Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Grattis Spanien, ni har slagit England!

Kategori: Nyheter

      Suck.. Ännu en nyhet kring Ronaldo, vars rehabträning för övrigt går mycket bra

Engelska medier har alltid varit kända för att överdriva historier så att de blir något helt annat. Både inom fotboll och annat. Jag har alltid haft för vana att ta de Silly Season rykten som engelska tidnigar ger med en nypa salt, vilket man också ska göra. Men efter den här sommaren så måste jag gratulera spanska tidningarna Marca och AS som både gått ikapp, och till och med förbi engelska tidningar i deras sätt att hitta på historier. Inte alltid lika pålitliga Goal.com skrev igår följande:

"Everything is fine. Next week I will return to England and tell them [Manchester United] that my only desire is to play for Real Madrid and that I will not negotiate," Ronaldo told AS.

För det första så är inte det här första gången som en spansk tidning skriver att Ronaldo kommer bli klar för Real inom en snar framtid. För det andra så är de bara sidor som Goal.com, fotbollskanalen mfl. som kopierat nyheten på sina sidor. Och man vet ju att det som fotbollskanalen skriver är i de flesta fallen bara skit. Och för det tredje så kan inte Ronaldo var rätt citerad. "My only desire is to play for Real Madrid and that I will not negotiate" är alltför bra engelska för Ronaldo. Man tycker ju att AS och Marca kan lägga upp videolänkar med sina intervjuer som t.ex. SkySports gör för att det ska verka mer troligt. För de intervjuer som jag SETT med Ronaldo, inte läst, så har det inte verkat som att han absolut vägrar att spela för United kommande säsong, något som artikeln visar (om den skulle stämma) att han gör. Men som vanligt så är det väl bara AS som vill ha en ny rubrik på tidningen. Jag kommer inte tro på någonting som någon säger så länge det inte står på sidor man kan lita på. Dvs. United.no eller Manutd.com. Allt annat tar jag med en så stor nypa salt som det bara går.
Skulle det här nu stämma så får jag väl lägga ner bloggen pga. det här inlägget....

I övrigt så finns det väl inte så mycket mer att kommentera kring klubben. Forwardsryktena fortsätter och Tottenham ska nu vara villiga att släppa Berbatov om de värvar Andrei Arshavin. Och flera medier uppger att Arshavin är på ingång och kan vara klar nästa vecka, men att Spurs inte tänker släppa Berbatov förrän de har gjort helt klart med en ersättare.
Mina förhoppningar om Huntelaar går väl snart upp i rök, men värvar vi Berbatov så kommer jag inte vara besviken heller.

Imorgon gör Ole Gunnar Solkjär sin allra sista match i den röda tröjan i sin jubileumsmatch som spelas på Old Traofford mellan United och Espanyol. Flera skandinaver ska väl dit och tacka av legenden och trots att det inte ser ut att bli lika packat på Old Trafford som vanligt så är det ändå sålt över 60.000 biljetter. För oss som inte har så mycket mer att tillgå än tv-soffan så går matchen på ViasatSport 2.

Kommentarer

  • Anonym säger:

    Real har värvat VD Vaart så dett blir inget Ronaldo för dem :):):):):)

    2008-08-01 | 13:23:25
  • Anonym säger:

    Rooney har blivit tagen av polisen och förhörd för att ha spottat på en reporter, enligt times...



    ...och dessutom har Park blivit utsedd till Asiens tredje bästa fotbollsspelare...

    2008-08-01 | 13:33:23
  • Nicke säger:

    Det enda man kan göra är att inte tro på någon faktiskt, inte ens på de officiella hemsidorna då även dom "hittar på" saker ofta för att lugna fansen.



    En officiell hemsida kan t.ex. gå ut och dementera en övergång och säga att "Spelaren kommer garanterat att stanna kvar" för att en timme senare, när alla papper är påskrivna, komma med nyheten att spelaren är såld. Det är mycket rävspel för att lugna fansen och förvirra motståndarna osv.



    Jag läste en intervju med Giggs i The Sun här om dagen där han uttryckte sin irritation mot spelare utan klubbkänsla som går dit pengarna finns och som har sitt "hem" någon annanstans. The Sun gjorde vinklingen att detta var en attack mot Ronaldo(!) trots att Ronaldo inte ens nämndes i artikeln och att United väl har mer än ett dussin utländska spelare? Som om inte detta vore nog så var det nåt rikssopa på Fotbollskanalen som kopierade den falska artikeln och dessutom ryckte citaten ur sitt sammanhang och fick det att framstå som att Giggs gjort en intervju där han uttryckte sitt hat mot Ronaldo (som återigen alltså inte nämndes i intervjun).



    Kort sagt så kan man inte lita på någon när det är så mycket på spel som vid stora övergångar. Kanske värvar Tottenham Arshavin, kanske Pavlujenko, kanske båda två. Kanske vill man då sälja Berbatov, eller så behåller man honom och säljer Bent till Everton. Man vet aldrig vad som försegår bakom kulisserna. Själv räknar jag iallafall inte med något nyförvärv denna sommar.

    2008-08-01 | 14:27:49
  • TT säger:

    troligtvis har ronaldo pratat portugisiska med AS, som sedan engelska tidningar översatt, därav den bra engelskan...

    2008-08-02 | 22:19:57
  • Erik säger:

    Någon som vet vad man kan köpa billiga man united tröjor? United's hemsida borde ju vara det bästa men är det inte djävulskt dyrt med frakten?

    2008-08-03 | 12:39:51
  • Anonym säger:

    fotbollstrojor.se, grymt billigt. 420 kr med spelartryck + frakt, på ungefär 80kr. En matchtröja med tryck går alltså på ungefär 500 kr. Ett kap, köpte själv ffrån den sidan förra året, fungerade asbra. Tröjan kom i brevlådan efter cirka wn vecka...

    2008-08-03 | 13:45:03
  • Nicke säger:

    @ Erik



    Vill du ha en bra deal, dvs. en bra produkt till ett överkomligt pris, så skulle jag rekomendera www.ea545.com. Där kostar en ny United-tröja 120kr, sedan tillkommer tryck om man vill ha det (25kr) och frakt (60kr) så det landar på runt 200kr allt som allt. Tröjorna skickas från Thailand, det kan ta allt mellan 4 dagar och 2 veckor. Jag har inte upplevt några problem alls, thailändarna är alltid schysta och tröjorna är i 9 fall av 10 precis likadana som de man kan köpa för 600kr i svenska affärer.



    Jag kollade in fotbollstrojor.se och kunde snabbt konstatera att den sajten troligtvis använder sig av samma produkter som thailändarna. Jag skulle gissa på att fotbollstrojor.se importerar tröjor från Asien som dom sedan säljer här, dyrare än vad de betalade för dom i Asien men billigare än vad de normalt kostar i Sverige. Om du väljer ea545 så slipper du "mellanhandeln" och får således ett mycket bättre pris. Å andra sidan kanske det känns enklare att köpa från en svensk sida? Det är väl en smaksak antar jag....

    2008-08-03 | 14:15:43
  • Nicke säger:

    Såg precis Chelsea träningsspela mot nåt sorts All Star-lag med föredettingar, de vann med 5-0 och imponerade stort. Trots att All Star-laget som sagt bestod av massa gamla fotbollspelare, plus att dom spelade utan målvakt, så såg Chelsea ruggigt starka ut. Laget spelade som nån lightversion av Barca/Arsenal, lite som Milan på den tiden som var bra. De höll i bollen och kontrollerade spelet helt, samtidigt som attackerna var både fyndiga och sylvassa. Och som om inte det vore nog så var "uträknade" spelare som Malouda och Anelka grymt bra, så de kommer nästan att bli som nyförvärv denna säsong.



    Chelsea har kvar stommen med Cech, Terry, Lampard, Ballack, Essien och Drogba. Man har kvar bredden med Cuducini, Bridge, Alex, SWP, Belletti mfl. Man har nyförvärven Bosingwa och Deco. Och dessutom har man ett riktigt sparkapital i spelare som Malouda, Anelka och Shevshenko. Det såg oförskämt bra ut och jag har tyvärr svårt att se hur United, utan nyförvärv och med Ronaldo skadad, ska kunna hänga med när Chelsea lägger i högsta växeln.

    2008-08-03 | 14:26:19
  • Erik säger:

    Tackar, ska kolla in sidorna och hoppas på ett lyckat köp



    Nicke du vet väl att det så kallade var Milan, enligt kommentatorerna spelade dom en 4-6-0 uppställning då ambroshini spelade ensam på topp, men han drog sig väldigt mkt till mitten. Dom spelade utan målvakt som du sa, eller dom kunnde iaf ha gjort det, det skulle väl inte vara någon större skillnad. ;P

    2008-08-03 | 22:34:09
  • Anonym säger:

    När kommer nästa uppdatering?

    2008-08-05 | 20:43:38
  • Anonym säger:

    Både Rooney och Ronaldo missar premiären enligt Svenska tidningarna.



    2008-08-06 | 22:07:36
  • Nicke säger:

    Rooney, Ronaldo, Hargreaves, Nani, Anderson, Neville, Park och Saha missar ligapremiären mot Newcastle. I värsta fall även Carrick. Känns ju hyfsat tungt att sakna nio så viktiga spelare i premiären och troligtvis även mot Portsmouth, ganska svår bortamatch där man gärna vill ha bästa laget att tillgå. Så vad blir det kvar?



    van der Sar

    Brown - Vidic - Rio - Evra

    Fletcher - O'Shea - Scholes - Carrick - Giggs

    Tevez



    Och så en bänk med Silvestre, Martin och Campbell. Känns ju inte sådär jättestarkt direkt och man längtar ju inte lika mycket efter premiären när man tänker på alla problem. En ny anfallare skulle verkligen behövas, det ryktas om Eto'o och jag hoppas verkligen att det ligger mycket sanning i det.

    2008-08-07 | 00:32:34
  • africa säger:

    om carrick och hargreaves är borta mot pompey i charity chield matchen så tycker jag att man borde satsa på rodrigo possebon i mitten. han har snabba fötter, en bra passningsspelare och vill ha mycket boll.

    2008-08-07 | 02:15:46

Kommentera inlägget här: