Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Kidsens turnering kickar igång

Kategori: Nyheter

Imorgon (onsdag) är det dags för ny match efter segern på Anfield för ett par dagar sedan. Det är Newcastle som tas emot på Old Trafford i Ligacupen vilket som vanligt kommer bli ett bra tillfälle att släppa fram spelare som inte startat om det var en ligamatch mot samma lag som skulle spelas.
Newcastle har börjat säsongen helt okej med åtta poäng på sina fem spelade matcher. Bland annat slått Tottenham och fått med sig en pinne från Goodison Park trots underläge två gånger om.
 
Ligacupen har givetvis inte i närheten av dignitet som någon annan turnering United ställer upp i. Ett FA-cup guld slår betydligt större, dock är ligacupen en jäkligt trevlig turnering. Man får se spelare som man annars får titta på reservlaget för att få en glimt av, eller nöja sig med några minuter i slutet av någon regnig match mot West Bromwich när matchen redan är avgjord. Det brukar vara skön stämning och de "roligaste" sångerna brukar eka gott. Speciellt när vi spelar borta. Man kan tro att Cantona, Solkjär, van Nisterlrooy, Ronaldo med flera fortfarande spelar med röd tröja när man lyssnar på fansens sånger. Sånt är kul! Minnst en match mot Barnsley när en supporter sprang in på planen och dunkade in bollen mot en helt chanslös, trots ett försök till räddning, Ben Foster. "Fergie sign him on" ekade gott på United sektionen den gången. Det var ett sidospår, tillbaka till morgondagen.
 
Spännande att se om De Gea får ställa sig eller om Sam Johnstone får chansen i buren. Lindegaard spelar givetvis inte eftersom han stod mot Liverpool och Ben Amos är som känt utlånad.
De båda bröderna Keane, Vermijl, Lingard, Wootton, Vesseli och Brady får säkert plats i alla fall i truppen (med reservation för att någon kan vara skadad som jag inte känner till). Säkerligen någon från start. Nye Büttner startar nog. Nick Powell helt garanterat. Angelo Henriquez hade också varit kul att få se. Sedan kommer säkert några väl kända vara med från start också. Skulle inte bli förvånad om Cleverley och Powell bildade innermittfält. Eller om Darren Fletcher får sin första, mycket efterlängtade, start på väldigt länge.
 
Newcastle får bland annat tillbaka Tiote som varit borta i inledningen. Ser gärna att någon lite mer erfaren än några ovan nämnda tar hand om honom även om jag förespråkar de unga. Backlinjen kan få en intressant formation eftersom det kryllar av skador där. Smalling och Phil Jones är på skadelistan fortfarande samtidigt som Vidic tyvärr gjort dem sällskap efter en mindre operation som kommer hålla honom borta i drygt 8 veckor enligt prognoser.
 
Vi håller tummarna för att det blir gott om matcher i turneringen i år till skillnad från förra säsongen då det blev tidigt exit. Fram till imorgon kväll kan vi med ett leende tänka på att city blev utslagna hemma mot Villa tidigare ikväll. Och det med både Tevez, Ballotelli, Barry, Milner och Kolarov i startelvan. GO VILLA!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: