~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Ny seger!

Kategori: Nyheter

(Bilden är inte från matchen utan är ett montage)

Det blev en ny seger i dagens match mot FC Seoul. 3-2 skrevs siffrorna till och mot det bästa laget kom också den mest underhållande matchen. United ställde upp med ett mer eller mindre ordinarie lag där Kuszczak och Macheda var de enda spelarna som troligtvis inte hade spelat om det var en ligamatch. Det var Seoul som tog ledningen inför fulla läktare när det kom ett väldigt fint inlägg in från högerkanten som Dejan Damjanovic enkelt styrde förbi Kuszczak. 1-1 kom åtta minuter efter målet efter att Wayne Rooney nickat (mer axlat) in 1-1 på John O'Sheas inlägg. Nu var halvtimman spelad och det såg ut som att första halvlek skulle sluta oavgjord men Damjanovic fick ytterligare en chans strax innan halvtidsvilan då han mycket elegant chippade in bollen bakom Kuszczak i målet. I halvtid kom Darron Gibson och Edwin Van der Sar in istället för Darren Fletcher och Tomasz Kuszczak.

Andra halvlek fortsatte att bjuda på underhållande fotboll, sett till att det var en träningsmatch. Matchen var överlag ganska jämn men United hade ett litet övertag, vilket också visade sig när Federico Macheda kvitterade till 2-2 i 58 minuten. Rooney slog en mycket fin boll in bakom backlinjen som Macheda på ett tillslag rundade den utrusande målvakten med och la in bollen i nätet. Två minuter efter målet gjorde United fyra byten då Nani (Anderson), Scholes (Giggs), Owen (Macheda) och Berbatov (Rooney) kom in. Det dröjde inte länge förän inhopparna fick fira ett mål då Berbatov fick sin första chans i 65 minuten och nickade bollen precis intill stolpen på Darron Gibsons chipp in i straffområdet. Det betydde 3-2 till United och matchen slutade även så. Trots att det fanns chanser åt båda håll som kunde gjort att siffrorna kunde blivit ännu större. Paul Scholes hade bl.a. en chans från nära håll då han tyckte att ska bollen i mål så ska den fan gå genom nätet. Resultatet blev en kanon i ribban.

Ji-Sung Park fick visa hur enormt populär han är i sitt hemland när han entrade planen tillsammans med Fabio Da Silva i den 75 minuten då de ersatte Carrick och Evra. Brown, Ferdinand och O'Shea spelade alla 90 minuter.

På tal om Ji-Sung Park så har det dykt upp en intervju där Patrice Evra intervjuar Park för MUTV. Ta en titt. Mycket underhållande!