Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Gruppsegern säkrad

Kategori: Nyheter

Holländaren som enligt GIggs gör mål för skojs skull.
 
2007/08 var senaste säsongen vi inledde ett Champions League gruppspel med att ta 12 poäng på de inledande fyra matcherna. Som bekant gick det ganska bra den Champions League säsongen som rundades av med en regnig kväll i Moskva. I det gruppspelet blev det då hela 16 poäng. Enda poängtappet var mot Roma borta (1-1) då Rooney för allra första gången (om jag inte minns fel) fick agera kapten med ett ungt mannskap runt sig som bestod av bland annat Chris Eagles, Gerard Pique, Danny Simpson och en nittonårig Johnny Evans. Till och med Dong Fangzhuo fick 20 minuter på planen den gången.
 
Förhoppningsvis går mycket precis som den gången och vi får spela final på Wembley Stadium som finalen, bara två år efter senaste Wembley finalen, går på den 25 maj nästa år. Vilken morot det hade varit att få chansen att ta revanch på samma arena som vi förlorade senast det var final i London på.
Spelet har dock inte sett alltför lovande ut i gruppspelet så långt. Tycker inte det är någon match vi kommit upp i riktigt bra standard, trots att tolv poäng blivit inspelade. Braga gjorde det bra igår, och var egentligen bästa laget på planen fram tills strömavbrottet som pausade matchen i strax över 10 minuter.
United visade dock styrka genom att trycka in tre mål på slutet som säkrade seger samt en gruppseger. Ferguson var väldigt mån om att få en seger och redan nu säkra upp gruppsegern, vilket givetvis beror på att fullt fokus nu kan läggas på ligan istället för återstående matcher i Champions League.
 
Robin van Persie spelade inte många minuter innan han dunkade in kviteringen när Bragas målvakt var ute på vift. GIggs var imponerad av holländaren efter matchen.
- Robin får en chans och sätter den. Han gör mål för skojs skull för tillfället. Med den formen han är i nu så är självförtroendet högt, jag tror alla visste att han skulle göra mål, sa Giggs efter matchen.
Tilläggas ska göra att Rooney gjorde mål på straff! Förtjänar väl till och med ett utropstecken men tanke på hur effektiva United varit från 11 meter under säsongen...
 
United har nu gått in i en sån här tråkig period där det inte blir några matchern på Old Trafford på ett tag. Efter Braga borta igår så är det nu ytterligare tre raka bortamatcher (Villa, Norwich, Galatasaray) innan QPR gästar Old Trafford den 24 november. Men, en match i taget. Ypperligt läge att vinna lite mark på övriga topplag i helgen om det blir seger på Villa Park i och med att City och Chelsea har luriga hemmamatcher mot Tottenham respektive Liverpool på söndag!
Förhoppningsvis utökas Uniteds svit på fyra raka segrar i ligan till fem.

Tåget fortsätter utan oavgjorda resultat

Kategori: Nyheter

Det har varit en mycket bra start på säsongen för Uniteds del i år. Mot övriga topplag, eller ansedda topplag är kanske en bättre benämning, så har det blivit segrar mot Arsenal, Chelsea och Liverpool i inledningen på säsongen. Varav två på bortaplan. Nu ska väl kanske Tottenham år 2012 räknas som minst lika mycket topplag som Arsenal och Liverpool, och kanske till och med Everton som inlett riktigt bra. Och där blev det ju faktiskt två förluster, men sällan är positiv statistik helt hårfin.
 
Vi har ännu inte spelat oavgjort i år faktiskt, bortsett från i ligacupen mot Chelsea där det gick till förlängning efter 3-3. Men varken i ligan eller Champions League har det blivit något oavgjort resulat ännu. Faktum är faktiskt att det inte blivit oavgjort i varken ligan eller Champions League sedan 4-4 mot Everton förra säsongen. Och United har, under hela 2012 bara spelat oavgjort tre gånger, alla turneringar inräknade. Utöver Everton som nämnt ovan så är det två 3-3 matcher mot Chelsea på Stamford Bridge som slutat oavgjort. Och de två satt långt inne med sent Chelsea mål senast och en heroisk vändning av United i slutet på förra säsongen.
Att tillägga kan göras att vi förlorat 9 (Chelsea i ligacupen ej inkluderad) matcher under 2012, och givetvis gått vinnande ur resterande.
 
Ingen oavgjort i Champions League heller som sagt, trots att det genom åren brukar bli i alla fall några oavgjorda matcher under Europa säsongen. Kanske kommer den första ikväll mot Braga? Smålurig match som ska avklaras ikväll.
United kommer givetvis med gott självförtroende efter en mindre utskåpning av Arsenal, som målmässigt inte blev någon överkörning, men sättet United kontrollerade matchen visade styrka.
Braga har på de åtta inledande matcherna i ligan plockat 17 poäng, förlorat endast en match och har en svit på fem raka utan förlust i ligan, där man ligger tre poäng bakom Porto och Benfica. I Champions League gruppen har man utan tvekan en god chans för avancemang. Utöver United som sprintat iväg så ligger övriga lag inom räckhåll för varandra och en seger för Braga skulle betyda enormt mycket för fortsättningen i gruppen.
Man vilade några spelare senast i ligan, förmodligen för att kunna lägga fullt krut på United ikväll. Ska bli en spännande match på en väldigt udda, men på sitt sätt häftig, arena! Se bild nedan.
 
Estádio AXA, som på sitt egna unika, mycket häftiga sätt, saknar kortsidor. Lite nyfiken är man på hur tillåtet det är att ställa sig på berget till vänster på bilden och spana in matchen därifrån?

Mer stolthet än besvikelse

Kategori: Nyheter

 
I nästan 94 minuter så hade United med ett mycket reservbetonat lag slagit ut ett, minst sagt, halvt ordinarie Chelsea. En helt otrolig prestation och bara ett, enligt Sir Alex mycket orutinerat och okyligt, bolltapp av Nani som Chelsea kunde starta ett anfall där Scott Wootton hamnar lite snett och Chelseas andra straff i matchen blir svår att argumentera emot. Och Hazard gör det otäckt kyligt när han rullar in 3-3.
4-3 är ett ofantligt stort misstag av Wootton, återigen inblandad. Ska man nicka tillbaka bollen mot målvakten, vilket han försöker, måste man vara 100% säkert på att det här kommer gå bra. Men bollen är inte ens i närheten av Lindegaard utan blir en riktig frispelning av Sturridge för inte gör något misstag. Ramires gör utan problem femman och Giggs reducering kom lite för sent för att United skulle hinna etablera ett tryck.
 
Frustrerande som fan att det är så nära men så snubblar vi på målsnöret.
 
Direkt efter matchen satte jag mig och googlade fram övergångssummorna på spelarna som deltog i matchen. Som en form av rehabilitering för en dålig förlorare, att vända besvikelsen till en stolthet av vad som hände på Stamford Bridge igår kväll.
Ligacupen är en cup där lag spelar med reservbetonade lag. Man vilar några av de stora. Vissa lag vilar ett par spelare, några nästan hela laget. Och det är mycket av charmen med cupen. Jag tycker det roligaste med matcherna är att man får se spelare som man bara får se några få gånger per säsong i A-lags sammanhang. Vilket är oerhört roligt att se spelare som kanske, om ett eller några år kan ha en lika stor roll som Ferdinand, Carrick eller vad Rooney har idag.
Och trots att vi spelar på kanske svåraste arenan i England. Trots att vi möter ett lag som extremt revanchsuget, och trots att Chelsea ställer upp med betydligt mer rutinerade spelare än United (nåja det fanns några undantag). Så ställer Ferguson upp med spelare som flera säkert inte ens hört talas om.
 
Jag kom hur som helst fram till att Uniteds lag är inköpt för ca 600 miljoner kronor, startelva+inhoppare. Där Anderson och Nani står för gott över 350 miljoner. Anledningen till detta är givetvis att United inte betalat för egna produkter, samt att spelare som Powell, Büttner och Chicharito inte köpts in för några stora summor.
Chelsea däremot, spelade med ett lag de köpt in för ett värde på nästan 2 miljarder kronor. Ryan Bertrand var den enda jag inte hittade någon övergångssumma för och får väl, med vissa mått mätt, räknas som en egen talang (född 89 kom till Chelsea 2005).
Medan United slängde in Powell, Tunnicliffe och Macheda slänger Chelsea in 800 miljoner kronor inköpen Oscar, Hazard och Ramires.
Chelsea startade matchen med fem spelare som spelade i ligan i söndags och bytte in tre som även de startade då. United startade med en, Rafael. De tre som kom in var inte någon med på bänken mot Chelsea i ligan.
 
Pengar är inte på något sätt allt men det var en stor skillnad på typen av lag, den individuella klassen på spelarna. Men trots detta, sättet som United stod upp mot Chelsea var helt fantastiskt och det är svårt att inte vara stolt över hur vi genomförde matchen, och på vilket sätt det gjordes. Stor respekt till grabbarna på planen och chefen.
Men vilken bragd det hade varit om klockan gått några sekunder snabbare.