Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

- Det spelar ingen roll vilka vi möter

Kategori: Nyheter

image51
                                  Ferguson fruktar inga lag i kvartsfinalen

Igår avancerade Manchester United till åttondelsfinal i Champions League efter 1-0 hemma mot Lyon. Sir Alex Ferguson fruktar inte något lag i den kommande kvartsfinalen.


United hade ett 1-1 resultat att gå på från första matchen mot Lyon i Champions League åttondelsfinalen. Och som väntat skötte man sin uppgift på Old Trafford och vann med 1-0 efter mål av Cristiano Ronaldo i slutet av första halvlek. Ett resultat som nu tar United till en kvartsfinal i turneringen med 2-1 sammanlagt.

Sir Alex medger att det inte spelar någon roll vilket lag United lottas mot i kvartsfinalen och syftar framför allt på de engelska lagen som alla troligtvis går vidare.

Arsenal är liksom United vidare till kvartsfinal. Chelsea och Liverpool har bra utgångsläge (Liverpool har 2-0 på Inter och Chelsea fick med sig 0-0  borta mot Olympiakos) och går troligen vidare båda två. Sir Alex vet att chansen att få ett engelskt lag i kvartsfinalen är ganska stor men säger att han inte fruktar något lag.

- Jag förväntar mig att Chelsea går vidare, och om Liverpool gör det, är det 40% chans att få ett engelskt lag. Jag tror inte det spelar någon roll vem man spelar mot. De är alla svåra matcher, sa Sir Alex efter matchen.  


Berömmer Ronaldo

Ronaldos säsong har varit helt fantastisk och han har gjort hela 30 mål i liga, Champions League och FA-cup. Sir Alex tycker att målet mot Lyon inte var bland de snyggaste av Ronaldo den här säsongen, men klargör att det kan vara ett av de viktigaste.

- Det var kanske inte det snyggaste målet han gjort, men det kan visa sig att vara ett av de viktigaste. Han har redan gjort 30 mål den här säsongen, och vi är bara inne i mars. Det är upp emot 16-17 matcher framför honom, så han kan absolut göra flera mål, skryter Ferguson om sin guldklimp.


Närmar sig Best

George Best har rekordet med flest gjorda mål under en säsong i United, 32 stycken, och det ska nog till en allvarlig skada på Ronaldo om han inte den här säsongen slår det rekordet. Och det med god marginal. Ronaldo är i topp i både Premier Leagues och Champions Leagues skytteliga. Och man kan inte annat än hålla med Ferguson med följande citat.

- För en kantspelare är det helt fantastiskt.