Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Mot England!

Kategori: Nyheter

Då kommer det ett inlägg som blir det sista på några dagar då jag imorgon åker till England för årets första match på plats. United - Arsenal är det givetvis som står på schemat men även Aston Villa - Fulham ska prickas in. Hur som helst så kommer jag tidigast att uppdatera bloggen på tisdag då jag kommer hem. Då får jag slänga upp lite bilder från (förhoppningsvis) segern mot Gunners också!

Vad hände?

Kategori: Nyheter

                                                             YEEEAAHH!

Nu kommer ett hastigt inlägg så här på kvällen som jag måste slänga in då det varit lite taskig update det senaste.
Birmingham matchen tycker jag var en dålig prestation av United fotbollsmässigt. Vi möter en nykomling hemma på Old Trafford och vinner med "bara" 1-0 och Foster får visa att han är en bra målvakt. Normalt sett är det mer än vad som borde krävas hemma mot Birmingham. Men okej, vi hade skador, det var säsongspremiär, och vi fick faktiskt tre poäng, så den matchen blir förlåten.
Sen var det dags för en lika, på pappret som det så fint heter, enkel match borta mot Burnley. Befann mig själv på fotbollsplanen under första halvlek (nej, tyvärr inte på Turf Moor) så jag fick en mindre chock när jag läste mig till i mobilen att vi låg under med en boll. Hem till andra halvlek och det fanns bra mycket chanser som vi borde ha gjort mål på. Frustrationen växte och inte blev den mindre när kommentatorn sa något om straffen som Carrick missade i första halvlek. Ja, inte var det kul att diskutera fotboll med kompisarna nästa dag. Fan vad dålig förlorare jag är.

Men idag så började Premier League på riktigt. Olearys i Motala, där jag befinner mig över helgen, visade såklart Arsenal och AIK (vafan?) så det fick bli en internet stream som, med långsamt bredband, blev mest en hackande kommentator och lite blandade stillbilder. Målen fick jag senare se på 101gretgoals.com och där snackar vi fotbollsporr. Detta utläste jag från målen:
1-0 Rooney har tydligen lärt sig att nicka.
2-0 Samspelet mellan Rooney, Berbatov och Scholes vid detta målet var sagolikt.
3-0 Rooney kan avsluta när som helst när han självförtroende är på topp
4-0 Michael Owen kan göra mål, snyggt som attan var det också. Och lite grädde på moset så kom den en slängkyss mot United publiken efter målet.
5-0 Äsch, vem behöver Ronaldos frisparkar? Mera sådant Nani!

Jag var bra orolig inför Arsenal matchen efter det tveksamma spelet mot Burnley och Birmingham, men nu är jag mer än lugn. Målskyttet lossnade lagom till den matchen samtidigt som de spelare som väntas göra flest mål (Rooney, Berba, Nani, Owen) har fått sätta dit någon/några baljor. Medan Foster visat att han är en målvakt av hög klass när han är som bäst. Kontinuerlig A-lags fotboll för honom så ska inte Capello lämna honom utanför Englands första startelva i Sydafrika 2010.

Visst drog det igång för en vecka sedan, men nu är det igång på riktigt!

Då var det igång!

Kategori: Nyheter

Ja men då var det dags för ett inlägg igen. Som ni såklart redan fått med er så drog Premier League igång idag med flera roliga matcher, trots att United spelar först imorgon. Jag körde en Premier League dag och satt i soffan och lämnade inte Canal+ på sju timmar (lite sorgligt, men för fanken, PL har bara en premiärdag varje år). Det blev sevärda matcher allihop av de jag valde att se. Chelsea - Hull trodde jag på förhand skulle sluta med Chelsea seger med en tre, fyra mål. Men nejnej, det skulle allt bli spännande. Stephan Hunt (Hull) var sådär lagom populär på Stamford Bridge då Chelsea supportrarna inte glömt det knät han satte i skallen på Petr Chec när han tidigare spelade i Reading. Och inte blev han populärare när han överraskande gjorde 1-0 för sitt Hull. Chelsea kom såklart tillbaka efter en vacker frispark av Drogba och en ännu vackrare chip, som han för övrigt erkände att det var tänkt som ett inlägg. Lite surt att Chelsea lyckades vinna när Hull var så nära, men jag hade inte väntat mig annat än Chelsea seger så besvikelsen blev inte enorm. Det är ju 37 matcher kvar...

Match nummer två blev Blackburn - Man City. Föga överraskande gick alla värvade spelare utom Santa Cruz (skadad) och Tevez (halvskadad, blev inbytt) rakt in i startelvan. Adebayor förstörde nöjet med den matchen efter sitt 1-0 efter inte ens tre minuter spelade. Efter det så tycker jag matchen var ganska jämn och Blackburn hade minst lika många heta målchanser som City. Jag tror till och med de hade fler. Men det räckte inte, Ireland fastställde 2-0 när han fick alltför mycket tid i Rovers straffområde i 92 minuten. Visst sved det lite att se Tevez entra planen?

Dagens uppvisning stod Arsenal för som fullständigt krossade Everton borta(!). Efter 4-0 bytte jag kanal i matchen som slutade 6-1. Och det av detta Arsenal som så många dömt ut. Det som låter lite konstigt är att Everton faktiskt var bra med i matchen i nästan en halvtimma. Men de glömde helt av att markera Vermaelen och Gallas på de nämnda spelarnas nickmål. Med så grova markeringsmissar så släpper man helt enkelt in mål. Snyggast var trots allt Denilsons mål. Efter att Bendtner rundat ett par spelare och spelat intill Fabregas som tittade åt ett håll och la bollen åt ett annat skruvade Denilson upp bollen i krysset. Det var bara att applådera. Snyggare blir det inte... Eller jo föresten... Rodallegas mål för Wigan borta mot Aston Villa var en riktig pärla. Omgångens mål om det inte händer något sagolikt imorgon.

Om två veckor åker jag till England för att se United - Arsenal och jag hoppas verkligen INTE att Arsenal håller samma nivå då. Fast å andra sidan... Old Trafford är något annat än Goodison Park.
Jaja, grymt skoj att det är igång igen i alla fall! Och imorgon smäller det på riktigt när United tar emot Birmingham. Mina tips så här långt har varit risiga så jag vågar mig inte på något resultat till morgondagens match.

Mest publik i Europa!

Kategori: Nyheter

                                  Många vill in....eller så har de redan varit inne?

Träningsmatchen mot Valencia senast som nästan fyllde Old Trafford var ett bevis på att United har en trogen publik. Det är flera lag i Europa som har större arenor än oss, men inget lag har lika högt publiksnitt. Många tror att (folk jag pratat med) Barcelona har högst publiksnitt eftersom det inte finns någon arena i Europa som används av något klubblag som matchar Camp Nous storlek men det är alltså fel, och Camp Nou befinner sig "bara" på tredje plats. 15 lag rankades av thesportreview.com, och här är listan:

1. Manchester United - 75,304 
2. Real Madrid - 74,895
3. Barcelona - 73,913
4. Borussia Dortmund - 73,802
5. Bayern München - 69,622
6. FC Schalke - 61,361
7. Arsenal - 60,040
8. Celtic - 57,670
9. AC Milan - 57,066
10. Inter Milan - 55,185
11. Hamburg - 54,744
12. Marseille - 52,376
13. Stuttgart - 51,340
14. Hertha Berlin - 49,695
15. Rangers - 49,533

Flera av klubbarna på listan har större arena än oss och jag gjorde en lista på hur stor kapacitet de 15 lagen på listan har så kan ni jämföra (siffrorna varierar från sida till sida men de här siffrorna är från wikipedia). Står det "5*" efter arenans kapacitet så betyder det att arenan är 5-stjärnigt rankad av UEFA, som kan vara en liten kul detalj.

1. Barcelona: 98 772 - 5*
2. Borussia Dortmund: 80 552 - 5*
3. Real Madrid: 80 354 - 5*
4. AC Milan & Inter: 80 018 - 5*
5. United: 76 212 - 5*
6. Hertha Berlin: 74 228 - 5*
7. Bayern München: 69 901 - 5*
8. FC Schalke: 61 673 - 5*
9. Celtic: 60 832
10. Arsenal: 60 355
11. Marseille: 60 013
12. Stuttgart: 58 000
13. Hamburg: 57 274 - 5*
14. Rangers: 51 082

Sista träningsmatchen slutade med triumf

Kategori: Nyheter


I både Asien och i Audi cup i München, så blev det segrar rakt igenom bortsett från förlusten på straffar mot Bayern München och dettta följdes upp med ytterligare en seger igår på Old Trafford mot Valencia. För er som inte såg matchen så var matchen bra underhållande för att vara en vänskapsmatch. Det syntes att flera spelare ville visa upp sig inför den egna publiken i Manchester. Ritchie De Laet som fick chansen som högerback gjorde väldigt bra infrån sig tycker jag. Han visade flera gånger att han har offensiva kvaliteter och vågar ta för sig. Förhoppningsvis kommer han att bli en tillgång den kommande säsongen. Hans kollega på högerkanten, Antonio Valencia, gjorde även han en fin match. Han slog bl.a. inlägget till Rooneys 1-0 mål och slog inlägget/inspelet som till slut hamnade framför Tom Cleverlys fötter som gjorde sitt första mål i den röda A-tröjan och fastställde slutresultatet till 2-0. Likt bl.a. Macheda fick Cleverly göra sitt debutmål framför Stretford End. Michael Owen hade, vad jag kan minnas, fyra riktigt bra chanser som han borde ha förvaltat bättre. Bl.a. ett friläge där han chippade bollen utanför. Det som var positivt med Owens insats var att man ser att han, med bättre spelare runt sig, hela tiden får chanser som han förmodligen med tiden kommer att sätta dit. När första ligamålen kommer så tror jag att det kommer att rulla på för Owen.
Men det var inte bara Owen som kunde fått ett mål idag utan det fanns målchanser åt båda hållen. Valencia (motståndarlaget, inte Antonio) prickade ribban vid ett tillfälle, något som också Darron Gibson lyckades med när han blev inbytt. Wayne Rooney hade också en grymt bra chans i första halvlek där han borde träffat målet med sin styrning men den gick istället precis utanför. Lite noterbara saker kring matchen:
*Antonio Valencia gjorde en assist och en "hockey-assist" i sin första match på Old Trafford.
*Valencia, De Laet, Owen och Cleverly gjorde alla sin hemma debut.
*74 311 hade köpt biljett till matchen vilket innebar publikrekord för en träningsmatch på Old Trafford.
*Valencia gjorde 10 byten i halvtid vilket ledde till att de vid en skada fick sätta in tredje keepern som innermittfältare.
*Edwin Van der Sar kunde inte medverka då han har brutit ett finger och blir borta i uppskattningsvis åtta veckor.

Nästa match i kalendern är på söndag då Chelsea ska besegras i Comunity Shield på Wembley. Matchen sänds på Viasat fotboll med start klockan 16.00. Jag är bortrest så det ser ut som att jag själv kommer att missa matchen...

En liten intressant grej från förra säsongen att vi var den klubb i Champions League som drog in mest pengar på tv och reklam intäkter. Biljettförsäljning är inte inräknade i listan under och där kan ni räkna ut själva att United drog in en hel del också.

1.

Manchester United

37.8

2.

Bayern München

34.6

3.

Barcelona

31.0

4.

Chelsea

30.5

5.

Inter Milan

28.5

Premier League 2009/2010

Kategori: Nyheter

Jag tänkte att jag skulle göra ett tips på hur ligan kommer att se ut den 9 maj när alla lag har spelat sina 38 matcher. De flesta lagen har troligtvis inte värvat klart än men med bara 11 dagar kvar till att Chelsea och Hull sparkar igång säsongen så kan jag liga gärna göra detta tipset nu. Det mest intressanta är som vanligt hur toppen kommer att se ut. Om United kommer ta sin fjärde raka, eller om Chelseas tränarbyte kommer att löna sig eller om Liverpool ska kunna återta titeln efter alltför många (snarare alldeldes lagom många) år utan den. Kommer något lag att kunna utmana top fyra? Kommer botten bli lika jämn som förra året, och vilka lag får spela Championship om ett år? Jag orkar inte motivera varje lag men tror ni annorlunda eller inte håller med om något så får ni gärna lämna en kommentar så jag har chans att argumentera emot. :)
Varsågod och skåda och kom ihåg var ni såg den här tabellen först när ni klickar er in på 336 på svt text i maj...

1. Manchester United
2. Chelsea
3. Liverpool
4. Arsenal
5. Everton
6. Manchester City
7. Aston Villa
8. Tottenham
9. West Ham
10. Fulham
11. Sunderland
12. Blackburn
13. Stoke
14. Wigan
15. Bolton
16. Brimingham
17. Portsmouth
18. Wolverhampton
19. Hull
20. Burnley

Förra året satte jag bara United och Arsenal... Så jag siktar in på minst tre rätt den här gången!