Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

ANDERSON-SON-SON...

Kategori: Nyheter

Gårdagens match mot Tottenham på White Hart Lane var ett riktigt styrke besked och samtliga elva starters tycker jag skötte sig utomordentligt bra. Varför Anderson snor inläggsrubriken är för att jag har längtat efter hans första mål så gaaaleet länge och har haft känslan över att han ska få göra det så länge att det var en otrolig glädje när han smekte in den (målet mot Bayern var träningsmatch och räknas därför inte på samma sätt). Målgesten förstod jag inte mycket av, men ett snyggt och viktigt mål var det. Och vem saknar Ronaldos frisparkar när vi har Giggs? Hade en känsla av att han skulle skruva in den i det motsatta krysset, men det bortre krysset fungerade helt okej.. Rooney kommer definitivt vara med i skytteliga toppen i år. Härlig kyla i den killen och jag tror att han kommer få maximalt utav sig själv och göra sin bästa säsong nu när Ronaldo är borta. Ronaldo och Rooneys sammarbete var riktigt bra, men Ronaldo tog så mycket plats att vissa spelare hamnade i skuggan av honom i offensiven. Det kommer göra Rooney starkare i år när Ronaldo ligger och brinner på stranden i Spanien.
Tillbaka till matchen igår. Hela laget gör en helt briljant match. Ferdinand har varit skadad och det syntes att han inte spelat match på ett tag, men det var viktigt att han kom igång till matchen mot City nästa helg och hans insats var inte dålig. Fletcher gör sig helt klart bäst i mitten men visade igår att han gör sig bra på kanten också. Bäst var trots att Evra. Han ÄR världens bästa vänsterback.

Manchester City - Arsenal igår var en jäkla bra match måste jag säga. Jag höll på Arsenal då jag börjar bli lite orolig över Citys framfart (hade även Arsenal på tipset) så det var inte mycket glädje trots att fotbollen var på topp. Ska jag sammanfatta den matchen så sammanfattar jag den med att Adebayor är det äckligaste som finns. Carlos Tevez är en konstig människa, men han förlåts då han uppenbarligen saknar hjärnceller. Men att springa 100 meter i Usain Bolt fart, skrikande, för att sedan sätta sig framför sina gamla supportrar med utsträckta armar är riktigt respektlöst. Men att behandla sina förra lagkamrater som han gjorde i flera situationer igår är värre. Sparken mot RvP är utan tvekan med mening och ska vara rött kort. Likaså stämplingen på Sagna som med otur, kunde ha slutat lika illa som den tacklingen som gjordes i någon sydamerikansk match (?) nyligen, där spelaren bröt benet. Mycket överraskande om inte Adebayor kommer att straffas i efterhand. Skulle Adebayor inte bli avstängd (News of the world gissar att han får tre matcher, men än är inget bekräftat) så är det tråkigt att Scholes är avstängd mot City. Hade gärna sett Scholes sätta in en tackling på Adebayor så att båda benen bröts samtidigt som han gett honom en rejäl tryckare i ansiktet. Vidic får sköta det istället...

United - Arsenal

Kategori: Nyheter

Jamen då började det bli dags för ett inlägg efter Uniteds match mot Arsenal förra helgen. Jag befann mig, som tidigare nämnts, på plats och jag kan ju säga att jag hoppas inte att jag blir fotbollssuporter i mitt nästa liv. Det kan knappast vara bra för hjärtat. Att se en riktigt spännande United match på tv är grymt kul och att sitta nervös hela tiden är jobbigt, men samtidigt roligt, om matchens utgång blir positiv. Men att sitta på plats är något helt annat. Man är minst dubbelt så nervös (eller det kanske bara är jag?) och man reagerar ca 7 gånger mer när något händer. (ex. ett "eeyyy" i tv-soffan blir ett råflipp där alltför många svordomar haglar fram). När Arshavin smäller in målet som var så jäkla snyggt att jag blev helt stum, så tänkte jag "jaha, fan att jag aldrig får 3 poäng med mig när det är Premier League matcher". Sedan var det berg och dalbana. Rooney faller, Rooney dunkar in straffen, Giggs skruvar in bollen och Diaby gör en helt omotiverad nick i egen kasse. Matchen hade vänt. På tilläggstid hände mer än vad som borde hända på fem minuter. Berbatov missar ett friläge, Nani missar en jätte chans, Rooney tappar bollen riktigt slarvigt vilket leder till att Arsenal kvitterar och världen går under. Eller vänta nu... Nej det var offside!! Löjligt av Mike Dean, men underbart att han visade upp Wenger på läktaren. Så formar man pricken över i:et. Så United vinner 2-1 efter en vändning där det avgörande målet är ett självmål, och matchen avslutas med att Arsenals mål i 95 minuten blir bortdömt. Jag var ganska nöjd. Vi ska lägga till Ben Fosters räddning på RvP läge i andra halvlek då ställningen fortfarande var 1-0 till Arsenal. Vem sa att Foster var dålig med fötterna?
En lite rolig grej var att i väntan på spelarna utanför Old Trafford dök domare Mike Dean upp och någon bakom mig slänge ur sig "two penalties today Mike!". "Only two?", och en förvånad min bjöd domaren på. Men det blev bara en, men det räckte ju gott och väl.

Nu orkar jag inte sitta här och partiskt analysera en match som Arsenal faktiskt kunde gått vinnande ur så jag slänger upp några få bilder istället:
(Sista bilden är givetvis från Villa Park. Det blev en tur inom Birmingham för Aston Villa - Fulham också).