Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Börja agera Ferguson

Kategori: Nyheter

Nani och Anderson var två av förra sommarens köp. Ferguson bör agera snart om han vill ha några nya spelare i år.



Som vanligt så finns det hur mycket som helst att skriva om kring alla rykten och allt vad det är under årets Silly Season. Men det är ju en Manchester United blogg så jag ska försöka hålla mig till det som kretsar kring Old Trafford. I viss mån i alla fall.
Den engelska tidningen Daily Mail skrev igår att Sir Alex Ferguson kanske gett upp hoppet om Tottenhams Dimitar Berbatov och nu riktat ögonen mot Barcelonas Thierry Henry. Känns väl som ca 99.7% påhitt.
Skulle Henry, som sagt att Arsenal alltid kommer finnas i hans hjärta, gå till Arsenals kanske största konkurrent efter ett år i Barcelona? Då finns det i alla fall 10 anfallare som det är betydligt större chans att de springer ut i en röd tröja mot Newcastle om nästan tre veckor. Henry kommer aldrig att gå till United så vi drar ett streck över det ryktet. 
Istället kan vi koncentrera oss på redan nämnda Berbatov. Man får hoppas att Ferguson helt och hållet koncentrerar sig på forwardsjakten nu när Afrika turnén är slut. För det gör övriga klubbar, och ska Ferguson ha någon som helst chans på Berbatov så måste han agera nu.
Tottenhams andra stjärnanfallare Robbie Keane ska idag genomgå en läkarundersökning i Liverpool vilket innebär att Tottenham redan tappat en av sina viktigaste anfallare. Det betyder ju inte att de kommer släppa Berbatov enklare direkt. Och Barcelona är också på forwardsjakt efter försäljningarna av Geovanni dos Santos och Ronaldinho, och har visat intresse för bulgaren. Tottenham ska också vara villiga att släppa Berba till Barcelona för ett lägre pris än vad de kräver av United. Vilket retat United. Men Ferguson kan inte sura över det utan måste istället börja agera om vi inte ska ha forwardsbrist kommande säsong.

Positivt den senaste tiden är att Carlos Teves nu ska vara Manchester United spelare till 100%. Tidigare så var han bara på lån från företaget han ägdes av. Övergången ska enligt flera tidningar ligga på rekordhöga (för en Premier League klubb) 385 miljoner kronor. Om detta är summan United ska betala nu eller om United redan betalat delar av beloppet under lånet är ännu oklart. Men hur som helst så är frågorna kring Carlos Tevez permanenta övergång nu ur vägen. Viktigt med tanke på att Louis Saha kanske kan bli klar för Sunderland snart. Roy Keanke ska vara redo att betala 10 miljoner pund för den skadebenägna anfallaren och stämmer de uppgifterna så låter det som en summa som United skulle kunna vara villiga att acceptera.

Afrika turnén ska också nämnas för det blev en lyckad vistelse i Sydafrika och Nigeria. Efter 1-1 i inledningsmatchen mot Kaizer Chiefs blev det tre segrar. 1-0 mot Orlando Pirates, 4-0 återigen mot Kaizer Chiefs och slutligen 2-1 mot Portsmouth i Nigeria. 4-0 segern mot Kaizer Chiefs gjorde att United plockade årets första trofé. Kanske inte samma nivå som några av de pokaler som finns i prisskåpen på Old Trafford, men ändå en i samlingen.
Förhoppningsis blir det inte säsongens sista...
Jag har varit inte varit hemma och har därför med fel kanaler och för långsamt bredband, inte haft tillgång till någon av matcherna. Så ni som sett matcherna får gärna lämna en kommentar och berätta om era intryck från försäsongens träningsmatcher.

United har nu tre träningsmatcher kvar före Community Shiled matchen mot Portsmouth 10:e augusti.
Espanyol 2:a augusti (jubileumsmatch för Solkjär), Peterbrough borta 4:e augusti och slutligen Juventus hemma den 6:e augusti.
Därefter drar allvaret igång igen.

Kommentarer

  • Nicke säger:

    Kan börja med Afrika-turnén (om folk är intresserad och vill läsa). 1-0 matchen mot Pirates är bara sekunder från att raderas ut ur mitt minne, det var ingenting att minnas och match vet jag inte om man kan kalla det då Pirates var direkt genomusla. Första halvleken mot Kaizer Chiefs var också den relativt svag, men den andra mycket, mycket bra. Sir Alex har hyllat sina unga spelare men jag kan inte hålla med honom då jag tycker dom presterat sämre än under fjolårets turné. Gibson, Martin mfl. var stora besvikelser, Cathcart, Campbell och Rodrigo klarade sig skapligt medan Chris Eagles återigen övertygade. Han är en man för Premier League (dock tveksamt om han är en man för United). Av de ordinarie spelarna så skadade sig Rio Ferdinand, men han ska vara tillbaka till premiären. Tevez och Rooney gjorde flera bra insatser medan Carrick i mina ögon var totalt överlägsen alla andra under denna turné.



    När det gäller Silly Season så hoppas jag att United ger upp Berbatov och behåller Ronaldo, mest för att jag inte vill att man ska ha någon kontakt med sånna jävla grisklubbar som Tottenham och Real. Tottenham sätter olika pris på Berbatov beroende på vilken klubb som frågar, och påstår sig sedan blivit "rånade" när man sålde en hyfsad 28-årig irländare för 230 miljoner till Liverpool. Och när Real fick ett slutgiltigt nej om Ronaldo från United började man istället försöka värva Carlos Tevez, vilket "tvingade" United att köpa loss honom. Jävligt svinigt gjort.



    Vad gäller Tevez så är £32M inte ett engångsbelopp utan vad dealen är värd, med lån och allt inräknat. En del av dessa pengar bör United således redan ha betalat. Då Berbatov är bortkastad tid hoppas jag att Sir Alex vänder sig till sin plan B, Huntelaar, Eto'o, Henry eller vad det nu innebär. Jag ser absolut inte Henry som en omöjlig värvning och Sir Alex lär vara intresserad. Han är fortfarande en världsanfallare och skulle inte kosta så överdrivet mycket heller, så jag håller en tumme för att Henry signar. Det är iallafall tusen gånger större chans att Henry kommer än att Benzema skriver på för United även om det ryktet aldrig verkar dö ut.



    Dock borde Sir Alex kasta ett öga på kalendern, premiären är ju för tusan bara drygt två veckor bort. Ska han agera måsteb han göra det nu. Själv är jag dock inställd på en sommar utan värvningar. Saha får United gärna behålla, att någon skulle betala £10M för honom är inte realistiskt och han kan faktiskt bli användbar under de 4-5 matcher han brukar klara att hålla sig frisk.

    2008-07-29 | 00:04:13
  • Kristian säger:

    Sunderland har faktiskt lagt £10 miljoner på bordet för att värva Saha, Ferguson har sagt att han kräver 12...

    Håller med dig om att Berbatov affären borde vi skita i nu. De senaste ryktena säger att Spurs vill ha £38 miljoner för honom och det är han långt ifrån värd. Skulle mycket hellre se Huntelaar eller Eto'o värvas som du säger, då båda lär kosta nästan hälften av det Tottenham kräver för Berba. Henry skulle jag också se som lite av en drömvärvning (särskilt om Daily Mails uppskattade pris på £15 miljoner stämmer) men jag har ändå svårt att tro att Henry skulle gå till United. Men man kan ju alltid hoppas... Men sett till pris, klass, ålder osv. så håller jag nog Huntelaar högst på min lista.

    2008-07-29 | 13:40:10
  • Anonym säger:

    Tänk på att 34 mål eller vad det nu var i holländska ligan inte är särskilt starkt egentliegn då Holland i stort sett saknar förmågan att spela försvarsspel och inte har haft en stabil försvarare sen Stam lämnade United. Kom ihåg att Kuyt var en riktig målspottare i feyenoord innan han kom till Liverpool, och var är hans målskytte nu? 3 mål förra säsongen...



    Har Eto´o (jag har förresten ingen aning om hur man

    gör det där tecknet mellan hans O:n hur gör man någon?) överhuvudtaget nämnts? Jag tror inte att han är med i snacket. Henry kommer inte gå till en annan engelsk klubb än Arsenal, det har han själv sagt förra säsongen då han från ingenstans skulle till både Liverpool och Chelsea.

    Vad hände med snacket om Aguero??? Känns som det allra bästa alternativet enligt mig för då behöver man inte heller ändra taktik från förra säsongen när han är mer lik Rooney och Tevez.

    2008-07-29 | 15:47:47
  • Anonym säger:

    Tänk på att 34 mål eller vad det nu var i holländska ligan inte är särskilt starkt egentliegn då Holland i stort sett saknar förmågan att spela försvarsspel och inte har haft en stabil försvarare sen Stam lämnade United. Kom ihåg att Kuyt var en riktig målspottare i feyenoord innan han kom till Liverpool, och var är hans målskytte nu? 3 mål förra säsongen...



    Har Eto´o (jag har förresten ingen aning om hur man

    gör det där tecknet mellan hans O:n hur gör man någon?) överhuvudtaget nämnts? Jag tror inte att han är med i snacket. Henry kommer inte gå till en annan engelsk klubb än Arsenal, det har han själv sagt förra säsongen då han från ingenstans skulle till både Liverpool och Chelsea.

    Vad hände med snacket om Aguero??? Känns som det allra bästa alternativet enligt mig för då behöver man inte heller ändra taktik från förra säsongen när han är mer lik Rooney och Tevez.

    2008-07-29 | 15:50:11
  • Nicke säger:

    Vad jag förstod så var £10M för Saha bara spekulationer och inget konkret bud, jag har svårt att se att Sir Alex skulle ha tackat nej i sånt fall. Det är dock inte alldeles lätt att veta hur Sir Alex tänker, jag är bara glad över att ingen annan klubb slagit till på Huntelaar än och jag hoppas att han är plan B.



    För min del skiter jag fullständigt i vilken liga en spelare håller till så länge han öser in mål. Att han vräker in mål i Holland säger mig bara att han är jävligt duktig på att göra mål, inte hur bra/dålig den holländska ligan är. Att han dessutom gjort mål i alla andra sammanhang också tycker jag visar på att han vet vart målet ska stå. Kuyt och Kezman lyckades inte göra lika mycket mål i England- det lyckades å andra sidan van Nistelrooy med. Vad gäller Kuyt så kan ju hans klena målskörd ha att göra med att han antingen varit bänkad eller spelat högerytter, samt att Fernando Torres gjort "ett antal" mål under året...



    Vad en fotbollsspelare säger och inte ska man inte bry sig om då det inte behöver betyda ett skit. Att Henry sa att han inte tänkte spela för någon annan engelsk klubb kan han ju ha gjort mest för att lugna Arsenal-fansen och visa sin tacksamhet mot dom. Idag tror jag absolut att han skulle kunna gå till en ny engelsk klubb. När det gäller Agüero så vore det en av de sämsta värvningarna United kunde göra. Han kostar £35M, är bara 20 år och inte alls den spelartyp som United behöver. United söker efter en stor, mer rutinerad målmaskin, inte ytterligare en liten anfallstalang med potential.

    2008-07-29 | 16:19:38
  • Nicke säger:

    Är det någon som tvivlar på Huntelaar kan ni ju alltid kika på denna video:



    http://www.youtube.com/watch?v=BQbNneMKzsU



    I sina tre senaste klubbar har han gjort 130 mål på 163 matcher. I landslaget (u-21 och A) har han gjort 26 mål på 35 matcher. Han vet onekligen vart målet står. Även med ryggen mot mål! ;)

    2008-07-29 | 16:24:31
  • Anonym säger:

    Huntelaar, rutinerad målskytt??? Snubben har ju bara spelat i holländska ligan ju ffs. Aguero är en betydligt mer rutinerad målskytt än Huntelaar, jag tror han gjorde 19 mål i La liga förra året. Och vad United behöver för anfallstyp kan ju bara Fergie svara på, och Berbatov är ju inte heller en "goalgetter". Med Aguero behöver de inte ändra taktik.

    2008-07-29 | 20:22:25
  • Nicke säger:

    Målskytt = en person som gör mål. Som sagt jag ger blanka fan i vart han gör målen, det är inte det väsentliga, det som är viktigt är ATT han kan göra mål. Dessutom så har han öst in mål i landslaget också men det kanske inte heller är någon bra nivå?



    Vad tror du att United spelar med för taktik egentligen när du på allvar tror att Aguero passar in? Vilken anfallstyp som behövs är ganska uppenbart och vad Ferguson söker efter är ju också ganska uppenbart när han går "all in" på Berbatov, har du inte förståt det? Och vad vore poängen med att köpa en likadan anfallare som de man redan har?

    2008-07-29 | 21:58:17
  • Anonym säger:

    Eagles har skrivit på för Burnley i The Championship... Surt... Dewssutom för inte mer än 1.25 miljon pund... Även 19:årige Chris Fagan lämnar, han går till Harford, eller rättare sagt: Han fick kicken av United och tränar för tillfället med Harford.



    Men vi får iaf behålla Ronaldo. Ferguson: "If Ronaldo leaves, I'm going too," ska han ha sagt till Marca, som iofs är en av de sämsta tidningarna i världen. Även vd Sar har sagt att "Ronaldo should stay", och att "Ronaldo would be a madman to leave 'great' United". Schuster kommenterar: “Ronaldo is the best in the world at the moment, but if we cannot sign him then I would be just as happy with Van der Vaart.”



    United har lagt ett bud på den oerhört skicklige målvaktstränaren Eric Steele som ersättare för Tony Coton. Steele gick med i Blackburn för 19 dagar sedan, men han lär troligtvis hellre tränar vd Sar, Foster, Kuzscsak och hänger med Feruson hela dagarna än med "misses" Robinson. Steele är mannen som låg bakom Harts otroliga utveckling förra året.



    I övrigt har jag precis läst färdigt Roy Keanes självbiografi, den där han erkänner att påhoppet på Alf Inge Håland var med mening och att han tycker att normannen förkänade vad han fick. Och, en snabb fråga för vem som är intresserad: Vem tror du var den stora skämtaren och personen som tog mest plats i omklädningsrummet under Keans avslutande år i klubben??? En leddtråd: han tackade nej till att flytta till Milan för ett par år sedan, “Perhaps one day I will regret not accepting the offer, but at this moment I can say that I am happy to have remained at Man Utd."





    2008-07-29 | 22:58:04
  • Anonym säger:

    Lite korta rykten:

    För att erätta Keane och eventuellt även BErbatov så vill Tottenham signa Roman Pavlyuchenko för £10m och Real Zaragozas Diego Milito.



    Newcastle har lagt ett bud på Deportivos Fabrizio Coloccini på £7m. Lite överpris?



    Aston Villa bjuder £4.5m för Nicky Shorey. Shorey är en väldigt duktig spelare som lär vilja lämna det sjunkande skeppet Reading.



    Våra största rivaler, Chelsea, släpper drömmen om Robinho för att ge Shaun Wright Phillips en ny chans. I alla fall enligt The Independent, men det kan ju vara helt taget ur luften.



    Chelsea kan även bli av med Ben Haim till Manchester City. Knappast någon försvagning. Apropå detta: Var det inte konstigt att Chelsea både anställer Grant och köper Ben Haim, ytterligare en Israel, som Moutinho sedan vägrar använda sig av. Är det någon mer än jag som ser konspirationer. Var Haim Grant köp kanske???



    Dessutom vill Everton tydligen ersätta Johnson med Bent. Smart tänkt av tidningen: Spurs lär ju knappast släppa tre anfallare.



    Utköpspriset på Henry beräknas till otroligt få £15m. Ska vi agera på den arrogante, gamle, avdankade men kanske fortfarande skicklige fd Arsanal spelaren.

    2008-07-29 | 23:10:45
  • Anonym säger:

    Jag vill också vara med å kommentera den tidigare diskussionen om Huntelaar vs Aguero tidigare och vill säga föjande: Båda har helt fel om Aguero. Han är ingen liten, ung kille med stor potential att bli en Messi/Tevez kopia. Han är mer lik Crespo, fast lite bättre med bollen. Snabb och teknisk, visst, men också en kille som vet vart målet är placerat. Åh, vem ska jag ta som exempel för att beskriva han spelstil... Torres. Han är Torres fast sämre, yngre men lite mer playmaker med bollen och mer teknisk.

    2008-07-29 | 23:16:58
  • Anonym säger:

    Aguero är redan en fullfjädrad anfallare i klass med Tevez och Rooney (om inte en klass högre). !9 mål i la liga, det är mer än vad Rooney någonsin presterat i PL.

    2008-07-30 | 11:34:27
  • Anonym säger:

    Jag gisar på att det var Yorke som var den stora skämtaren, tack vare Hyséns ord om honom i Sunderland.

    2008-07-30 | 23:34:02
  • haskcumfxp säger:

    Evafela mihuzu alow ropev doxej ikisada negose ikos didok udaca ibu..

    2012-10-16 | 08:33:49
    Bloggadress: http://www.arohedo.com

Kommentera inlägget här: