Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Vilken skämt affär!

Kategori: Nyheter

  Varken spelare eller supportrar förstår sig på Ferguson överraskande hjälp till Arsenal

Som förmodligen de flesta har fått med sig så är nu ryktena kring en möjlig försäljning av Silvestre slutdiskuterade då denne skrivit kontrakt med Arsenal. En affär jag inte förstår ett dugg av.
För det första så har backplatsen (i första hand högerbacken, men även mittbacksplatsen efter försäljningen av Pique) varit den position som det talats mest om att vi behöver förstärka på, efter anfallsplatsen då (som vi av någon jävla anledning inte förstärkt på). Och då går Ferguson och säljer en av de backar som är mest allround i laget. Efter O'shea då som går att använda exakt var som helst. Man kan ju tro att försäljningen blev nödvändig för att finansiera en ny back eller eventuellt en anfallare. Men skämt summan £750 000 (under 10 miljoner svenska kronor) bevisar ju att det inte var tanken med affären. Då finns det absolut ingenting som talar för att vi ska göra oss av med en riktigt bra back. För med tanke på den hastighet som Ferguson haft när han ska värva anfallare i år så känns det väldigt tveksamt att han ska hitta någon ersättare till Silvestre på några dagar.
Jäkla dålig affär måste jag säga. Att sedan sälja honom till en konkurrent som Arsenal är salt i såret för oss supportrar. Det är ju inte direkt en talang som inte lyckades så vi lämpar över skiten till Gunners. Nej Silvestre har spelat i United i nio raka år och det känns som lite av ett svek att han går till Arsenal. Men jag skyller inte på Silvestre utan på Ferguson som jag tycker gjorde en extremt dålig affär.

Och något som kan väga upp det här finns det ju inte direkt. En usel ligastart sitter fortfarande i hjärnan och plågar medan det som vanligt är alltför mycket skitsnack kring Berbatov affären. Senast är väl The Sun som publicerat en bild på sin hemsida med en supporter som får Berbatovs autograf påskriven på en United tröja. Det använder tidingen som ett tecken på att Berbatov skulle närma sig en övergång. Vadå skulle Berba neka supportern att få hans autograf bara för att det var en United tröja eller? Nej har man ingenting att skriva om en affär så kan man väl låta bli att skriva en skitartikel den dagen. Men eftersom det är The Sun vi pratar om så kanske jag inte ska förvänta mig mer. Synd är att flera tidningar och hemsidor är exakt likadana och jag är så less på den här affären nu så antingen får den bli klar illa kvick eller så får Ferguson släppa den och satsa på, vad jag tycker, HUNTELAAR.
Ett exempel på vad jag menade med att vissa tidningar/hemsidor "hittar på" nyheter är när Daily Mail skrev att Berbatov var klar för United. Självklart skulle fotbollskanalen.se och Sportbladet haka på det här direkt och båda skrev att Berbatov affären nu var helt klar. Något som gjorde flera svenskar förvirrade då jag känner flera som trodde att Berbatov var United spelare. Man blir alltså arg på de tidningarna som man aldrig kan ta seriöst. Men man har ju erfarenhet av det så oftast så har man ju på känn om det är sanning eller påhitt som står skrivet.

Flera United spelare var i aktion i gårdagens träningslandskamper som spelades. Följande spelare representerade sina länder:

John O'shea
- Hela matchen för Irland mot Norge (1-1).
Carlos Tevez - 81 minuter för Argentina mot Vitryssland (0-0).
Wes Brown, Rio Ferdinand och Wayne Rooney - Alla startade matchen mot Tjeckien (2-2). Målskytten Wes Brown spelade hela matchen medan Ferdinand spelade 59 minuter och Rooney 69. 
Darren Fletcher och Jonny Evans - Spelade båda i Skottlands match mot Nord-Irland (0-0).
Patrice Evra - Var jag på plats och fick se spela hela matchen på Ullevi mot Sverige (3-2 till Frankrike). 
Nani - Fick hela matchen av Carlos Queiroz när Portugal lekte med Färöarna, gjorde även sista målet (5-0).

Och när jag ändå har skrivit lite om Berbatov i det här inlägget så kan jag ju nämna att han gjorde två mål för Bulgarien igår borta mot Bosnien.

Kommentarer

  • africa säger:

    Det är ju lite konstigt att Berbatov skriver en autograf på en United tröja trots att han inte är klar för United. T.ex. Gary Neville skulle ALDRIG skriva en autograf på en Liverpool tröja! Man måste visa respekt mot sin nuvarande klubb och mot alla supportrar, hur tänker man som Spurs supporter när man hör en sån här nyhet, jag vet att jag iaf hade blivit riktigt förbannad på Berbatov och aldrig velat se honom i en Spurs tröja igen.

    2008-08-21 | 23:25:05
  • Nicke säger:

    Jag tror inte att Tottenham bryr sig så mycket om att han signerar en United-tröja. Berbatov är helt inställd på att spela i United, Spurs-fansen vill inte ha honom kvar så att Berbatov signerade tröjan framför en kamera lär ha varit högst avsiktligt med tanken att visa hur gärna han vill till United.



    Spurs vet om hur gärna Berba vill till United och hur gärna United vill ha Berba, så deras situation blir ju bara mer och mer gynnsamm ju längre tiden går. De kommer inte att ge sig förrän de fått det bud dom vill ha, och får dom inte det ja då får dom väl behålla honom, det är inte mycket mer med det. United har mest att förlora.

    2008-08-22 | 00:46:32
  • erik säger:

    Nicke@

    Du sa ju att ea450.com var en bra hemsida. Jag bara undrar om den är helt säker, annars är det mitt nästa köp.

    2008-08-22 | 19:04:12
  • Anonym säger:

    " rel="nofollow">www.ea545.com

    2008-08-22 | 19:14:12
  • Anonym säger:

    Manchester United manager Sir Alex Ferguson has explained why he allowed Mikael Silvestre to move to Premier League rivals Arsenal.



    The French defender had talks with Sunderland and Manchester City but ended up at Emirates Stadium after The Gunners met United's valuation of the player.



    Despite no incoming senior moves this summer, Ferguson continues to trim his squad but felt he could not stand in Silvestre's way considering the service provided by the ex-Inter man over the years.



    "Mikael came to see me at the end of last season and says he wanted first team football," Ferguson said at a press conference.



    "I agreed with him. He's given me nine years' good service and there was no point holding a player who lost his position to Patrice Evra.



    "He's given great service to me and is a really nice lad, a great professional.



    "He was more or less conducting his own affairs. We knew the price we wanted and we notified him of the clubs showing an interest, namely Sunderland were the main ones.



    "He went up there on Friday, I believe, to discuss the move and came back very positive about that. Then Manchester City came onto the scene, he went there and was having a medical.



    "He was halfway through it but got to go to London and ended up at Arsenal.



    "I haven't really spoken to him. They knew the price we wanted and that was taken care of and he's joined Arsenal. I've no complaints at all.



    "He's been a great servant and we wish him well. I could've been selfish and said you've given us nine years but you'll be a reserve for the rest of your contract.



    "We're bigger than that and recognise the service he has given us and he can get on with his career, playing first team football."



    2008-08-22 | 19:47:40
  • Erik säger:

    Btw Nicke hur betalar jag då? Paypal?

    2008-08-22 | 19:49:39
  • Nicke säger:

    @ Erik



    Säker kan man aldrig vara, man får helt enkelt välja att lita på dom. Det är alltid så när man beställer på nätet.



    För min del fungerade det mycket bra, men det jag verkligen skulle rekomendera är att du tar kontakt först via mail. Ställ frågor om du har några, förklara exakt vad du vill ha och om det går att ordna. Kanske behöver du inte ens skapa ett konto och köpa genom webshopen, det kan räcka med att du skickar din beställning via mail om ni haft mailkontakt. Sedan har jag för mig att man betalar via paypal.

    2008-08-22 | 20:37:33
  • Nicke säger:

    @ Erik



    Tänk på att vara tydlig också. Hemma eller bortatröja? Långärmad eller kortärmad? M eller XL? Namn&Nummer? Premier League-tryck eller CL-tryck? Armmärken? Premier League-märken eller CL-märken? Bättre att vara lite övertydlig så att man inte missförstår något. Ska du beställa flera tröjor så blir frakten lite billigare, se till att påpeka det om du ska ha flera. Hoppas det går bra!

    2008-08-22 | 20:53:30
  • Erik säger:

    Jag har haft mailkontakt med dom i någon vecka och det känns ok, beställde tröjan igår kortärmad hemma tröja ronaldo EPL Gold lion märke, betalat och klart och paypal ska ju vara det säkraste betalningen via internet. Tack för tipsen och tröjan är nog hemma i detta efterlängtade hus :D

    2008-08-23 | 11:16:53
  • Anonym säger:

    Silvestre är ingen särskilt duktig fotbollspelare så på det sättet kommer jag inte alls att sakna honom. Men det är sant att United nu har en mycket tunn backuppsättning. Men med lite förändringar kan man ändå få ut en ganska stabil trupp:



    HB: Neville får spela hela säsongen, med Brown och någon av bröderna Da Silva (de är väl en högerback och en vänsterback) som backup.



    MB: Ferdinand och Vidic startar, Evans och Brown byter av.



    VB: Evra är given, Da Silva och O´shea som avbytare.



    Förstauppställningen är fortfarande bäst i världen, och personligen tror jag att en framtida föryngring av laget är anledningen att truppen är tunn. Simpson, Evans, Da Silvas och Cathgart ska alla in i laget.

    2008-08-24 | 10:57:21

Kommentera inlägget här: