Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Viktigt att inte tappa så här tidigt

Kategori: Nyheter

                           Darren Fletcher fixade poängen även mot Portsmouth

Poängförlusten mot Newcastle sved. Men lika mycket gladde de tre poängen mot Portsmouth i måndags. United skulle kunna ligga långt efter Chelsea och Liverpool om inte Fletcher hade fått in bollen i mål på Fratton Park i första halvlek.
United spelar Supercupfinal mot UEFA-cup mästarna Zenit St. Petersburg på fredag kväll, något som skjutit upp hemmamatchen mot Fulham som annars skulle spelats kommande helg. Skulle Chelsea och och Liverpool ta sin tredje raka seger nu till helgen samtidigt som United skulle tappa poäng mot Pompey så skulle United ligga hela 7 poäng bakom de båda lagen. Dock med en match mindre spelad, men att ligga så långt efter så tidigt skulle kunna sätta mycket press på spelarna som då kanske skulle känna att tre poäng var nödvändiga både borta mot Liverpool och borta mot Chelsea. Så de tre poäng som togs mot Portsmouth var mycket viktiga. Inte bara för att de tre poängen placerar oss högre upp i tabellen men även för att det förmodligen är en lättare situation spelarna befinner sig i mentalt nu. Och det kan behövas med tanke på vilka lag som ska besegras den närmsta tiden.

Så här några dagar före transferfönstret stänger (1 september är sista dagen för spelarköp) så kan jag ju nämna att det kanske har tänts ett litet ljus i Berbatov sagan. Den rysske Spartak Moskva anfallaren Roman Pavlyuchenko ska vara väldigt nära en övergång till Tottenham. Något som borde öppna för en Berbatov-flytt så har Spurs sagt att de inte tänker släppa Berba förrän de gjort klart med en ny anfallare. Något de nu, enligt Pavlyuchenko, ska vara ytterst nära att göra. Men tiden börjar bli knapp. Fem dagar finns kvar att förhandla på och United vill inte höja sitt bud samtidigt som Tottenham vägrar sälja för de £25 miljoner United erbjudit. Men att låta Berbatov "ruttna i reservlaget" som flera tidningar skrivit att Spurs är villiga att göra med Berbatov så kanske Spurs inser att de tjänar mer på att ta de £25 miljoner United är villiga att betala och sen end of story. Som vanligt är det väl bara vänta och se om en av de många långa affärerna den här sommaren blir av.

United.no var en av internetsidorna som tidigare idag skrev att Nemanja Vidic inte trivdes i klubben. Detta har nu dock dementerats av Vidic som hävdar att han aldrig sagt det som stod skrivet tidigare idag.
- Jag stortrivs som spelare för Manchester United, och är väldigt glad över at vara en del av denna stora klubben. Jag hoppas att jag visar det när jag spelar.Och jag har alltför stor respekt för folk i Manchester och England för att kritisera dem på det sättet, sa Vidic och syftade delvis på det som hävdats tidigare, att han sagt bl.a. att folk inte har tid att njuta av livet i England. I den tidigare artikeln som skrevs idag så skrevs det även att Vida var missnöjd med vädret i England och önskade sig därför till Spanien. Men det är med glädje man läser att Serben dementerar detta och hävdar att han fortfarande trivs på Old Trafford.


I matchen mot Zenit St. Petersburg på fredag så kommer Gary Neville och Owen Hargreaves med högsta sannolikhet finnas med i startelvan enligt Sir Alex Ferguson. Sist United spelade en supercupfinal (1999) så blev det förlust mot Lazio, något SAF inte vill ska upprepas. United ställde då upp med ett något mer reservbetonat lag då det några dagar senare var ligamatch mot Newcastle som väntade. Men nu när det är mer än en vecka kvar tills nästa match spelas så kommer nog bossen mönstra ett riktigt bra lag.
Matchen spelas i Monaco och sänds på ViasatSport 1 med matchstart klockan 20.45.

Lottningen till Champions League äger för övrigt rum imorgon och även den sänds i Viasatsport 1 med start klockan 18.00.

Kommentarer

  • africa säger:

    Lottningen visas även på eurosport KL 18.00.

    2008-08-28 | 15:40:41
  • Anonym säger:

    fan nu lämnar ju Saha också, iaf enligt massa skitsidor som man egentligen inte kan lita på men det verkar ju sannolikt.

    2008-08-29 | 16:51:01
  • Anonym säger:

    Yes Berbatov är klar på riktigt nu yeeehaa!!

    2008-09-02 | 13:17:25

Kommentera inlägget här: