Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Landslagsuppehållets väntan

Kategori: Nyheter

Spanien - Frankrike, Polen - England, Tyskland - Sverige osv. På pappret låter det häftigt, hade det varit VM hade det varit häftigt. Fast nu är det VM kval. Ett form av playoff som ska bestämma vilka som får vara med och leka om drygt 21 månader. Jag går inte riktigt igång på kvalet. Känns mest som en ledig helg från vad man är van vid. Jäklar vad mycket roligare det är att se Newcastle - United än Färöarna - Sverige. Med det sagt ska det tilläggas att det inte var helt fel att se matchen i Berlin igår kväll. Men i största allmänhet känns kvalet som en enda väntan på nästa helg när DET drar igång igen. Det där roliga på helgen.
 
Det har ju varit uppe diskussion lite lätt hur man eventuellt skulle kunna lägga om VM/EM kvalen för att slippa de här avbrotten i ligaspelet som framförallt klubbarna inte tycker om. Skicka iväg sina mångmiljonsklimpar till något litet land som man inte visste existerade för att vinna 6-0 och kanske slå upp någpt och förstöra de närmsta månaderna. En jätte, och helt befogad, skräck för storklubbarna i Europa.
Dock ska de ju spelas och jag satt och tänkte lite på att om kvalet skulle göras om så hade det kanske gått att göra ett stort avbrott i ligaspelet på drygt en månad och dunka in ett kval där. Alltså kompimera ihop alla matcherna och köra kvalet under en intensiv period istället för att sprida ut det flera gånger. Kan sitta här och göra en lista på för och nackdelar som blir bra lång men det blir nog smärre intressant. En positiv grej är att vi slipper flera avbrott i ligaspelet, samt att klubbarna slipper bekymra sig över att klaga hos landslagen för att en viktig spelare ska tvingas spela någon, på förhand nästintill vunnen, match mot Andorra. Att få loss spelare till ett "större" kval hade varit lättare.
En tanke, fast det kanske blir lättare att ha det som det är idag. Mer krångel att börja ändra tänka om.
 
I lite tills helgen kickar igång kan vi njuta av en "gammal" bild från förra helgens drabbning mot Newcastle:
 
Ashley Young, skadad som han då var (ska vara tillbaka i spel väldigt snart dock) åkte upp och stod med United fansen när Newcastle spelades ut. Ser ut att trivas gott mitt i Red Army. Lite sång nästa gång Ashley så är du 100%!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: