Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Ronaldo sagan vänder lika ofta som jag blinkar

Kategori: Nyheter

                           Ronaldo sagan tar nya vändningar alltför ofta

Det finns väl inte många fotbollsintresserade som inte sett rubriken till artiklar om Ronaldos eventuella övergång till Real Madrid minst tjugoelva gånger. Jag tror jag börjar närma mig det tresiffriga.. Om inte fyrsiffriga.

Så sent som igår fick hjärtat lite smärtstillande när det fanns nyheter om att United skulle erbjuda Ronaldo en kontraktsförlängning med två år, dvs fram till år 2014. Vilket formodligen också skulle ge Ronaldo ett litet lönelyft. Då tog historien såklart en helt ny vändning. Och från att man satt under EM och analyserade spelare för att se vem som skulle kunna ersätta Ronaldo på bästa sätt, till att få tillbaka tron på att Ronaldo spelar i den röda tröjan även nästa säsong.
Då ska givetvis fotbollskanalen och goal.com komma och förstöra lyckan genom att rapportera att spanska tidningen AS idag skriver att Uniteds ägare, Glazer familjen, gett upp hoppet om Portugisen och var nu redo att börja förhandla med Real Madrid. Snacka om en blixt från klar himmel. 

Och inte blir det lättare när Teamalk skriver "United: No decision on Ronaldo yet". Vem ska man tro? Goal.com tar minsta rykte som en övergång så att de var bland de första sidorna med nyheten om att Glazer har gett upp hoppet var ingen överraskning. Fotbollskanalen sitter väl i stort sett och kopierar artiklar från engelska sidor och överdriver ännu mer än goal.com.
Exempel på det är idag då de skriver "Arshavin till Chelsea för 140 miljoner", medan i artikeln står det att Chelsea UPPGES ha gett ett BUD på Arshavin. Men att döma av rubriken så är ju Arshavin redan Chelsea spelare. Men bud på spelare nobbas oftare än vad tidningar skriver om så det är väl inget stort att Chelsea har lagt ett bud. Men tillbaka till ämnet.

Som att det inte var tillräckligt illa att Glazer familjen kanske ger upp Ronaldo så kommer saltet i såren längre ner där det står att summan för Ronaldos övergång tros ligga på ca 650 miljoner kronor. 650 miljoner kronor!! Hallå? Var tog de övriga 500 miljonerna vägen? 650 miljoner för Ronaldo skulle endast vara okej om United skulle få både Sergio Ramos och Robinho inkuluderat. Men att döma av de hemsidor som uppger nyheten så är det endast de 650 miljonerna det snackas om, och inte några spelare. 
Lite konstigt är det ju att Glazer familjen skulle ge upp hoppet just nu. Precis när Ronaldo sagt att han inte tänker säga något riktigt än om var han kommer spela nästa säsong. Och tidigare än det sa han att han kommer att återvända till Uniteds träningsanläggning 10 juli (en vecka längre än övriga spelare eftersom han var med i EM). Skulle Glazer ge upp hoppet när det helt plötsligt började se ljust ut, och när United förberedde ett nytt kontraktsförslag? Nej, vi får hoppas att det här bara är ett av alla rykten kring en av fotbollsvärldens längsta affärer.

Kommentarer

  • Elly säger:

    Men snälla låt honom stanna :(

    2008-07-03 | 21:10:39
  • Anonym säger:

    Håller med dig om att 650 är alltför lite. United borde säga följande: "Ni får Ronaldo om vi får 1 miljard, punkt slut". Sen kan de snacka med Ronaldo och säga att "vi är villiga att ssläppa dig om vi får de rätta pengarna men vi kan ju inte rea ut dig". Det borde han ju förstå.

    2008-07-03 | 22:06:23
  • Nicke säger:

    Det lustiga med Ronaldo-affären är att alla uppgifter om att Ronaldo ska stanna kommer direkt från United, eller från Ronaldo/Ronaldos familj, medan alla uppgifter om att han ska säljas kommer från Ronaldos agents brorsas kusins låtsassyrras grannes frisör, som hört det av en kund som känner en tjej som gått i skolan med en kille som jobbar för ett företag som producerar ett hårvax som Ronaldo använder.....vilken som har högst trovärdighet? Avgör själva!



    Själv hoppas jag innerligt att United säljer Ronaldo fortast möjligt. Hans illojala pissattityd är en spottloska i ansiktet på alla fans som bryr sig och som faktiskt hejar på honom. Att han dessutom över huvudtaget har så dåligt omdömme att han ens funderar på att gå till en sån skitklubb som Real gör att jag inte vill se honom i United. Killen måste tänka med plånboken, någon anna förklaring finns inte...



    Förr eller senare kommer Ronaldo att dra, så varför inte nu? United får riktigt bra betalt och kan köpa nya spelare, och Real blir grundlurade när dom tror att dom blir bättre av att köpa en femtioelfte världsstjärna. Tusen spänn på att Real köper Ronaldo och sedan åker ur åttondelen i Champions League, ge mig ett odds!

    2008-07-04 | 18:55:46
  • Anonym säger:

    Har du någon egen blogg Nicke??? Måste ju vara samma snubbe som skriver på allt på Fotbollskanalen.

    2008-07-04 | 19:41:00
  • Anonym säger:

    Attityd eller inte attityd, hans målsnitt de senaste 2 åren talar sitt tydliga språk: Han är extremt bra på det han gör. Blir mycket svår att ersätta, ens för 1 miljard.

    2008-07-04 | 19:42:43
  • Nicke säger:

    Jag har inte någon egen blogg, däremot stämmer det att jag skrivit en del (nåja, lite mer än så kanske) på Fotbollskanalen. Måste dock säga att texterna här håller betydligt högre klass än den skiten, och framförallt har ju blogg.se en kommentatorsfunktion som kan betraktas som seriös. Vad Fotbollskanalen använder vet jag inte, men det är bland det sämsta skräp jag någonsin skådat.



    Ett målsnitt betyder inte mycket om man har dålig attityd. Just attityden har ju kostat både Beckham, Stam och van Nistelrooy sina platser i United, och nu då kanske också Ronaldo. Jag ser hellre att United startar med en spelare vars största dröm är att spela för United, än att starta med en spelare vars högsta dröm är att spela för Real Madrid, även om den spelaren heter Ronaldo.



    Visst blir han svår att ersätta, men med tanke på hur överlägsna United varit är det kanske inte mer än rätt att man ger konkurrenterna lite handikapp ;)

    2008-07-04 | 20:57:58
  • Anonym säger:

    Ferguson ha ju erkänt att försäljningen av Stam var hans karriärs största misstag så han behöver du ju inte räkna med som en bra försäljning.



    Vad angår Beckham så kan man ju bara tillägga att han United efter hans flytt till Real inte vann ligan på vann ligan på 4 år. Det är ju inte säkert att det var därför, men om Ronaldo har samma problem som Becks så skulle jag inte vilja att de sålde honom och inte vann ligan på 4 år.



    Jag startar nog hellre med en Ronaldo vars dröm är att lira i Real än vilken annan fotbollsspelare som helst, han är ju trots allt världens bästa fotbollsspelare och blir han kvar så tror jag att han oavsett önskan om klubb kommer ge allt när han spelar.



    United vann ju dessutom ligan egentligen bara tack vare sin målskillnad, annars hade ju Chelsea aldrig gett upp i sista matchen. Dålig ursäkt men troligtvis sann. Så handikapp skulle nog ödelägga Uniteds chanser. Men fattar också att du skoja...

    2008-07-05 | 00:42:56
  • Hej säger:

    Som ett Chelsea-fan både hopas jag och inte hoppas att Ronaldo byter klubb. Han är, det kan jag erkänna, förtjänad titeln "världens bästa fotbolls-spelare". Lämnar han MU kommer de inte vinna PL, å andra sidan vill jag ju se Ronaldo gråta riktiga tårar när de förlorar PL mot Chelsea (eller möljigtvis Arsenal). Flyttar Ronaldo till Real Madrid kommer de vinna ligan lika överlägset som de gjorde denna säsong, inga tvivel.



    Men det skulle inte förvåna mig om Ronaldo bara vill ha högre lön i United och det är media som blåst up detta och att han egentliegn aldrig velat mellan de två klubbarna... Men det kan ingen veta

    2008-07-08 | 16:15:57
  • Anonym säger:

    Utan Ronaldo skule Uniteeds trupp vara svagare än Chelsea, på pappret. Men när en stor spelare lämnar kiver andra fram, det får vi inte glömma. Rooney, Tevez och Nani är spelare som kommer gå framåt nästa säsong.

    2008-07-09 | 12:06:43
  • Jacke säger:

    ronaldo tänker inte med plånboken utan med arslet. När man kommer upp i såna summor som han tjänar så kan jag inte tänka mej att nån miljon hit och dit spelar någon roll.

    Och sepp blatter förtjänar en fett smälljävel. Killen vet kanske inte vad en slav är? gjorde mej fett sur när han jämför en superstjärna med en slav.

    2008-07-13 | 17:17:41

Kommentera inlägget här: