Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Europa konkurrenter är vakna och Tevez ger sin syn på Ronaldo

Kategori: Nyheter

José Mourinho betydde problem för United i Premier League under hans år i Chelsea. Kommande säsong(er) kan han beyda problem i Europa.
Efter nio års väntan stod United natten den 21:a maj som vinnare i Champions League finalen i Moskva. Paul Scholes säger i en intervju som publicerats bl.a. på United.no, att han tror att United är kapabla till att försvara både den trofén och ligaguldet. Men det kommer inte att bli lätt.
Flera av de stora europeiska lagen som vi kan komma att stöta på i Champions League kommande säsong är redo att förstärka mycket, för att kunna utmana bl.a. United om den finaste titeln inom klubbfotbollen. Inter är en av de klubbar jag tror kan bli otroligt farliga nästa säsong. Inte nog med att de har haft två relativt säkra ligasegrar (trots att Roma var med ända in i slutet så höll ju Inter Roma bakom sig hela tiden). Men de har även säkrat sig en av världens absolut bästa tränare i José Mourinho. Och vi vet ju hur Mourinho är. Han är inte den typen av tränare som går in och bygger på sin företrädare, utan Mourinho går in och handlar det han vill ha och spelar så som han vill spela. Och som vanligt när det är Mourinho vid rodret så är det stora namn som nämns. Några supernyförvärv har väl än så länge inte blivit klara (rätta mig om jag har fel), men spelare som Lampard, Quaresma, Deco (dock klar för Chelsea) mfl. har varit namn som länkats till San Siro i sommar. Goal.com skriver idag att Inter lagt ett bud på 25 miljoner euro på Quaresma, och att de gjort samma ska med Portsmouths Sully Muntari, nu på 15 miljoner euro. Samtidigt som Lampard kanske rinner ut i sanden då han kan erbjudas ett rekord kontrakt i Chelsea.
Adebayor har nu sagt att han kanske kommer att stanna i Arsenal trots allt. Något som man undrar hur populärt det verkligen kommer vara hos fansen efter hans uttalanden kring lönekrav den här sommaren. I Spanien så ser det ut som att Barcelona hittat en ersättare till Ronaldinho då de enligt en italiensk tidning lagt ett bud på Trezeguet på över 20 miljoner euro. Calderon säger att Eto'o inte är aktuell just nu då han fortfarande vill fokusera på att få Ronaldo till klubben.

Carlos Tevez är senast i raden av de många spelare som uttalat sig i denna oändligt långa transfer saga. Han tycker inte att det är något konstigt med att Ronaldo vill till Real, det vill alla spelare (liksom till United som han också poängterar i intervjun). Och att om Ronaldo söker något annat än Real så tycker Tevez att det borde respekteras. Något som många tycker är helt tvärt emot med tanke på Ronaldos fyra kvarvarande år på hans kontrakt.

Som nämnts tidigare så finns det en intervju med Paul Scholes bl.a. på United.no. En intervju där han säger att han förmodligen kommer spela i United två år till före han lägger skorna på hyllan, eller eventuellt trappar ner i en mindre klubb. Han har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt, men känner han att formen håller i sig och att han fortfarande är motiverad så hoppas han på ytterligare än säsong. Oavsett vad han väljer så kommer han alltid att vara en legend på Old Trafford.

Kommentarer

  • Anonym säger:

    Jag undrar vad Ferguson faktiskt tycker om Ronado, han brukar ju vara så hård mot de som hamnar utanför han "nåd" och det borde ju Ronaldo ha samlat i hop till så här långt.

    2008-07-24 | 18:49:02
  • Anonym säger:

    trots att united inte värvat något stor namn den här säsongen (manucho) så tror jag att de kan upprepa dubbeln igen precis som förra säsongen. jag tror att spelare som Anderson och Nani kommer växa rejält efter ett år på OT. Ronaldos första säsong var inte strålande men han visade upp stor talang vilket och de två nämda har visat. det tar tid att för spelare speciellt sådana från andra fotbollklturer att anpassa sig till den engelska. men Ronaldo har gjort de, och jag tror att även Anderson och Nani kommer bli världsspelare.



    jag hoppas att united värva in iallafall en anfallare innan säsongen börjar. just nu så lutar de väl åt Berbatov. jag såg några matcher med tottenham förra säsongen i vissa matcher var han rätt loj men i andra helt fantastisk. Om nu Sir alex skulle värva honom så tror jag att det kan bli en av årets värvningar. för att han tillför en till dimension för vårt anfallsspel som redan är världsklass.



    2008-07-24 | 20:08:10
  • Anonym säger:

    häromdan vann United ytterligare titel, och du har ännu inte uppdaterat.

    2008-07-27 | 21:09:45
  • Kristian säger:

    Jag har inte varit hemma så jag har inte kunnat se matcherna, och inte kunnat uppdatera de senaste dagarna heller. Men uppdatering kommer ikväll!

    2008-07-28 | 19:39:04

Kommentera inlägget här: