Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Dålig ligastart på alla sätt

Kategori: Nyheter

                                  Tung start i år igen. Bilden är från Newcastles 1-0.

Det var stor skillnad på förra årets match mot Newcastle och årets match. Från 6-0 och strålande spel till ett 1-1 resultat som gör att vi redan har hamnat på efterkälken, samtidigt som en av de viktigaste spelarna av de som är hela fick lämna planen pga. skada.

Nej bättre premiär hade man ju hoppats på helt klart. Trots att Ronaldo, Park, Saha, Hargreaves, Anderson, Nani och Tevez inte var tillgängliga så tror man ju ändå att mästarna ska stå upp mot Magpies. Men istället blev vi det enda laget av de fyra stora som tappade poäng i helgen. Gårdagens match såg som sagt illa ut, men det kan vara värre om en vecka.


Porsmouth på Fratton Park är på pappret än svårare match än Newcastle hemma. Och vi vet redan nu att flera spelare som  var med igår, kanske  missar den matchen. Nani är fortfarande avstängd. Ronaldo och Park kommer inte vara klara till den matchen, medan Hargreaves och Giggs är tillbaka efter skada den 25:e augusti, enligt United.no, matchen mot Pompey är samma datum. Carrick ska vara borta i två veckor medan det är oklart kring Saha. Men eftersom det är Saha så ska man väl inte räkna med honom nästa måndag. Carlos Tevez åkte ju hem till Argentina för att någon i hans familj hade gått bort och vi vet ju inte om han kan repa sig efter det tillräckligt snabbt för att vara med mot Portsmouth. Även Fraizer Campbell drog på sig en mindre skada men ska väl troligen vara med mot Portsmouth.
Men i allra värsta fall så skulle det kunna vara så illa att vi kanske står med endast en naturlig anfallare samt INGEN naturlig yttermittfältare. I alla fall inte om vi ska räkna med dem som håller "United klass". Andersons Brasilien är i nuläget i semifinal i OS, och spelar nästa match imorgon. Skulle Brasilien åka ut där så borde även Anderson vara tillgänglig på måndag. Något som skulle kunna betyda väldigt mycket i dagens situation. Men vi får hoppas att gårdagens skador gör att vi kan ha fler spelare tillgängliga om en vecka, för det kan bli en riktigt svår match som kommer. Och som de flesta nog känner till så väntar ju först Liverpool och sen Chelsea på bortaplan efter Pompey matchen och skulle vi inte få med oss tre poäng på Fratton Park så kan det vara så illa att vi får första segern först i slutet av september. Det har man inte råd med om man ska vinna Premier League. 

Ska jag nämna lite vad jag tycker om de övriga väntade topplagens prestationer så var de lite blandat på den fronten. Arsenal fick jag bara med mig andra halvlek, och av det jag såg så blev jag inte speciellt imponerad. Det syntes att Flamini och Fabregas (som var skadad) saknades i mitten. Liverpool imponerade inte heller särskilt mycket (borde jag egentligen vara förvånad?) men de har ju Torres och tyvärr så verkar det som att han kan göra mål på bortaplan i år. 
Chelsea blev jag enormt orolig när jag såg. Till att börja med så hade de ett otroligt namnkunnigt lag på planen, samtidigt som bänken var något helt annat än den United hade igår. Och därpå så slänger kameran upp en bild på Drogba och Essien som sitter skadade. Men trots det så spelade Chelsea dröm fotboll. Portsmouth fick inte låna bollen mycket. Vi får hoppas att det blir en liknande dominans när United möter dem. Men det känns ju tveksamt idag. 

Men det är bara att ta nya tag och de fram emot nästa match. Man ska ju komma ihåg att förra året spelade vi oavgjort hemma i premiären och det slutade ju ganska bra...

Kommentarer

  • Anonym säger:

    Silvestre är klar för Arsenal enligt klubbens hemsida. Nu har United ett enormt behov av backar, annars går det illa.

    2008-08-20 | 22:23:49
  • africa säger:

    till (anonym):



    united har nio backar i truppen och räknar man med hargo så har man tio, så jag tror nog sir alex är rätt lugn på den fronten.

    2008-08-21 | 00:18:26
  • Nicke säger:

    Nio backar? Jo tjena, vi snackar om realistiska alternativ här, sånna man kan skicka in i stora matcher om det skulle krisa.



    Högerbackar:

    Wes Brown

    Gary Neville (knappt i speldugligt skick)



    Mittbackar:

    Nemanja Vidic

    Rio Ferdinand

    Johnny Evans



    Vänsterbackar:

    Patrice Evra



    Det är 6 försvarare som ska hålla en fyrbackslinje igång i 55-60 matcher, lycka till med det. Neville är dessutom tveksam och Evans har inte många viktiga matcher under bältet.



    Vill man kan man räkna O'Shea som försvarare, även Hargreaves men det är verkligen inget bra alternativ. Sedan finns brassetvillingarna men de känns inte som nån man vill slänga in i en CL-semifinal om det behövs. Med de förutsättningarna var så var en försäljning av Silvestre det absolut dummaste Sir Alex kunde göra. Nu har han tagit en redan ganska svag backlinje och sålt två spelare och lånat ut en tredje, det är fruktansvärt osmart gjort. Silvestre var dessutom en sån där härlig spelare som kunde spela på flera positioner, inge klagade om han fick sitta på bänken och alltid gjorde ett gott jobb när han fick chansen. Nu är han bortskänkt, och inte till vilka som helst heller utan till våra värsta rivaler! Det är tamejfan oacceptabelt!

    2008-08-21 | 00:46:26
  • africa säger:

    Högerbackar:

    Brown

    Neville



    Mittbackar:

    Ferdinand

    Vidic

    Evans



    Vänsterbackar:

    Evra

    O´shea (kan spela överallt)



    Förra säsongen hade United fyra spelare (Vidic,Ferdinand,Brown och Evra) som spelade mer än 45 matcher och dom vann ändå dubbeln.



    Tvillingarna är unga och oprövade, men vem vet på tio månader kan mycket hända. Vad gäller Hargreaves så visade han i båda matcherna mot Barcelona och i matchen mot Chelsea att han klara av att spela högerback om det är kris. Sen kan jag hålla med om att det var onödigt att sälja Silvestre till just Arsenal av alla lag, men det är bättre att sälja honom än att ha honom sur på bänken.

    2008-08-21 | 03:46:47
  • Anonym säger:

    Bygger han kanske om backlinjen på samma sätt som han gjorde för ett par år sedan?

    Två nya ytterbackar skulle göra laget komplett, Brown i mitten.

    2008-08-21 | 18:35:59

Kommentera inlägget här: