Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Bedrövlig uppdatering!!!

Kategori: Nyheter

Den senase tiden så har det varit mycket som har krockat med mycket så jag har inte hunnit/orkat att skriva någonting här på bloggen. Men nu har jag tänkt att jag ska dra igång skrivandet nu igen!
Dock inte riktigt ännu då jag åker till Italien imorgon bitti, och blir borta en vecka. Men efter det så ska jag hålla sidan vid liv igen. Så jag hoppas att ni hittar tillbaka hit om någon vecka så ska det nog bli fart här igen!

Ha det bra så länge!

Många offensiva val för SAF

Kategori: Nyheter

                                  Köpet av Berbatov har gett Sir Alex ett lyxproblem

Satt och tänkte lite på hur United ska formera laget nu när Berbatov har anlänt till klubben. En offensiv med Rooney Tevez, Berbatov och Ronaldo (när han är tillbaka från skadan) är förmodligen Premier Leagues absolut bästa offensiv. Kanske världens bästa.
Laget kan formeras med en 4-4-2, 4-3-3 eller en 4-5-1 uppställning utan att överraska alltför många. Att spela med olika uppställningar hemma och borta är också ett alternativ som skulle kunna fungera. Det användes ju bland annat i Champions League förra året där United spelade 4-5-1 på bortaplan i den nämnda turneringens svårare matcher, och den sagan slutade ju ganska bra.

Ett förslag som skulle kunna användas mot "sämre lag" hemma, eller i matcher där vi är i stort behov av mål, typ när vi är i underläge, så skulle den här uppställningen fungera tror jag:

                     Vds

Brown---Vidic---Ferdinand---Evra
    
             Scholes---Carrick

       Ronaldo---Rooney---Tevez

                   Berbatov

Att ställa upp så när vi spelar på Stamford Bridge eller Emirates känns ju lite för riskabelt så du skulle kanske följande uppställning fungera. Man skulle kunna se den som en 4-5-1 när vi försvarar och 4-3-3 när vi anfaller.

                  Vds

Brown---Vidic---Ferdinand---Evra

 Carrick---Scholes---Hargreaves

Ronaldo-------------------Tevez

                Berbatov

Det är ett lyxproblem som Sir Alex har när han ska välja vilka spelare han ska starta matcherna med. Mot Liverpool om en vecka så finns ju inte Ronaldo tillgänglig, men Rooney, Tevez och Berbatov kommer vara redo för spel (om de klarar sig från skador under vm-kval matcherna). Det blir intressant att se hur Sir Alex formerar laget om en vecka. Även Nani ska ju vara tillbaka till den matchen, och honom måste vi se som en spelare som tillhör de offensiva delarna i laget.  

Hur tycker ni att laget ska formeras när alla spelare är tillgängliga? Eller har du något förslag på hur United ska spela mot Liverpool?

Svettiga sista minuter men äntligen är det klart!

Kategori: Nyheter

                              Berbatov sagan fick till slut ett lyckligt slut

SkySport sände live ett program där de földje de sista minuterna av sommarens sista övergångar. Berbatov till United och Robinho till City var de två affärerna som diskuterades flitigast på kanalen och till slut kom beskedet om att Berbatovs namnteckning nu fanns på ett fyra år långt kontrakt. Helt underbart. Verkligen vad vi behövde så här när säsongen på riktigt börjar dra igång då Champions League gruppspelet snart sparkas igång samtidigt som de stora lagen ska stå för motståndet snart. Närmast är Liverpool som redan nästa lördag står för motståndet. Ska Berbas debut komma på Anfield?
Innan jag begav mig till Ullevi igår kväll så var det sista som var sagt att Berbatov var på väg till City. När jag då kom hem på kvällen och hittade en video från SkySport där bl.a. Ferguson, David Gill och Berbatov syntes inne på Old Trafford för att slutföra affären blev jag sådär lagom överlycklig. Viasatsport 2 körde extra länge MUTV idag där allt handlade om Berbatov. Förutom tre minuter som handlade om Fraizer Campbell, som nu är utlånad till Tottenham om någon missat det. £30.75 miljoner plus en utlåning av Campbell blev priset för Berba. Kan tyckas vara dyrt, och jag har säkert någon gång sagt på bloggen att det är lite för mycket men i så fall tar jag tillbaka det. Berbatov kommer bli en riktig hit!
Alla har väl fått med sig att Louis Saha flyttat till Everton. Något som gör att Berbatov tar över tröja nummer nio i United.

Ligan som började så dåligt med Newcastle matchen är redan glömd och antar vi att vi tar tre poäng i hängmatchen mot Fulham så har vi lika många poäng som Chelsea, Liverpool, och en mer än Arsenal. Vi behöver ju inte börja titta på tabellen så här tidigt, men att hamna efter som förra säsongen var inte alltför kul och vi kan ju inte ligga bakom Liverpool eller? Nej det håller inte så man får hoppas på en seger på Anfield nästa lördag. Att Torres för övrigt ser ut att missa den matchen (dock osäkert just nu) är en nyhet som värmer lite extra. Förhoppningsvis kan Berbatov då visa för Keane att han valde den bästa klubben i sommar!

Jag nämnde ju tidigare att det var Robinho och Berbatov som diskuterades flitigast igår kväll/natt på Skysport. Och Robino blev ju klar för City i samma veva som Berbatov skrev på för oss. Vem hade trott det? Jag har väl ingen större kärlek till City direkt, men att Robinho går dit är betydligt bättre än att han skulle ge Chelsea en hjälpande hand. Robinho kan nog bli riktigt intressant. Ska jag inte vara United supporter för tillfället utan bara vanlig Premier League fantast så skulle jag nog se Robinho som den mest intressanta värvningen. Men nu är jag ju ingen neutral supporter så givetvis är Berba den absolut mest intressanta! Citys nya ägare verkar ju ha hyfsade mål med klubben. Igår la de bud på David Villa, Berbatov, Mario Gomez och Robinho. Anledning? Jo de ska in på top fyra i år. I alla fall om man ska tro den nya ägaren.
Och den nya ägaren verkar mena allvar. Han vill värva Ronaldo nu i januari. Gissa till vilket pris? 240 miljoner dollar, vilket är ca 1.6 miljarder kronor. Det finns väl ingenting i hela världen som skulle säga att United skulle sälja sin största stjärna till lillebror City. Men hur ska styrelsen tänka om det kommer ett bud på 1.6 miljarder?
Ägaren, Al Fahim, säger också att han vill värva Fabregas och Torres. Skulle United, Arsenal och Liverpool släppa sina bästa spelare till City? Han säger även att han ska göra City till världens största klubb. "Större än Manchester United och Real Madrid" ska han sa sagt.

Hur som helst så borde vi inte få några större problem med att hålla CIty på avstånd i år så slutdiskuterat kring det. Istället avslutar jag med ett glädje skrik. BEERBAA ÄR KLAAAR!