~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Gruppsegern säkrad

Kategori: Nyheter

Holländaren som enligt GIggs gör mål för skojs skull.

2007/08 var senaste säsongen vi inledde ett Champions League gruppspel med att ta 12 poäng på de inledande fyra matcherna. Som bekant gick det ganska bra den Champions League säsongen som rundades av med en regnig kväll i Moskva. I det gruppspelet blev det då hela 16 poäng. Enda poängtappet var mot Roma borta (1-1) då Rooney för allra första gången (om jag inte minns fel) fick agera kapten med ett ungt mannskap runt sig som bestod av bland annat Chris Eagles, Gerard Pique, Danny Simpson och en nittonårig Johnny Evans. Till och med Dong Fangzhuo fick 20 minuter på planen den gången.

Förhoppningsvis går mycket precis som den gången och vi får spela final på Wembley Stadium som finalen, bara två år efter senaste Wembley finalen, går på den 25 maj nästa år. Vilken morot det hade varit att få chansen att ta revanch på samma arena som vi förlorade senast det var final i London på.
Spelet har dock inte sett alltför lovande ut i gruppspelet så långt. Tycker inte det är någon match vi kommit upp i riktigt bra standard, trots att tolv poäng blivit inspelade. Braga gjorde det bra igår, och var egentligen bästa laget på planen fram tills strömavbrottet som pausade matchen i strax över 10 minuter.
United visade dock styrka genom att trycka in tre mål på slutet som säkrade seger samt en gruppseger. Ferguson var väldigt mån om att få en seger och redan nu säkra upp gruppsegern, vilket givetvis beror på att fullt fokus nu kan läggas på ligan istället för återstående matcher i Champions League.

Robin van Persie spelade inte många minuter innan han dunkade in kviteringen när Bragas målvakt var ute på vift. GIggs var imponerad av holländaren efter matchen.
- Robin får en chans och sätter den. Han gör mål för skojs skull för tillfället. Med den formen han är i nu så är självförtroendet högt, jag tror alla visste att han skulle göra mål, sa Giggs efter matchen.
Tilläggas ska göra att Rooney gjorde mål på straff! Förtjänar väl till och med ett utropstecken men tanke på hur effektiva United varit från 11 meter under säsongen...

United har nu gått in i en sån här tråkig period där det inte blir några matchern på Old Trafford på ett tag. Efter Braga borta igår så är det nu ytterligare tre raka bortamatcher (Villa, Norwich, Galatasaray) innan QPR gästar Old Trafford den 24 november. Men, en match i taget. Ypperligt läge att vinna lite mark på övriga topplag i helgen om det blir seger på Villa Park i och med att City och Chelsea har luriga hemmamatcher mot Tottenham respektive Liverpool på söndag!
Förhoppningsvis utökas Uniteds svit på fyra raka segrar i ligan till fem.