Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Tuff vecka på Stamford Bridge

Kategori: Nyheter

Ska börja med att nämna David de Gea lite lätt. Målvakten som det ryktats att han vill hem till Spanien av olika anledningar och att Real Madrid skulle vara sugna för att ge Casillas konkurrens, där det sistnämnda låter extremt löjligt. De Gea sa nyligen i en intervju dock att detta inte är aktuellt utan att han trivs gott i United. 
"Kampen om att vara förstamålvakt har gjort mig extra motiverad till att spela bra", sa han angående det döda loppet mellan Lindegaard och spanjolen. 
 
Om några timmar så kommer en av säsongens absolut svåraste matcher. Chelsea på Stamford Bridge. Obehagligt spännande kommer det som vanligt bli. Minns ni matchen förra året? 3-3, och på tal om de Gea, minns ni matchen minns ni säkert monsterräddningen han gjorde på Matas frispark i matchens sista minuter. Otroligt bra fotbollsmatch. Då lämnade man matchen, som Unitedsupporter, med ett litet leende på läpparna. Dock har det inte varit mycket av den varan på Stamford Bridge den senaste tiden för Uniteds del. Vi har en  seger där borta för inte så länge sedan, men det har dock inte varit i ligan på ganska många år. 2002 får vi sträcka oss tillbaka till för att hitta en Premier League seger borta mot Chelsea för Uniteds del. Senaste segern kom dock i Champions League under 2011. 
Men i ligan var det som sagt ett tag sedan. 
Ska vi vända lite på statistiken så har Chelsea dock inte vunnit mot United på de fem senaste försöken. Två raka hemmasegrar i ligan, två raka Champions League segrar samt det oavgjorda resultatet från ifjol gör det faktiskt så fint att United gått segrande ur 4 av de 5 senaste mötena med Chelsea. DET klingar vackert inför matchen i eftermiddag. 
 
Kagawa är skadad och blir borta i ca 3-4 veckor i en knäskada likt den Ashley Young precis kommit tillbaka ifrån. Bortsett från Vidic och Phil Jones så ska dock United truppen vara intakt eftersom Chris Smalling nu varit tillbaka i full träning en kortare period. 
 
ALL IN på the Bridge ikväll så ser vi till att plocka in lite av de där fyra poängen ryssarna har på oss. Och sedan börjar vi ladda batterierna eftersom Chelsea står på motsatt planhalva även på onsdag. Då i ligacupen. 
COME ON REDS!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: