Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Benzema? Zlatan? Agüero? Nej det blev Owen!

Kategori: Nyheter


Efter att Real fuckers köpte Karim Benzema så började media direkt plinga upp nya namn som tänkbara ersättare till firma Tevez/Ronaldo. Italienska tidningar skrev att United ville ha Zlatan, engelska tidningar meddelande om Agüero och Luís Fabiano. Det som dock inte många visste var att Michael Owen gick från att förhandla med Hull till att på torsdag morgon äta frukost med Sir Alex Ferguson. Michael Owen fick en förfrågan och tvekade inte en sekund. Och igår skrev han på ett två års kontrakt med United. För de som inte fått med sig det så kostade inte Owen United en enda penny då hans kontrakt med Newcastle gick ut i onsdags och Owen kunde därför gå på free transfer.
Positivt med den här värvningen tycker jag är att Owen är en målskytt av ruskigt hög kvalité (snittar nästan ett mål varannan match), han kan, till skillnad från Tevez, inse att man inte kan spela varenda match utan att han i dagsläget är tredjevalet längst upp. Det är också positivt att han inte kostar något. Skulle en köp av t.ex. Agüero bli en flopp så hade det kostat flera hundra miljoner. Floppar Owen så kostar det rent ekonomiskt ingenting.
Negativt tycker jag är att Owen är en osäker värvning. Han är skadedrabbad, trots att han klarat sig hyfsat i det sista, och vi hade nog kunnat värva en bättre anfallare. Eller i alla fall en anfallare som man hade känt sig säkrare på att han skulle leverera. Men å andra sidan.. Tänk er att Michael Owen sänker Liverpool på Anfield framför The Kop... Livet blir inte mycket bättre än så!

Hur blir det nu med flera värvningar då? Det kan nämnas att United värvade en 15-årig kille från Charlton med. Han ska givetvis börja sin United karriär i ungdomsleden men kanske får vi se han på den stora scenen om några år. Sean McGinty han. Men i övrigt känns det inte som att det finns så mycekt konkret i dagsläget. Tim Cahill, Ahsley Young och David Silva är några namn som jag har på näthinnan då det fortfarande finns pengar eftersom Owen inte kostade någonting. Sagan fortsätter....

Kommentarer

  • Saris säger:

    Hej! jag tycker att din blogg är skit bra! jag gillar också manchester united=)

    2009-07-06 | 14:22:52
  • berta säger:

    Han ska ha en satans häg lön också... Tyvärr...

    2009-07-10 | 19:25:01

Kommentera inlägget här: