Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Nu är Chelsea borta och nya rekord slås

Kategori: Nyheter

          Glädje på Upton Park när Giggs gjorde sitt första ligamål den här säsongen

Edwin Van der Sar fortsätter sin enormt starka svit med antal hållna nollor på rad. Han har redan slagit Premier League rekordet, och det brittiska rekordet men världsrekordet finns fortfarande kvar att slå. Dock är jag inte säker på vad världsrekordet ligger på. Hörde/läste någonstans (jag tror att jag hörde det i EuroTalk) att det var 18 matcher som var rekordet men igår läste jag på MUSS att det är 16 matcher som är rekordet. 18 matcher rekordet var från brasilianska ligan på 70-talet och 16 matcher rekordet var slaget av någon målvakt i Club Brügge på 80/90-talet men vad som stämmer har jag ingen aning om. Skulle dock gissa på det första, men det lär väl dyka upp vilket som är det officiella rekordet om VDS skulle nå ända dit.

En annan gamling som slår rekord är Ryan Giggs. Nu är han den ende spelaren som har gjort mål i samtliga Premier League säsonger! Tidigare var det Giggs och Gary Speed som hade gjort mål i alla PL säsonger men nu när Giggs även målat i år samtidigt som Gary Speed spelar i Championship laget Sheffield United så går Giggs upp i ensam ledning. Och det var verkligen rätt sätt att göra det på. För det var ett sjukt snyggt mål. Varför ska killen alltid lägga över bollen på vänsterfoten hela tiden när han kan åstadkomma sådana skott med högern?

1-0 börjar bli lite av ett signum för United den här säsongen. Folk får väl säga att det är tråkigt eller vad de nu vill kalla det, men man ska veta att det inte är de lättaste matcherna som har vunnits med 1-0. West Ham borta, Everton hemma, Stoke borta och Bolton borta, är inga lätta matcher. Sen att man förväntar sig kanske lite mer mål i hemmamatcher mot Boro och Wigan är en sak men så länge vi tar tre poäng så är det minst godkänt. Det är ju faktiskt bara Chelsea, Liverpool och City som gjort fler mål än oss (Pool och Chelsea med en match mer spelad)  och så länge vi är så starka bakåt så räcker det med ett mål. Vi har faktiskt bäst målskillnad i PL för tillfället.

Slår vi Fulham på Old Trafford nästa vecka så är vi hela 10 poäng före Chelsea med 13 omgångar kvar att spela. Och inte gör det saken bättre (för Chelseas del) att de gör sig av med Scolari. Vem som tar över är i skrivande stund inte klart men jag gissar på Guus Hiddink. Vem som tar över spelar nog ingen roll för United så länge vi inte stöter på Chelsea i cup spel. För Chelsea kommer nog inte kunna resa sig tillräckligt mycket för att haka på United och Liverpool.
Det kommer bli mycket intressant att följa kampen om Champions League platserna i år. Aston Villa går som tåget och är två poäng före Chelsea och hela sju poäng före Arsenal.

Jag hoppas verkligen att Aston Villa kan fortsätta sin fina form och hålla sig kvar i toppen (nåja, de får allt hålla sig några poäng bakom United) men kan de ta tredje platsen, eller eventuellt andra platsen, så vore det hur kul som helst för engelsk fotboll. Att antingen Chelsea eller Arsenal missar CL skulle också vara pricken över i. Ni kan ju tänka er den kris Arsenal riskerar att hamna i om det missar CL slutspel. Den redan något tunna truppen (sett till tidigare säsonger och konkurrenter) lär bli ännu sämre om de inte klarar att kvalificera sig för CL. Fabregas och Adebayor vill liksom alla andra stjärnor i Arsenal spela Champions League, och andra klubbar kommer att utnyttja Arsenals stjärnor om Arsenal skule placera sig sämre än fyra.

Oj vad Premier League är intressant att följa!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: