i fjol)

Och efter sjätte CL omgången väntar Tottenham på bortaplan (1 poäng i fjol), matchen mot Tottenham kan dock flyttas beroende på hur det går i VM för klubblag.

Det var det negativa.

Det positiva är att vi har alla "svåra" bortamatcher på första halvan av säsongen och får de svåra lagen hemma och de "enkla" lagen borta på andra halvan av säsongen. Under det tuffa julprogrammet har vi det också relativt lätt med Wigan hemma (kan flyttas pga. VM för klubblag), Stoke borta och Middlesbrough hemma.
Så har man tänkt sig en England resa när United spelar hemma mot de större lagen så blir det i 2009 man får åka.
Sammanfattningsvis så har United en på pappret svår första halva på säsongen men och ett bättre spelprogram andra halvan. Men sett till hur Champions League matcherna ligger så får man ändå säga att det var ett taskigt spelschema vi fick.
Men det är väl knappast någon som är förvånad... Eller?

Ronaldo sagan vänder lika ofta som jag blinkar

Kategori: Nyheter

                           Ronaldo sagan tar nya vändningar alltför ofta

Det finns väl inte många fotbollsintresserade som inte sett rubriken till artiklar om Ronaldos eventuella övergång till Real Madrid minst tjugoelva gånger. Jag tror jag börjar närma mig det tresiffriga.. Om inte fyrsiffriga.

Så sent som igår fick hjärtat lite smärtstillande när det fanns nyheter om att United skulle erbjuda Ronaldo en kontraktsförlängning med två år, dvs fram till år 2014. Vilket formodligen också skulle ge Ronaldo ett litet lönelyft. Då tog historien såklart en helt ny vändning. Och från att man satt under EM och analyserade spelare för att se vem som skulle kunna ersätta Ronaldo på bästa sätt, till att få tillbaka tron på att Ronaldo spelar i den röda tröjan även nästa säsong.
Då ska givetvis fotbollskanalen och goal.com komma och förstöra lyckan genom att rapportera att spanska tidningen AS idag skriver att Uniteds ägare, Glazer familjen, gett upp hoppet om Portugisen och var nu redo att börja förhandla med Real Madrid. Snacka om en blixt från klar himmel. 

Och inte blir det lättare när Teamalk skriver "United: No decision on Ronaldo yet". Vem ska man tro? Goal.com tar minsta rykte som en övergång så att de var bland de första sidorna med nyheten om att Glazer har gett upp hoppet var ingen överraskning. Fotbollskanalen sitter väl i stort sett och kopierar artiklar från engelska sidor och överdriver ännu mer än goal.com.
Exempel på det är idag då de skriver "Arshavin till Chelsea för 140 miljoner", medan i artikeln står det att Chelsea UPPGES ha gett ett BUD på Arshavin. Men att döma av rubriken så är ju Arshavin redan Chelsea spelare. Men bud på spelare nobbas oftare än vad tidningar skriver om så det är väl inget stort att Chelsea har lagt ett bud. Men tillbaka till ämnet.

Som att det inte var tillräckligt illa att Glazer familjen kanske ger upp Ronaldo så kommer saltet i såren längre ner där det står att summan för Ronaldos övergång tros ligga på ca 650 miljoner kronor. 650 miljoner kronor!! Hallå? Var tog de övriga 500 miljonerna vägen? 650 miljoner för Ronaldo skulle endast vara okej om United skulle få både Sergio Ramos och Robinho inkuluderat. Men att döma av de hemsidor som uppger nyheten så är det endast de 650 miljonerna det snackas om, och inte några spelare. 
Lite konstigt är det ju att Glazer familjen skulle ge upp hoppet just nu. Precis när Ronaldo sagt att han inte tänker säga något riktigt än om var han kommer spela nästa säsong. Och tidigare än det sa han att han kommer att återvända till Uniteds träningsanläggning 10 juli (en vecka längre än övriga spelare eftersom han var med i EM). Skulle Glazer ge upp hoppet när det helt plötsligt började se ljust ut, och när United förberedde ett nytt kontraktsförslag? Nej, vi får hoppas att det här bara är ett av alla rykten kring en av fotbollsvärldens längsta affärer.

Blir det en talang eller en nuvarande stjärna?

Kategori: Nyheter


                               Ska Ferguson satsa på talang eller stjärna?


Radamel Falcao Garcia, hört det namnet före denna veckans början? Nej tänkte väl det.

Portugisiska ligan är inte den liga jag har mest koll på direkt. Därför visste jag inte vem Anderson var förän United hämtade honom från Porto förra säsongen. Som vanligt när man får höra om en talang som blivit klar för United (eller som ryktas till United också för den delen) så klickar man sig in på Youtube och tar en titt. Jag kan ju säga att när jag såg Andersons snabbhet i kombination med hans otroliga teknik så blev jag ju inte besviken. Och ni läsare som håller på United håller nog med mig om att Anderson fick en riktigt bra debut säsong på Old Trafford.
Radamel Falcao Garcia är den senaste spelaren i raden av de som ryktas till United. För de som inte vet vem han är så är han anfallare i River Plate i Argentinska ligan, 22 år gammal och en mycket fin avslutare (ta bara en titt här).
Setanta sport skriver att United, Aston Villa och Real Madrid ska ha stort intresse för honom och det pratas om ett pris runt 150 miljoner kronor. Efter att ha sett klippet på Youtube som jag länkade till så blev jag inte besviken utan blev snarare riktigt nyfiken på killen. Ska Ferguson som så många gånger satsa på en talang? Eller ska det hämtas in en spelare som redan satt sitt namn på kartan?

Av alla anfallare som ryktas till United, (det är ju en del) så verkar det som om Dimitar Berbatov är den som ligger närmast en flytt till Red Devils. Och det vore ju inte heller något att klaga på. Berbatov vore i alla fall ett relativt säkert kort då han hunnit spela in sig i Premier League under två säsonger och visat att han är en spelare som duger för konkurensen i Uniteds anfall. Ska man tro engelska tidningars uppskattning av priser på de två spelarna så lär ju talangen Falcao Garcia bli hälften så billig som Berbatov, men förmodligen ett hälften så säkert kort.
Ska Ferguson nu välja en spelare bland de större namnen, t.ex. Berbatov, eller ska han satsa på en något billigare talang, eller ska han göra en blandning och handla in två anfallare i sommar?

Vad tycker ni? Stornamn eller talang? Vilken anfallare vill du se på Old Trafford kommande säsong?