Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Så var det igång igen

Kategori: Nyheter

                 Kommer Giggs få lyfta Premier League bucklan för elfte gången i karriären?

Det känns inte länge sedan Giggs tog emot passningen av Rooney och la in bollen precis intill stolpen för att sedan springa ut mot United fansen på JJB Stadiums ena kortsida för att fira sitt tionde ligaguld. Ändå börjar redan nästa säsong upplaga av Premier League närma sig. Visst det är över en månad kvar till ligan börjar men försäsongsträningen har redan dragit igång för spelarna och det är bara en vecka kvar till första träningsmatchen mot Aberdeen. Därefter bär det av till Sydafrika för två träningsmatcher mot Kaizer Chiefs och Orlando Pirates samt en träningsmatch i Nigeria där United av någon anledning möter Portsmouth. Sen blir det två matcher på Old Trafford, först mot Espanyol och slutligen mot Juventus innan allvaret drar igång och United ska säkra årets första trofè mot Portsmouth i Community Shield finalen på Wembley den 10:e augusti.

Ingenting talar för att United ska göra en sämre säsong än förra året. Visst man kanske tappar sin bästa spelare, men gör man det så lär det väl komma en ersättare av hög klass som kan fylla en del av luckan på bästa sätt. Om nu Ronaldo verkligen lämnar, förhoppningsvis blir det ju som så många hoppas, inklusive mig, att han stannar i England.
Några försäljningar verkar ju inte vara på gång heller bortsett från Ronaldo. Det pratas om en utlåning av Saha, men även om en anfalls värvning av hög klass så det kommer nog jämna ut sig, om inte bli ännu bättre. Spelare som Giggs, Scholes och Van der Saar kanske sänker sig några snäpp från förra säsongen då åldern börjar ta ut sin rätt men unga spelare som Anderson, Nani, Tevez som nu fått ett år att anpassa sig i United kan säkert höja sig och få en lite jämnare säsong och då kommer den duon bli ännu farligare än förra säsongen.

Spelschemat känns bra på flera sätt och mindre bra på andra. Vi har en otroligt tuff början då efter premiär matchen mot Newcastle så blir det tre borta matcher på rad (eftersom matchen mot Fulham i tredje omgången flyttas på grund av supercup match mot UEFAcup mästarna Zenit). Först Portsmouth borta, Liverpool borta följt av Chelsea borta blir tre riktigt tuffa matcher. Det ska även stoppas in en Champions League match mellan matcherna mot Liverpool och Chelsea. Just Champions League ligger helt otroligt dåligt till. Lyssna på det här.

Efter andra CL omgången väntar Blackburn borta (1 poäng i fjol)

Efter tredje CL omgången väntar Everton borta (3 poäng i fjol)

Efter fjärde CL omgången väntar Arsenal borta (1 poäng i fjol)

Efter femte CL omgången väntar City på bortaplan (0 poäng i fjol)

Och efter sjätte CL omgången väntar Tottenham på bortaplan (1 poäng i fjol), matchen mot Tottenham kan dock flyttas beroende på hur det går i VM för klubblag.

Det var det negativa.

Det positiva är att vi har alla "svåra" bortamatcher på första halvan av säsongen och får de svåra lagen hemma och de "enkla" lagen borta på andra halvan av säsongen. Under det tuffa julprogrammet har vi det också relativt lätt med Wigan hemma (kan flyttas pga. VM för klubblag), Stoke borta och Middlesbrough hemma.
Så har man tänkt sig en England resa när United spelar hemma mot de större lagen så blir det i 2009 man får åka.
Sammanfattningsvis så har United en på pappret svår första halva på säsongen men och ett bättre spelprogram andra halvan. Men sett till hur Champions League matcherna ligger så får man ändå säga att det var ett taskigt spelschema vi fick.
Men det är väl knappast någon som är förvånad... Eller?

Kommentarer

  • Designa din blogg - För dig som vill ha hjälp med bloggdesignen säger:

    Hej!

    Den menyn som jag har på min personliga blogg, den är väldigt avancerad, och inget som jag kommer ta upp i första taget på min blogg.

    Om man ska göra så avancerade saker, så måste man kunna en hel del om webdesign, för det är bökig kod att gröta i...

    2008-07-05 | 17:30:52
    Bloggadress: http://www.designadinblogg.se
  • Fittan säger:

    Sergio Ramos knullar Ronaldos flickvän,,, Ronaldo är en loser!

    2008-07-10 | 10:26:21
  • www säger:

    Jävligt roligt i artikeln ovan att du nämner Ronaldos CL-mål, men inte Torres... Torres gjorde mål på Arsenal, Chelsea, Inter, Porto (som måste ses som ett topplag) i CL. I CL ska det sägas att Torres gjorde mål på Arsenal, Chelsea, Inter på bortaplan, och i stora matcher dessutom.



    Sen sköt Torres ett EM-guld till Spaninen och var den klart mest lysande anfallaren i Spaninen även om David Villa gjorde fler mål. Ser du inte under en match att Torres är den som sliter mest, hittar passningsalternativ, har en bra blick för spelet, hittar löpvägar, ligger bakom i princip varje målchans, och så är han snabb som fan och skapar sina egna målchanser.



    Visst Torres hade svårt på bortaplan i ligan förra året. Men det ska sägas att målen även började komma på bortaplan i slutet av säsongen. Säger man att Torres inte är en världsklass anfallare pga det är man inte särskilt smart... Han har genom EM-guldet, och mål i de viktiga matcherna i CL verkligen visat vad han går för.



    Det ska också komma ihågs att detta är Torres första säsong i Liverpool vilket är otroligt imponerande. Ronaldo hade inga lysande första säsonger på Old Trafford, visst han var yngre, men ändå en lysande stjärna i Portugal, som är i klass med den spanska ligan.



    En annan sak som man ska komma ihåg är att Torres alla 33 mål i år är spelmål, bara det är ett helt fantastiskt resultat. Han slår inga straffar eller frisparkar för Pool, och hade han gjort det är jag övertygad om att han hade nått ett par fullträffar till, men 33 spelmål under en säsong, tror jag väldigt få fotbollsspelare har gjort.



    Slutligen vill jag bara påpeka att United använt sig av Ronaldo som anfallare flera gånger. I CL mot Roma spelade Alex F med Rooney som högermittfältare eftersom han ansåg att Ronaldos arbetskapacacitet inte var tillräcklig. Det säger väl allt om denne mans inställning. Och i EM visade han att han inte kunde prestera då det som mest gällde, det visade Torres, därför är Torres en hetar kandidat än Ronaldo...

    2008-07-10 | 10:41:33
  • Nicke säger:

    @ www



    Du får ursäkta men anser man att Torres är en hetare kandidat till Guldbollen än Ronaldo så är man ju helt körd. Ronaldo har dominerat hela säsongen och gjort mål hela tiden mot allt och alla (och inte bara på hemmaplan).



    Ronaldo mötte 24 motståndare i liga och cup förra säsongen och gjorde mål på 22 av dom. Han gjorde mål mot Chelsea, Arsenal, Liverpool, Roma, Lyon mfl. och han blev utsedd till Årets Spelare i Premier League (före bl.a. Torres) och han vann skytteligan i Premier League OCH Champions League, där han dessutom gjorde mål i finalen. OCH vad viktigare är så förde Ronaldo faktiskt sitt lag till titlar också, både Premier League och Champions League. Där smäller ju inte Torres båda fjärdeplatser speciellt högt.



    Ronaldo är för övrigt mittfältare och det är där han startat i princip samtliga matcher denna säsong. Det har dock hänt i enskilda matcher mot bra motstånd, att Ronaldo fått spela ensam anfallare när United varit tvugna att försvara sig. Det har handlat om att få ut det bästa av materialet, inte om att Ronaldo skulle vara dålig/ovillig att försvara. Ronaldo är duktig på att försvara även om han naturligtvis föredrar att anfalla, men om en av Rooney/Ronaldo ska försvara så faller valet naturligtvis på Rooney för att han är bättre. Att Rooney är bättre betyder inte att Ronaldo är dålig.



    Att Torres är bra är det ingen som argumenterar emot, han är en fantastisk spelare, i mina ögon den bästa anfallaren i världen, med hästlängder dessutom. Men att vilka utsee honom till världens bästa spelare när Ronaldo haft en sådan säsong som han haft nu är bara skrattretande.

    2008-07-10 | 12:41:16
  • Kristian säger:

    Visst har Torres haft en kanon säsong det säger jag inte emot, men Torres har som uppgift att göra mål. Hans spelstil är att ligga allra längst fram och göra mål, inte som t.ex. Rooney och Tevez som jobbar betydligt längre ner än vad Torres gör. Och Ronaldo har några få matcher som forward men spelar nästan alla sina matcher som yttermittfältare och trots det så kommer han långt före Torres i skytteligan i både PL och CL samtidigt som han vinner båda, medan Liverpool som vanligt slåss om fjärdeplatsen i ligan. Det är klass skillnad.

    Och jag gnällde inte på att Torres har svårt på stora lag (ursäktar att jag glömde målen i CL mot Arsenal, tänkte bara PL när jag skrev det) utan att han nästan bara kunde göra mål på hemmaplan, vilket är fakta.

    Är inte fasta situationer mål också mål? När Ronaldinho var som allra bäst så gjorde han mängder med straff och frisparksmål, då var det ingen som klagade. Kaká slår också frisparkar och straffar, men blev ändå utsedd till världens bästa i fjol. Att på en säsong utvecklas till att bli en av världens bästa frisparkskyttar borde istället bidra till att Ronaldo borde bli utsedd till den bäste.



    Det räcker inte att göra en bra första säsong för att få priset, Ronaldo var 18 när han kom till United. Och Portugisiska ligan är inte som spanka. Det var ju inte så att Ronaldo var en av de hetaste spelarna på marknaden när United köpte honom. Men du känner säkert till historien om varför United köpte honom. Ska du se till första säsongen så kan du hellre se till hur gamla de är och hur många mål de gjort. Ronaldo krossade George Best målrekord trots att det gjordes betydligt fler mål på den tiden och ska ändå inte vara bäst? Nej Ronaldo borde vara solklar favorit till priset, men Goal.com har ju ofta fel så man behöver ju inte tro på dom!

    2008-07-10 | 12:52:12
  • Anonym säger:

    Ronaldo är ju given som vinnare av alla individuella priser efter säsongen han har haft inget snack. Men du som skrev att han inte alls har dålig inställning och visst jobbar hem stenhårt kan ju ta dig i röven, det kan en 5-åring räkna ut att han inte gör.



    För övrigt tycker jag att Messi är en egentligen bättre fotbollsspelare än Ronaldo, synd att han varit skadad. Men det är ju inte det juryn för priserna bör se till, utan bara prestationer.

    2008-07-10 | 16:57:21

Kommentera inlägget här: