Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

24 (25) dagar kvar...

Kategori: Nyheter

Ja då börjar det väl bli dags att slänga in ett inlägg här, trots att det inte händer alltför mycket i dessa dagar. På transferfronten så tror jag helt säkert att vi nu har handlat klart. Vi förlorar en yttermittfältare och en forward och köper in två yttermittfältare och två forwards så det känns som att vi är klara. Möjligtvis lämnar väl någon spelare ur de yngre leden klubben, samt att några spelare får dra iväg på lån.
I Asien går det bra för de som inte hängt med till 100%. Första matchen mot Malaysia följdes upp av ytterligare en match mot Malaysia. Första matchen hade jag ingen möjlighet att se så den ska jag inte säga någonting om. Men den andra matchen tycker jag det kom ut lite positiva saker ur. Owen visade att han är grymt duktig på att placera sig rätt och vara vid rätt plats vid rätt tidpunkt. Macheda fick göra mål och samarbetet mellan honom och Owen var klart godkänt. Kul att se att Wes Brown nu kommit igång igen och förhoppningsvis så blir hans kommande säsong lika lyckad som 07/08 säsongen.
Trots två segrar på de här två matcherna så är spelet precis som man förväntar sig att det ska vara under en pre-season i Asien. Långt ifrån den klass som United normalt sett håller i ligan. Mycket beroende på att spelarna använder de här matcherna för att komma igång och hitta matchtempo och att värmen tar på spelarna när de spelar där borta. Det är också viktigt att man inte drar på sig någon skada under försäsongen så man märker att spelarna inte satsar till 100% i alla närkamper så att de slipper komma med hem med skadade spelare. Matcherna mot Boja Juniors och Milan/Bayern München i slutet av juli blir bra mätningar för var någonstans vi står inför säsongen.

Nästa match spelas på fredag mot FC Seoul och går på Tv4Sport. Matchen sänds klockan 13.00 (INTE 12.00 som det bl.a. står på tvmatchen.se). Då har även Ji-sung Park anlänt till truppen och det ska bli kul att se han spela inför sin egen publik där nere. För de som inte vet det så är Park lite av en gud i de delarna av Asien...

Paark Paark wherever you may be
you eat dogs in your home country
could be worse, could be scouse
eating rats in a council house

Helt klart en favorit hos mig! Man kan ju alltid hoppas att Asiaterna också fått med sig denna sång.

Rubriken till inlägget är för att det nu är 24 dagar till Premier League sparkas igång igen! 25 dagar till United spelar sin första match eftersom vi inleder på en söndag. Man längtar...

Kommentarer

  • SteniS säger:

    Du tror inte asiaterna skulle ta lite illa upp över att vi driver med deras matvanor? :D

    2009-07-23 | 14:18:09
  • Anonym säger:

    Du borde satsa mer på att göra matchanalyser. Här t ex nämner du ju inte ens resultaten, eller att Owen gjort två mål på två matcher i United-tröjan.

    Menar inte att klaga, önskar bara... :)

    2009-07-23 | 19:41:23
  • Kristian säger:

    /SteniS

    Ja det kanske du har rätt i.. Men jag har ju inte hittat på sången, utan bara hänger med i strömmen :)



    /Anonym

    Ja det kan man tycka. Men eftersom jag inte såg första matchen och att träningsmatcherna i Asien mest fungerar som en reklampelare så gjorde jag inte det. Det kommer senare när matcherna får lite viktigare innebörd. Men jag borde helt klart ha nämnt Owens start och resultaten. Bättring på mig!

    2009-07-23 | 20:31:17

Kommentera inlägget här: