Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Allstar elva med regler

Kategori: Nyheter

                         Nemanja Vidic represtentarar United i mitt Allstar lag

Ikväll är det dags igen. Hemma möte mot Blackburn och vid tre inkasserade poäng så kan vi sticka ifrån ytterligare i toppen. Liverpool spelar imorgon hemma mot CIty och förhoppningsvis kan vi få lite hjälp av den andra delen av Manchester. Vare sig Liverpool vinner eller inte så kommer vi (vid tre poäng) i alla fall dryga ut avståndet ner till övriga utmanare då Chelsea och Aston Villa möts på Villa Park om en dryg halvtimme.
United brukar ha lite små problem mot Blackburn men i dagsläget fajtas Blackburns mannar nere i botten så på pappret ser det ut som att det kommer bli en ganska så komfortabel seger. Litet varningsfinger dock då Blackburn kommit lite grann på rätt köl efter att Sam Allardyce tog över som manager efter Paul Ince. Notera att VDS slår Europa rekord i antal hållna nollor i rad om han kan hålla bollen från nätmaskorna fram till 86 minuten (kan ha vart 88, lite osäker).
 
För de som inte kan hålla sig en hel vecka i väntan på nästa match så drar ju även Champions League spelet igång snart! Inter på San Siro på tisdag blir långt ifrån en enkel match. Vi minns hur det såg ut sist vi spelade nere på San Siro... Hur som helst så tror jag på oavgjort. Ett resultat som jag tycker hade varit väldigt bra då det känns som att inget lag kan rubba United på Old Trafford för tillfället. Jag kommer för övrigt befinna mig på Old Trafford när matchen spelas.
Jag har dock enormt dålig statistik på Old Trafford (Chelsea 1-1 och CIty 1-2) med 1 enda poäng på två matcher. Så börja bli nervösa!

Jag satt och tänkte lite på vilka spelare som skulle ingå i ett Allstar lag om jag skulle ploka ut de 11 bästa + tränare den här säsongen. För att göra det lite svårt så har jag regeln att jag bara får ta en spelare från ett lag. Dvs. jag kan inte ha med t.ex. Vidic och Ferdinand i laget utan jag får välja en av dem.
Here goes:

Sebastian Frey (Fiorentina)

Maicon (Inter) - Vidic (United) - Terry (Chelsea) - Lahm (B. München)

Robinho (Man City) - Gerrard (Liverpool) - Kaká (Milan) - Robben (R. Madrid)

Messi (Barcelona) - Del Piero (Juventus)

Tränare: Martin O'Neill (Aston Villa)

Det här laget hade såklart aldrig funkgerat i en match så det är alltför jävla tokoffensivt. Men visst ser det bra ut på pappret?

Nu är Chelsea borta och nya rekord slås

Kategori: Nyheter

          Glädje på Upton Park när Giggs gjorde sitt första ligamål den här säsongen

Edwin Van der Sar fortsätter sin enormt starka svit med antal hållna nollor på rad. Han har redan slagit Premier League rekordet, och det brittiska rekordet men världsrekordet finns fortfarande kvar att slå. Dock är jag inte säker på vad världsrekordet ligger på. Hörde/läste någonstans (jag tror att jag hörde det i EuroTalk) att det var 18 matcher som var rekordet men igår läste jag på MUSS att det är 16 matcher som är rekordet. 18 matcher rekordet var från brasilianska ligan på 70-talet och 16 matcher rekordet var slaget av någon målvakt i Club Brügge på 80/90-talet men vad som stämmer har jag ingen aning om. Skulle dock gissa på det första, men det lär väl dyka upp vilket som är det officiella rekordet om VDS skulle nå ända dit.

En annan gamling som slår rekord är Ryan Giggs. Nu är han den ende spelaren som har gjort mål i samtliga Premier League säsonger! Tidigare var det Giggs och Gary Speed som hade gjort mål i alla PL säsonger men nu när Giggs även målat i år samtidigt som Gary Speed spelar i Championship laget Sheffield United så går Giggs upp i ensam ledning. Och det var verkligen rätt sätt att göra det på. För det var ett sjukt snyggt mål. Varför ska killen alltid lägga över bollen på vänsterfoten hela tiden när han kan åstadkomma sådana skott med högern?

1-0 börjar bli lite av ett signum för United den här säsongen. Folk får väl säga att det är tråkigt eller vad de nu vill kalla det, men man ska veta att det inte är de lättaste matcherna som har vunnits med 1-0. West Ham borta, Everton hemma, Stoke borta och Bolton borta, är inga lätta matcher. Sen att man förväntar sig kanske lite mer mål i hemmamatcher mot Boro och Wigan är en sak men så länge vi tar tre poäng så är det minst godkänt. Det är ju faktiskt bara Chelsea, Liverpool och City som gjort fler mål än oss (Pool och Chelsea med en match mer spelad)  och så länge vi är så starka bakåt så räcker det med ett mål. Vi har faktiskt bäst målskillnad i PL för tillfället.

Slår vi Fulham på Old Trafford nästa vecka så är vi hela 10 poäng före Chelsea med 13 omgångar kvar att spela. Och inte gör det saken bättre (för Chelseas del) att de gör sig av med Scolari. Vem som tar över är i skrivande stund inte klart men jag gissar på Guus Hiddink. Vem som tar över spelar nog ingen roll för United så länge vi inte stöter på Chelsea i cup spel. För Chelsea kommer nog inte kunna resa sig tillräckligt mycket för att haka på United och Liverpool.
Det kommer bli mycket intressant att följa kampen om Champions League platserna i år. Aston Villa går som tåget och är två poäng före Chelsea och hela sju poäng före Arsenal.

Jag hoppas verkligen att Aston Villa kan fortsätta sin fina form och hålla sig kvar i toppen (nåja, de får allt hålla sig några poäng bakom United) men kan de ta tredje platsen, eller eventuellt andra platsen, så vore det hur kul som helst för engelsk fotboll. Att antingen Chelsea eller Arsenal missar CL skulle också vara pricken över i. Ni kan ju tänka er den kris Arsenal riskerar att hamna i om det missar CL slutspel. Den redan något tunna truppen (sett till tidigare säsonger och konkurrenter) lär bli ännu sämre om de inte klarar att kvalificera sig för CL. Fabregas och Adebayor vill liksom alla andra stjärnor i Arsenal spela Champions League, och andra klubbar kommer att utnyttja Arsenals stjärnor om Arsenal skule placera sig sämre än fyra.

Oj vad Premier League är intressant att följa!

Storform, Liverpool utmanar och CL trupp spikad

Kategori: Nyheter

                                     Ronaldo sänker Everton med straffmål

Uniteds fina fromkurva fortsätter och vi ligger fortfarande i toppen av ligan efter segern mot Everton i lördags. En match där vi kanske inte spelade helt önskvärt i 90 minuter, men Everton är en svår nöt. De hade före matchen hela nio matcher utan förlust så 1-0 och tre poäng var mer än godkänt. Edwin Van der Sars svit med hållna nollor håller även den i sig. 11 matcher, och över 1000 minuter är han uppe i nu. För världsrekordet för hållna nollor i rad så har VDS några matcher kvar ännu. Rekordet ligger på 18 matcher och är från 70-talet i brasilianska ligan. Men Chelseas Petr Cechs Premier League rekord är redan slaget!

På tal om Chelsea så kan jag ju säga lite om Liverpool - Chelsea i söndags. Fin underhållning, och Chelsea visade att man känns något svagare i år, samtidigt som Liverpool visar att de har en jäkla högsta nivå. Total dominans från Liverpool och trots att oavgjort hade varit bästa resultatet för oss United supportrar så var nog en Liverpool seger bättre än en Chelsea seger. I det långa loppet så känns det som att Chelsea är något vassare än Chelsea samtidigt som att vi fortfarande kan påverka Liverpool då vi möter dem på Old Trafford i mars. Om vi antar att vi vinner hängmatchen mot Fulham så är vi fem poäng före Liverpool och hela åtta poäng före Chelsea så visst ser det ljust ut!

Men man brukar ju säga att man ska ta en match i taget så vi kanske ska ta det lite lugnt med Fulham matchen än så länge. Först är det West Ham som ska besegras på söndag. Ett lag United haft väldigt svårt för på senare år. Samtidigt så har West Ham hittat formen och ligger för tillfället åtta i tabellen, och kan möjligtvis vara med och utmana om Europa platser i år. Liverpool möter Portsmouth borta, en match som förra året hade känts svår (ingen av de fyra stora slog Pompey på bortaplan förra säsongen) men Portsmouth har underpresterat i år och slåss i botten. Men så länge United gör sitt på Upton Park så behöver vi inte bekymra oss över övriga lags resultat.

Det hände mycket på värvningsfronten under de sista timmarna igår och lite av det är helt klart värt att nämna. Jó lånas ut till Everton efter floppen i City, Quaresma lånas av Chelsea, Given drar till City och Liverpool säljer tillbaka Robbie Keane till Tottenham. Den sista är helt klart roligast att prata om. Positivt är att Liverpool nu har en enda renodlad forward av hög klass att tillgå, att Liverpool torskat pengar på affären (lite beroende på vilka tidningsrubriker man ska tro på), och sen det viktigaste... Att mitt tips på att Keane skulle bli en flopp satt! YES! Dock kommer jag att sakna alla skratt jag haft när Keane skjuter hål i luften istället för att lägga in bollen i öppet mål... Men jag får väl skratta åt Gerrards oräkneligt många filmningar som håller väldigt låg klass för att komma från en så erfaren man inom ämnet.

CL truppen har för övrigt också spikats. Det är lite regler fram och tillbaka med egna produkter och utländska spelare osv. Jag fattar det inte ens själv så det finns ingen anledning för mig att försöka förklara varför vissa spelare är med på "A-listan" och varför vissa är med "B-listan" (läs reglerna HÄR om ni vill veta hur det fungerar). Zoran Tosic finns inte med då han representerat Partizan i Europa spel tidigare den här säsongen.

Målvakter:
1 Edwin van der Sar, 12 Ben Foster, 29 Tomasz Kuszczak, 40 Ben Amos *

Försvarsspelare:
2 Gary Neville, 3 Patrice Evra, 5 Rio Ferdinand, 6 Wes Brown, 15 Nemanja Vidić, 20 Fabio Da Silva, 21 Rafael Da Silva, 22 John O'Shea, 23 Jonny Evans *, 39 James Chester *, 42 Richard Eckersley *

Mittfältare:
8 Anderson, 11 Ryan Giggs, 13 Ji-Sung Park, 16 Michael Carrick, 17 Nani, 18 Paul Scholes, 19 Daniel Welbeck *, 24 Darren Fletcher , 28 Darron Gibson *, 34 Rodrigo Possebon, 43 Davide Petrucci, 7 Cristiano Ronaldo

Anfallare:
9 Dimitar Berbatov, 10 Wayne Rooney, 32 Carlos Tévez, 41 Federico Macheda


* Spelare på B-listan