Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Diouf in - Manucho ut

Kategori: Nyheter

Då var det ytterligare en spelare som gjort klart med Manchster United. Det är Moldes (Norge)
anfallare Mame Biram Diouf som kommer att ansluta till United i januari då han ordnat med arbetstillstånd. Diouf kommer från Senegal och leder skytteligan i Norge på 12 mål och gjorde bl.a. fyra(!) mål mot Brann för några dagar sedan. Han har än så länge inte gjort några A-landskamper men har spelat 18 matcher för Senegals U20 lag och gjort 7 mål. Diouf är född sent 1987 och kommer alltså att vara 22 år när han kommer till Untied i januari.

United har inte gått ut och bekräftat att affären är klar utan bekräftar bara att de gjort klart med en spelare. Molde å andra sidan har gått och och bekräftat att de nått en överenskommelse med United angående Diouf. Dock ser detta ut att bli den sista värvningen den här sommaren. Så här sa Sir Alex Ferguson om affären:

"Vi har gjort klart med en ung spelare från Norge, som vi har haft koll på i två år. Vi hade inte tänkt att göra fler spelaraffärer - vi känner att vi har en tillräckligt bred trupp - med situationen gjorde att vi var tvugna att agera då andra klubbar la bud på spelaren. Så vi tvingades att bestämma om vi skulle agera eller inte. Han blir den sista spelaren vi signar."
Rykten säger att han kommer att kosta ungefär £5 miljoner, men detta är inte bekräftade uppgifter.

Att dömma av den HÄR videon så verkar han vara en grymt duktig huvudspelare och Nani får konkurrens i sin gymnastik.

I samma veva går Manucho till Valladolid. Han lyckades aldrig konkurrera om en plats i United och var förra säsongen utlånad till Hull. United har inte bekräftat nyheten men Valladolid skriver att de är överens med Manucho samtidigt som det låter som en väntad affär.

United kommer tyvärr inte att spela någon match i Indonesien på måndag då hotellet som laget skulle bo på har bombats och nio personer har fått ge livet till för attacken. United har därför meddelat fotbollsförbundet i Indonesien att det inte blir någon match. Det är ännu ej klart var United kommer hålla till istället och om det blir någon annan match som ersätter den tänkta måndags-matchen.

Kommentarer

  • berta säger:

    Är det inte konstigt att Manchester United, världens största klubb, köper en spelare från Molde i Norge som gjort 12 mål på kanske 16 matcher men att nästan alla som slår igenom i svenska ligan flyttar till Holland? Liksom: Om Diouf klarar steget, men 0 landskamper för Senegal och så här långt spelat i Norge som Allsvenskan verkligen kan mäta sig med (och antagligen är bättre än), borde inte då Marcus Berg eller Rasmus Elm klara steget? Antingen så är världen mindre än väntat eller så är detta en mycket dålig värvning...

    2009-07-17 | 18:29:47
  • Kristian säger:

    Det finns ju undantag likt Mikel. Förhoppningsvis är även Diouf ett undantag. Det finns väl egentligen ingenting som säger att Diouf kommer göra det bättre än vad exempelvis Berg hade gjort. Å andra sidan kostade han mindre än hälften så mycket som Berg hade gjort och jag litar på SAF till 100% och gillar hans tranferstrategi den här sommaren så kör på!

    2009-07-17 | 22:40:03
  • Gabby säger:

    Helt rätt, han vet precis vad han gör. Och vem säger att Diouf kommer få en plats i starting XI, SAF har nog en plan för honom och kommer nog bilda honom efter det..

    2009-07-18 | 02:43:57
  • Lukas säger:

    Jag hoppas verkligen att SAF inte gör bort sig här, men det tror jag inte heller. Likt Obertan så har dom haft koll på Diouf i ca 2 år och då litar jag helt klart på Sir Alex.



    Dessutom vill jag bara tillägga till Berta att norska ligan håller högre klass än Allsvenskan, även fast det inte är stor skillnad, men de bästa lagen i norge är helt klart bättre än de bästa i Sverige

    2009-07-21 | 12:56:13
  • Anonym säger:

    Det skulle jag inte vara så säker på, skillnaden är bara att i Sverige finns det 8 topplag, som varit i toppen de senaste åren (Malmö, Göteborg, Elfsborg, Kalmar, Halmstad, AIK, Hammarby och Djurgården), medan Norska ligan förts fram av Rosenborg i flera år (inte senaste åren men i övrigt så har de en sämre tävlingsbalans, statistisk sett. Det är först under de senaste 2-3 åren som andra klubbar än Rosenborg ens varit med i snacket, och visst är det också då som de misslyckats i Europa. Detta tror jag också är en av anledningarna till Allsvenskans misslyckande(förutom missgynnande skatteregler): Det är för jämnt, och inget lag kan satsa fullt ut i Europa utan att riskera/inget lag kan få vana av Europaspel. Senast vi hade ett lag i Europa på allvar var under 80-talet då IFK var överlägsna...

    2009-07-21 | 15:39:05

Kommentera inlägget här: