Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Blir det en talang eller en nuvarande stjärna?

Kategori: Nyheter


                               Ska Ferguson satsa på talang eller stjärna?


Radamel Falcao Garcia, hört det namnet före denna veckans början? Nej tänkte väl det.

Portugisiska ligan är inte den liga jag har mest koll på direkt. Därför visste jag inte vem Anderson var förän United hämtade honom från Porto förra säsongen. Som vanligt när man får höra om en talang som blivit klar för United (eller som ryktas till United också för den delen) så klickar man sig in på Youtube och tar en titt. Jag kan ju säga att när jag såg Andersons snabbhet i kombination med hans otroliga teknik så blev jag ju inte besviken. Och ni läsare som håller på United håller nog med mig om att Anderson fick en riktigt bra debut säsong på Old Trafford.
Radamel Falcao Garcia är den senaste spelaren i raden av de som ryktas till United. För de som inte vet vem han är så är han anfallare i River Plate i Argentinska ligan, 22 år gammal och en mycket fin avslutare (ta bara en titt här).
Setanta sport skriver att United, Aston Villa och Real Madrid ska ha stort intresse för honom och det pratas om ett pris runt 150 miljoner kronor. Efter att ha sett klippet på Youtube som jag länkade till så blev jag inte besviken utan blev snarare riktigt nyfiken på killen. Ska Ferguson som så många gånger satsa på en talang? Eller ska det hämtas in en spelare som redan satt sitt namn på kartan?

Av alla anfallare som ryktas till United, (det är ju en del) så verkar det som om Dimitar Berbatov är den som ligger närmast en flytt till Red Devils. Och det vore ju inte heller något att klaga på. Berbatov vore i alla fall ett relativt säkert kort då han hunnit spela in sig i Premier League under två säsonger och visat att han är en spelare som duger för konkurensen i Uniteds anfall. Ska man tro engelska tidningars uppskattning av priser på de två spelarna så lär ju talangen Falcao Garcia bli hälften så billig som Berbatov, men förmodligen ett hälften så säkert kort.
Ska Ferguson nu välja en spelare bland de större namnen, t.ex. Berbatov, eller ska han satsa på en något billigare talang, eller ska han göra en blandning och handla in två anfallare i sommar?

Vad tycker ni? Stornamn eller talang? Vilken anfallare vill du se på Old Trafford kommande säsong?

Kommentarer

  • Anonym säger:

    Sergio "Kun" Aguero Är en anfallare som precis som Tevez och Rooney ofta går ner och söker boll. Han är lik de andra två i spelstil, och dessutom är han ung. Om United vill fortsätt amed sin nuvarande stil att nästan spela helt utan anfallare så känns han som ett lysande val. Men han är ju inte ens nämnd så min dröm verkar inte bli sann.

    Av de andra ser jag helst Huntelaar, han är både fantastisk och ung (Berbs=fantastisk, Falcao=ung) precis som Benzema fast lite starkare inne i boxen än fransmannen. En ny Van Nistelrooy.

    2008-07-02 | 13:36:07
  • Anonym säger:

    Hellre Berbatov. Falcao har jag aldrig sett, och Youtube imponerar inte på mig. Iallafall inte när man ska kolla in nya spelare.

    Berbatov kanske är äldre, men kan det inte också vara så att åldern är viktig också?



    "Vi" kan inte enbart värva talanger hela tiden. Rutinen försvinner, vilket inte är bra.

    Vi har ju 3 unga anfallare(Rooney,Tevez,Manucho)

    Bättre att få in en anfallare som är rutinerad. Och har bevisat att han håller i Premier League.

    Samt att han är en bra targetplayer,målskytt och framspelare.

    Men detta är ang dom 2.



    Jag ser hellre Huntelaar på OT nästa säsong:)



    Cya

    2008-07-02 | 14:45:26
  • Anonym säger:

    Rutin är någonting oerhört överskattat. Hellre ungdomlig vilja och eld än någon gamling som varit med i ett par år.

    En sak till: Är inte Huntelaar ung eller???

    2008-07-02 | 17:47:04
  • Anonym säger:

    ja jag ser också helst huntelaar på OT nästa säsong, för han alla förutsättningar att bli en ny van nistelrooy

    2008-07-03 | 11:00:17
  • Fredrik säger:

    jag är barca-fan men hoppas på united i PL, gillar deras lir, framförallt ronaldo då och tevez. Hoppas på uniteds skull på bebatov, han kan göra mycket nytta på OT!

    2008-07-03 | 20:51:43
    Bloggadress: http://donkeninside.blogg.se/
  • Anonym säger:

    Rutin är någonting oerhört överskattat. Hellre ungdomlig vilja och eld än någon gamling som varit med i ett par år.

    En sak till: Är inte Huntelaar ung eller???



    Du kan ju inte förneka att rutin är någonting som enligt statistiken för med sig titlar? Kolla bara på Arsenal. Gentemot de lag som har en mix av både rutin samt yngre mer rörliga spelare, Kolla bara på lagen som vunnit sina respektive ligor, dom har äldre mer erfarna spelare som i princip alltid har en huvudroll i att hålla samman laget, både på och utanför planen.

    2008-07-04 | 11:47:10
  • Nicke säger:

    Falcao är intressant, främst sett till åldern och priset. Han kanske inte är någon stjärna idag, men vem kan Sir Alex INTE göra en stjärna av? Det som talar emot tycker jag snarare är att sydamerikanska spelare ofta har svårt att acklimatisera sig i England (Forlán, Angel mfl.) även om det naturligtvis finns fina exempel som Tevez.



    Vad gäller Benzema så är det fullständigt meningslöst att ens ha med honom i någon diskussion då han så tydligt klargjort att han inte vill sätta sin fot i Premier League. Han är en av världens största talanger och storklubbarna står i kö för att köpa honom - varför skulle han då välja en klubb som han inte vill spela i (United) före klubbar som Milan och Barcelona, som han drömmer om att få spela för?



    Jag är starkt emot ett köp av Berbatov då han dels är "för gammal" och dels är för dyr. Dessutom lär det bli kämpiga förhandlingar med Spurs med tanke på Carrick-affären, och risken finns att man missar flera andra bra spelare om man låser sig vid Berba. Jag tycker heller inte att han är den typen som United behöver, då han är lite för mycket target och framspelare och lite för lite målskytt.



    För mig är det givna valet Huntelaar, "A top-Klaas striker" för att citera de fyndiga engelska tidningarna. Huntelaar är både ung, tillgänglig och en fantastiskt bra boxspelare. Både Huntelaar och Berbatov har likheter med van Nistelrooy - Huntelaar att han gör mål på allt som rör sig, och Berbatov att han ofta beter sig som ett jävla svin på planen.



    Samuel eto'o är också mycket intressant då han är en världsklassanfallare men framförallt eftersom han är till salu, vilket är mycket ovanligt för en spelare av hans kaliber. Annars har United Rooney, Tevez, Manucho och Campbell på topp, och kanske får även Welbeck chansen denna säsong. Borde nästan räcka.

    2008-07-04 | 18:49:05
  • Dan säger:

    Berbatov är 27 år, gammal är han inte men problemet är att Spurs begär för mycket pengar för honom. Kanske beror det på att dem fortfarande är sura att vi köpte Carrick från dem. Drömmen är Berbatov men kan man inte få honom då kan man köpa Falcao eller varför inte Podolski, han gjorde ett bra EM. Sen så vill han flytta från Bayern.

    2008-07-05 | 14:08:25

Kommentera inlägget här: