Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Antonio Valencia klar!

Kategori: Nyheter


Äntligen! Antonio Valencias övergång till Manchester United är nu helt klar och kontraktet är signat. Kontraktet är på fyra år och transfersumman är än så länge oklar men räkna med att den ligger på runt de £16 miljoner som det tidigare pratats om. Valencia sa så här efter att ha skrivit på avtalet:

"Att skriva på för Manchester United är en dröm som har slagit in för mig. Jag har njutit av min tid i Wigan men jag är spänd över att ha chansen att slåss om de största titlarna inom klubb fotbollen här. Att spela inför 76000 fans tillsammans med spelare som Wayne Rooney, Rio Ferdinand och Ryan Giggs kommer att bli en fantastisk efarenhet. Jag kan inte vänta på att få komma igång." (hämtat från manutd.com).

Lite om vilken typ av spelare som Valencia är och vad jag tycker om honom kan ni läsa under det "lämplighetstestet" med Valencia. Jag tror definitivt att han kommer tillföra något till laget och även om inte Ronaldo hade sålts så hade jag varit väldigt mycket för en värvning av Valencia. Frågan som kvarstår är nu om han kommer ta över legendariska nummer sju. Coppel, Beckham, Robson, Best, Cantona osv. är stora namn och Valencia kan få chansen att gå i deras fotspår. Ska jag gissa själv så tror jag på att sjuan antingen får vila eller att den sparas till ytterligare en värvning.

På tal om ytterligare en värvning...
Karim Benzema som jag bara blir ett större och större fán av ju mer jag tänker på killen kan också vara på ingång. Enligt något opålitliga Goal.com så har Lyons anfallare Miralem Pjanic sagt följande om en möjlig övergång till United för Benzema:


"Benzema is nearly gone to Old Trafford. The English club are willing to pay €45 million for him and it is just a question of the day when he will move to England. He does not have anything against going to Manchester. Our side will be reinforced by Lisandro Lopez, the Argentine forward from Porto."

Benzema å sin sida ska ha sagt följande i en intervju med en engelsk tidining (osäker på vilken det var):
"I never said it's my dream to play for Real Madrid, Ive just they are a very good team with a huge history.
I love English football too & when I watch it, it's just for the Red Devils. Definitely, they are my favourite team."
 
Mycket intressant och kul om det här stämmer. Oavsett om de sista citaten stämmer eller inte så känns det som att Benzema skulle kunna närma sig en United övergång. Floppen vore om Wenger snodde honom, men det tror jag inte så starkt på just nu. Mitt förslag är att SAF ger Valencia något random nummer och lockar Benzema med sjuan.
Bring the new Cantona!

Tävling

Kategori: Nyheter


Som ni säkert känner till så gick ju Michael Jackson bort för några dagar sedan i vad som tros ha varit hjärtattack. Mycket tråkigt tycker jag, som beundrar många av Jacksons låtar. "King of pop" har man både hört och läst på diverse sidor, tidningar och i annan media och han är ju faktiskt lite av vår tids Elvis Presley så den kallelsen förtjänar han, trots att det har varit lite andra tråkiga saker som följt honom. Men de glömmer vi.
Hur som helst så håller Michael Jackson på ett engelsk fotbollslag. Enda ledtråden ni får är att laget spelar i Premier League. Det stora priset är äran!
För att vara med i tävlingen så lämnar du en kommentar på det här inlägget där skriver svaret på frågan i den rutan där det egentligen är plats för att skriva din e-post. På så sätt så är det bara jag som kan se vad ni svarat och det gör det lite roligare.
Så här ska det alltså se ut:


Svara innan klockan 16.00 på onsdag. Har ni ingen aning så dra till med en chansning, ni har 1 på 20 att sätta den...

Nya tröjan bekräftad

Kategori: Nyheter


Nu har Manchester United officielt lanserat kommande säsongs hemmatröja. Den blev som de tröjor jag tidigare lagt upp här på bloggen. I början var jag väldigt skeptisk men nu när jag lyckats vänja mig så tycker jag till och med att tröjan är riktigt snygg. Förhoppningsvis blir det snart att beställa den med "7 Benzema" på ryggen... 
Så här tycker Evra, Rooney, Foster och Van der Sar om tröjan.

Lämplighetstest: 5

Kategori: Nyheter

Läs översta stycket i "Lämplighetstest: 1" först.

Franck Ribéry

Född: 7 april 1983
Matcher/mål i Bayern München: 53/20
Matcher/mål i landslaget (Frankrike): 38/7 
Tidigare klubbar: Boulogne, Alés, Stade Brestois, Metz, Galatasaray, Marseille
Kontraktslängd: 2011
Uppskattat pris: £65-87 miljoner
Övrig info: Ärret i ansiktet kommer från en bilolycka han var med om när han var två år gammal. Därav smeknamnet "Scarface". 
Kommentar:
Franck Ribéry är enligt många världens bästa yttermittfältare efter Cristiano Ronaldo. Därför är han en av favoriterna i media och hos supportrarna till att ta över tröja nummer sju på Old Trafford. Ribery är en av de äldre yttrarna som ryktas vara på väg till United. Att United inte skulle vara intresserat finns inte. Om priset avskräcker är dock mer diskutabelt. Är man 26 år gammal så har man troligtvis merparten av sin proffskarriär framför och har en otroligt bra säsong med Bayern München bakom sig (dock inte för Bayerns del, med Ribery har varit mycket bra). Bayern München har satt ett pris på upp emot den summa som United snart säljer Ronaldo för, vilket jag inte tror att Sir Alex är villig att lägga på en enda spelare.
Det som Ribery har som gör han till en så bra spelare är framför allt hans mångsidighet. Han har sina styrkor i offensiven och gör en hel del mål, men han är bättre än t.ex. Ronaldo defensivt (det är väl nästan jag med så det säger kanske inte så mycket). Jag tycker också att han spelar väldigt rutinerat i många lägen, och trots att han inte är alltför gammal så ser det ut som att han varit med längre än han har på den här nivån. Tekniken måste såklart också nämnas. Ribery är en utmärkt dribbler och det är inte många som lyckas ta bollen från fransmannen när han sätter fart.
Han är för övrigt en helt briljant straffskytt. Ta bara en titt på den här straffen (klicka).
Kan det bli bättre?

Prison Break - Fotbolls special!

Kategori: Nyheter

Det här har absolut inget som helst att göra med Manchester United men med min T-Bag-från-Prison-Break-Gary-Neville look-a-like så kom jag på att det är flera i Prison Break som är lika fotbollsspelare. Så varför inte slänga upp dem här. Lite variation skadar sällan!

Nya tröjan. Ris eller ros?

Kategori: Nyheter

Det har legat ute lite olika bilder på tröjor som kan komma att bli våra matchtröjor nästa år. Ni får tänka er den vita tröjan med AIG istället för Saudi Telecom.
Vad tycker ni? Snygga?





United look-a-like

Kategori: Nyheter

Lämplighetstest: 4 (uppdaterad)

Kategori: Nyheter

Läs översta stycket i "Lämplighetstest: 1" först.

Antonio Valencia

Född: 4 augusti 1985
Matcher/mål i Wigan: 84/7 (47/6, exklusive utlåningen innan han skrev på permanent)
Matcher/mål i landslaget (Ecuador): 34/4 
Tidigare klubbar: El Nacional, Villareal, Recreativo de Huelva (lån)
Kontraktslängd: 2011
Uppskattat pris: £17 miljoner
Övrig fakta: Var utlånad två säsonger till Wigan innan han 2008 skrev på ett permanent avtal
Kommentar
Enligt flera engelska tidningar så har Wigan accepterat både Manchester United och Real Madrids bud på Anonio Valencia, som ska ligga på ca £17 miljoner. Kan ses som ett högt pris men enligt flera personer så är det till och med en låg summa för Valencia. En av anledningarna till priset är givetvis hans relativt unga ålder (24 år i augusti) men även faktumet att han är en mycket duktig kantspringare. Det fick bl.a. vi United supportrar erfara när han höll låda med John O'Shea på sin högerkant i matchen på Old Trafford i januari i år. Valencias styrkor är främst hans teknik. Han står kanske inte för samma show som Ronaldo många gånger gjorde men att ta sig förbi motståndare vet han hur man gör. Han har även väldigt bra inlägg och har förmågan att ofta komma till skott, även om det inte alltför ofta resulterar i mål.
Om det är sant att Wigan accepterat United och Reals bud på spelaren så är det nu upp till Ferguson att övertyga Valencia om att United skulle vara hans bästa arbetsgivare säsongen 09/10.

Lämplighetstest: 3

Kategori: Nyheter

Läs översta stycket i "Lämplighetstest: 1" först.

David Silva

Född: 8 januari 1986
Matcher/mål i Valencia: 89/13
Matcher/mål i landslaget (Spanien): 25/3 
Tidigare klubbar: Eibar (lån), Celta Vigo (lån)
Kontraktslängd: 2014
Uppskattat pris: £25miljoner+
Övrig fakta: Har gjort rikligt med mål (sett till antalet matcher) i både U19, U20 och U21 landslaget.
Kommentar:
David Silva har det som många signaliserar med en typisk yttermittfältare. Han är snabb, teknisk, bra inlägg, och kan även göra mål. Just målen är dock inget som det haglat av i Valencia tröjan men för en yttermittfältare så är 13 mål på 89 matcher inget dåligt facit, trots att det kunde ha varit bättre. Valencias något trevande senaste säsong är givetvis en bidragande orsak till att Silva inte finns med i målprotokollet alltför ofta. Hur som helst så har han både i landslaget och i klubblaget visat att han är en viktig spelare som troligtvis har sin topp framför sig.
Det som gör att jag ser David Silva som en potentiel ersättare till Ronaldo är främst för att han är en duktig fotbollsspelare men även att hans styrkor, likt Ronaldo, ligger i offensiven. Han är bara 1.70 lång och väger väldigt lätt men med sin snabbhet och teknik som han ofta utnyttjar väldigt bra så tror jag att han skulle passa in bra i Fergusons lag. Även Real Madrid sägs vara heta på gröten över att värva spanjoren, och det finns säkert fler intresserade klubbar så ju snabbare Ferguson bestämmer sig, ju bättre pris lär vi få.

Lämplighetstest: 2

Kategori: Nyheter

Läs översta stycket i "Lämplighetstest: 1" först.

Karim Benzema

Född: 19 december 1987
Matcher/mål i Lyon: 112/43
Matcher/mål i landslaget (Frankrike): 24/6 
Tidigare klubbar: -
Kontraktslängd: 2013
Uppskattat pris: £30-45 miljoner
Övrig fakta: Vann skytteligan i franska ligan 07/08 och blev även utsedd till ligans bästa spelare.
Kommentar:
Ferguson har studerat Benzema under de två senaste säsongerna och har inte gjort en hemlighet av att han vill värva fransmannen till United. Även klubbar som Barcelona och Milan har visat intresse för honom och det med alla rätta. Hans målsnitt är inte jätte imponerande med tanke på den status han har. Mål i lite mer än var tredje match är bra, men kan helt klart bli bättre. Detta är dock något som jag tror att han kommer förbättra i takt med att han får några fler år på benen.
Benzema är i första hand anfallare, men kan även (likt Rooney) spela på kanten. Men liksom Uniteds nummer 10 så trivs även Benzema bäst längst fram. Han är stor och stark och har ett bra skott och fin teknik. Näsa för mål finns där också, han vann ju faktiskt skytteligan i Ligue 1 säsongen 07/08.
Anledningen till att jag vill att Benzema ska byta ut Stade de Gerland mot Old Trafford är att han är en bred spelare som har karriären framför sig. Med bred spelare så menar jag att han är väldigt mångsidig. Han gör en del mål, bra framspelare och även förmågan att hålla i bollen. Den spelare som jag för tillfället håller högst på min transfer-lista den här sommaren trots att priset lär bli saftigt.

Lämplighetstest: 1

Kategori: Nyheter

Jag tänkte att jag under några dagar här ska smälla ihop en lista med lite spelare som JAG anser att SAF borde ta sig en funderare kring när han letar ersättare till Tevez och Ronaldo. Jag tar en spelare per inlägg och uteslutar de spelare som känns orealistiska (typ Torres, Messi) samt att jag inte plockar med varenda spelare som det ryktats om för då hade denna lista blivit ruskigt lång. Jag håller mig till seriösa alternativ. Priserna som jag skriver ska tas med en rejäl nypa salt då i de flesta fallen är det mer eller mindre gissningar av tidningar. All statistik er per den dag och tid som inlägget skrevs. Here goes!

David Villa

Född: 3 december 1981
Matcher/mål i Valencia: 119/78
Matcher/mål i landslaget (Spanien): 47/31 
Tidigare klubbar: Sporting Gijón, Zaragoza
Kontraktslängd: 2014
Uppskattat pris: £45 miljoner
Övrig fakta: Har vunnit interna skytteligan i Valencia de fyra (!) senaste säsongerna.
Kommentar:
En anfallare som jag håller som en av de bästa på sin position. Har gjort mycket mål i alla sina klubbar och även i landslaget och är förmodligen på toppen av sin karriär. Duktig frisparksskytt, relativt snabb, bra skott med båda fötterna och målsinnet är de främsta styrkorna. Priset som uppskattats är högt och tveksamt om United skulle vilja betala riktigt så mycket. Jag tror inte på ett lägre pris med tanke på att Valencia nyligen gått ut och sagt att de inte vill sälja, samt att det är flera storklubbar som troligen jagar spanjorens underskrift. Anledningen till att jag gärna ser Villa i United tröjan är främst pga. hans näsa för mål men också för att han skiljer sig mycket från Berbatov och Rooney i sitt spel och skulle därför passa in bra.

Tevez ut, Benzema in?

Kategori: Nyheter

                                     ...and forever at United he will score...

Då var det mer eller mindre klart. Carlos Tevez har spelat sin sista match för Manchester United. Tevez har, enligt manutd.com, blivit erbjuden ett kontrakt men har tackat nej. Så här står det bl.a. på sidan:
"Efter samtal med Carlos Tevez' rådgivare i går kväll kan Manchester United nu bekräfta att Carlos Tevez inte kommer skriva på ett permanent avtal med klubben"

"Klubben (United) gick med på att betala de 25,5 miljoner pund som det skulle kosta att säkra sig rättigheterna till Carlos Tevez, och erbjöd han samtidigt ett femårskontrakt med löfte om att bli en av de bäst betalda spelarna i klubben, men detta var tyvärr inte tillräckligt bra".


Tråkigt med tanke på att det är en spelare som jag gillat sedan han spelade i Corinthians, men nu är det bara att blicka framåt och leta en ersättare.
Enligt ganska så pålitliga Manchester Evening News så ska några av de högre uppsatta männen i Lyon ha öppnat en liten lucka för en försäljning av deras anfallare Karim Benzema, om priset skulle vara det rätta. Enligt tidningen så skulle priset ligga på drygt £30 miljoner. Ferguson har, enligt flera källor, fått Ronaldo pengarna plus £20 miljoner att handla för i sommar. Detta ger ett sammanlagd summa på £100 miljoner. Med tanke på hur intresserad Ferguson verkar ha varit av Benzema de två senaste säsongerna så låter £30 miljoner som ett pris som är överkomligt. Ligger det någon sanning i spekulationerna angående priset så hoppas jag att Ferguson agerar innan han får konkurrens av andra klubbar.

I samma veva ryktas det lite om att Iker Casillas är en av spelarna som SAF vill hämta till klubben. Tidigare var det Viktor Valdes, men efter att han skrivit ett nytt kontrakt med Barcelona så vill nu engelska tidningar ha det till att United har siktet inställt på Casillas. En bättre ersättare till VDS kan jag inte tänka mig så jag hade varit mycket positiv om det ligger någon sanning i detta. Frågan är dock vad priset på Casillas hade varit och om Real Madrid ens hade övervägt en försäljning.

Spelschemat 09/10

Kategori: Nyheter

Preleminära spelschemat för 2009/2010 säsongen är nu klart. Ändringar kommer givetvis att göras pga. cupmatcher och att tv-bolagen ska välja ut "sina" matcher.

August
Sat Aug 15 Birmingham City H
Tue Aug 18 Burnley A
Sat Aug 22 Wigan Athletic A
Sat Aug 29 Arsenal H

September
Sat Sep 12 Tottenham Hotspur A
Sat Sep 19 Manchester City H
Sat Sep 26 Stoke City A

October
Sat Oct 3 Sunderland H
Sat Oct 17 Bolton Wanderers H
Sat Oct 24 Liverpool A
Sat Oct 31 Blackburn Rovers H

November
Sat Nov 7 Chelsea A
Sat Nov 21 Everton H
Sat Nov 28 Portsmouth A

December
Sat Dec 5 West Ham A
Sat Dec 12 Aston Villa H
Tue Dec 15 Wolverhampton Wanderers H
Sat Dec 19 Fulham A
Sat Dec 26 Hull City A
Mon Dec 28 Wigan Athletic H

January
Sat Jan 9 Birmingham City A
Sat Jan 16 Burnley H
Tue Jan 26 Hull City H
Sat Jan 30 Arsenal A

February
Sat Feb 6 Portsmouth H
Wed Feb 10 Aston Villa A
Sat Feb 20 Everton A
Sat Feb 27 West Ham H

March
Sat Mar 6 Wolverhampton Wanderers A
Sat Mar 13 Fulham H
Sat Mar 20 Liverpool H
Sat Mar 27 Bolton Wanderers A

April
Sat Apr 3 Chelsea H
Sat Apr 10 Blackburn Rovers A
Sat Apr 17 Manchester City A
Sat Apr 24 Tottenham Hotspur H

May
Sat May 1 Sunderland A
Sun May 9 Stoke City H

Varför inte utnyttja Real?

Kategori: Nyheter


Real Madrid presidenten Florentino Perez sa i en intervju att han ville värva Ronaldo, men att det samtidigt var viktigt för honom att Real behöll sig goda(?) relation till United. Nu vet ju inte vi vad som pågår bakom kulisserna men jag gissar på att relationen United-Real fortfarande är bra. Och eftersom United släppte Ronaldo till Real relativt enkelt (inte prismässigt men det är en annan historia) så borde Ferguson kunna utnyttja detta i en eventuell affär med en Real spelare. Trots att Real Madrid är en bank så måste de, trots mycket pengar, finansiera några av sina värvningar med försäljningar, samt att de inte behöver en överdrivet stor trupp. Därför kommer nog spelare som Robben, Higuain, Sneijder, Huntelaar etc. att finnas med på listan med spelare som Real kan tänka sig att sälja.

Arjen Robben passade bra in i Chelsea och hade säkert kunnat vara en mycket bra värvning av United. Dock ser jag hans skadeproblem som ett för stort dilemma för att han ska ersätta Ronaldo. En spelare som det har varit mindre snack om men som jag hade varit väldigt positiv till är Wesley Sneijder. Ronaldo behöver kanske ersättas med fler spelare än en, och då Ribery kan få ett duktigt överpris så hade Antonio Valencia + Wesley Sneijder varit en bra lösning efter Ronaldos försäljning. Så Sneijder är den jag höjer flaggan för idag!

Bland våra konkurrenter så närmar sig Liverpool en värvning av Portsmouths högerback Glenn Johnson. En värvning som jag tycker stärker Liverpool, trots att han inte lyckades riktigt i Chelsea. Priset som det spekuleras i på nästan £20 miljoner är givetvis på tok för mycket. Men varför ska man vara förvånad....

Silly Season!

Kategori: Nyheter

                                                         Vem blir det?

Då var det dags! Orkar inte börja skriva något om Ronaldo affären då alla ändå känner till så mycket som man behöver känna till om den. Istället går jag rakt på sak i frågan om vem som ska ersätta Ronaldo, och kanske ersätta även Tevez om han lämnar. Tevez (snarare hans agent) ska idag inleda samtal med klubbar som är intresserade att signa honom. City, Chelsea och Liverpool är de klubbar mer än United som ska vara intresserade av Tevez tjänster kommande säsong. Det ska även finnas klubbar i Italien och Spanien som står med i kön. Jag själv vet inte riktigt hur jag vill ha det angående Tevez.
På ett sätt så vill man att han ska säljas av den anledningen att jag tror att vi kan få någon bättre, samt att man är trött på hans gnäll över lite speltid. Å andra sidan så kan "någon bättre" kosta det dubbla av Tevez, och då är det frågan om det verkligen är värt det? David Villa är en spelare som kan vara aktuell men enligt flera engelska sidor/tidningar så kommer han kosta ca £45 miljoner. Vilket är nästan det dubbla av vad Tevez beräknas kosta. Real Madrid är ju även de intresserade av Villa vilket kan leda till att det blir ett jäkla överpris på spanjoren.

Om jag ska lägga fram något av ett drömscenario som ändå är realistiskt så ser det ut så här:
- Vi värvar Antionio Valencia från Wigan för de ca £16 miljoner som det spekulerats i.
- Ribery blir för dyr så då snor vi istället David Silva från Valencia. Enligt tidningar skulle han kosta runt £25 miljoner.
- Slutligen så värvar vi Benzema från Lyon. Hur mycket han kommer kosta, och om han ens är villig att lämna Lyon, är jag väligt osäker på. Men drömma fungerar ju.

Som back-up till det här så skulle jag vara positiv av en värvning av Sergio Agüero. Lite av en personlig favorit hos mig och jag tror, trots ung ålder och hög kvalité, att priset hade varit överkomligt. Utvecklingen fortsätter...

Sommar = mer tid!

Kategori: Nyheter

                                   Visst hittade jag en fräck sommarbild?

Tjenare på er alla bloggläsare!

Ni som varit inne på den här bloggen någorlunda regelbundet har kanske märkt att min uppdatering dog för några månader sedan. Detta berodde mest på att det var svårt att ta sig tid då skolan plus massa träningar tog upp mycket tid. Och det kändes onödigt att skriva ett inlägg i veckan bara för att jag inte hann mer. Men nu när det är sommarlov för min del så då tänkte jag att jag kan ju ta och skriva lite här igen.

Hoppas ni hädanefter följer bloggen, och skulle jag mot förmodan sluta skriva här igen så kommer jag meddela detta i ett inlägg. Gör jag inte det så är det bara att följa bloggen och gärna kommentera så mycket ni vill så blir det lite diskussion av det hela också. Jag kommer i sommar inte skriva om BARA United, då det kan bli lite ensidigt över sommaren. Men givetvis kommer det mesta kretsa kring United och Premier League men vi ska nog få in lite influenser från andra håll med!