Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Träningsmatcher i TV

Kategori: Nyheter

Jag kan börja med att nämna det som alla förmodligen redan har fått med sig, att Tevez nu gjort klart med Manchester City och skrivit på ett fem-års kontrakt. Men det är ju såklart Uniteds fel att Tevez inte spelar sina hemma matcher på Old Trafford nästa säsong. Är det inte intressant att Tevez anser att han är en stor anledning till att United gick till CL final två år i rad när han samtidigt gnäller på lite speltid i de stora matcherna? Hmm.. Tevez verkar inte riktigt ha alla sladdar rätt kopplade i planeten. Jag orkar inte ens dra upp varför Tevez lämnar United (enligt honom själv givetvis) så det kan ni läsa här (skysport) istället.

Lite roligare saker är att vi svenskar kan få lite United matcher i tv-rutan i sommarvärmen också. Tv4 sport sänder minst tre av de fyra matcherna från Asien turnén. Viasat fotboll sänder i sin tur båda matcherna från Audi Cup.

Lördag 18/7: Manchester United - Malaysia XI, 11.30 Tv4 sport.
Måndag 20/7: Manchester United - Indonesian All Stars, 13.00 Tv4 sport.
Fredag 24/7: Manchester United - FC Seoul, 12.00 Tv4 sport.
Söndag 26/7: Manchester United - Hangzhou Greentown, 14.00 TV EJ KLART.

Onsdag 29 juli: Manchester United - Boca Juniors, 18.15, Viasat fotboll
Torsdag 30 juli: Manchester United - Milan/Bayern Müchen*, 18.15/20.30** Viasat fotboll

*United möter vinnaren om United vinner mot Boca, och förloraren om United förlorar.
**Matchen om tredjepris går 18.15 och finalen 20.30.

Alla tider är svenska.

Matchen mot Valencia den 5 augusti har, vad jag vet, inte fastställts om någon kanal kommer att sända.

Kommentarer

  • Erik säger:

    Hej, Sir Alex säger ju att det inte ska läggas mer pengar på nyförvärv, men jag tycker han borde studera Rasmus Elm, jag menar titta på vilken form han har nu och hur han helt dominerar allsvenskan. Han skulle kunna ta ett stort steg i United och konkurrera redan i år. Han är helt enkelt en av Sveriges största talanger och det känns ko0nstigt att han inte har lämnat Kalmar än.

    Eller Kristian, vad tycker du? skulle det va en bra värvning?

    http://www.youtube.com/watch?v=b9y8g4aZHF0

    2009-07-14 | 21:20:38
  • Lukas säger:

    Visst, Rasmus Elm håller helt ok internationell klass redan nu, men han är på tok för långsam för att ens vara i närheten av att kunna konkurrera om en plats United. Det kanske kommer men skulle han mot förmodan komma skulle han få ytterst sparsamt med speltid. Om något år kanske han skulle konkurrera om en plats, men jag ser det troligare att detta skulle bli på innermittfältet.

    Min personliga åsikt är även att Sebastian Larsson håller högre klass än Elm, sett till landslaget alltså, - än så länge.

    2009-07-14 | 22:42:47
  • Erik säger:

    Visst jag kan hålla med dig till en del, men Rasmus behöver inte vara alltför snabb när han är så pass intelligent som han är. Han vet vad han ska göra innan han får bollen och på så sätt ligger han alltid ett steg före motståndaren. Han är ju knappast slöare än Carrick eller har jag fel. Och Carrick är ju ett utmärkt exempel på att man kan komma långt med känsliga fötter och ett väldigt bra passningsspel.

    2009-07-15 | 00:06:57
  • Lukas säger:

    Det är ungefär det jag försöker säga. Han kommer dock inte att komma in som ytter i ett lag som United om han inte utvecklar sin snabbhet markant, men inte omöjligt i en mer central position. Däremot har Man Utd väldigt hög klass på sina innermittfältare, Scholes, Giggs, Hargreaves, Anderson och tidigare nämnda Carrick är alla bättre än Elm i dagens läge, enligt mitt tycke, det är därför jag tycker att de kanske ska satsa på honom om något eller några år, men inte riktigt än. Enda nackdelen om man väntar tycker jag är att priset blir dyrare. Kanske värva nu och låna ut?

    2009-07-15 | 01:12:46
  • berta säger:

    Och då har du inte heller nämnt Fletcher, Uniteds bästa mittfältare förra året...



    Elm skulle inte ha en möjlighet att plata, börja med att dominera i u-21 liksom där han inte var i nivå med övriga laget. Jag är trött på att han får så mycket gratis, t ex tar han skott från 45 meter så säger kommentatorerna "ja men det är rätt, han har bra skott", MEN DET ÄR VÄL INTE RÄTT ATT SLÖSA BORT BOLLINNEHAV PÅ ATT CHANSSKJUTA!!! Dessutom slöade han i efensiven upprepade gånger.

    Han dominerar i allsvenskan... Men det gör ju hur många medelmåttor som helst. Elm är nu ungefär i nivå med holländska ligan. Han har fått starta i landslaget mest i brist på annat iom skador på Svensson, Linderoth osv. Men inbilla er inte att han skulle platsa i en större liga. Antagligen skulle han kunna konkurrera med spelare som Gibson, Corry Evans, Macheda, Obertan, Welbeck, Fabio, Hewson, Tom Cleverley, Drinkwater, Febian Brandy, Davide Petrucci, Galbraith, Wolff-Eikrem och så vidare om en plats i reservlagets offensiv, som skulle kunna bestå av Welbeck-Bibson-Corry Evans-Obertan och så Macheda-Brandy på topp. Tveksamt om han platsar.

    2009-07-15 | 15:35:49
  • Kristian säger:

    Kul med lite dikussion, fortsätt med det! :)



    Ja Erik, likt några andra svenskar så tror jag att du ser lite för mycket på hur Elm presterat i Allsvenskan under en relativt kort period. Steget från Allsvenskan till Premier League är så stort att (som berta skrev) han skulle få konkurrera i reservlaget. Och Premier League klubbar värvar inte spelare i den åldern för att konkurrera i reservlaget. Då satsas det ofta på spelare som är några år yngre än Elm.

    Värvar United en spelare som är 21 år gammal så är det för att han ska spela i förstalaget, inte reservlaget.



    Jämför du Elm med t.ex. Gabriel Obertan (ganska exakt ett år yngre) så kan Obertan i bästa fall konkurrera om en plats redan i år. Som han själv sa på en presskonferens så är han glad bara han får några minuter varje match. Men går hans utveckling snabbt (se Anderson) så kan han kanske bli viktig på ett tidigt stadie.



    Obertan köptes in från Bordeaux som slutade som ligamästare (han var iof utlånad till Lorient sedan januari). Ingen ont om Kalmar, men Bordeaux är något annat.

    2009-07-15 | 16:11:09
  • Saris säger:

    Är ett stort united-fan :) nu vet jag tv-tiderna också! Tack=D

    2009-07-15 | 16:25:00
    Bloggadress: http://sariiix.blogg.se/
  • berta säger:

    Jag tror iofs att även Obertan lär spela i reservlaget i åtmistone 6 månader, precis som Tosic gjort så här långt. Han är långt ifrån en plats på någon av kanterna, max tredjeval. Och Macheda/Welbeck lär ju också gå före. Nej, den värvningen ser jag inte logiken i. Liknar en Nani fast billigare och sämre. Jag stödjer Uniteds val att satsa ungt fullhjärtat, men de unga man satsar på borde vara supertalanger. Låter som någon som spelat för mycket managerspel, men ska man satsa på unga fullt ut så måste de kunna producera titlar, och därmed måste de också vara jävligt bra. Och utan någon speltid, alltså om man låter någon annan vinna titlarna, utvecklas inte spelaren/spelarna i fråga. Antagligen lär Obertan sitta på läktaren i 2-3 år och sedan lånas ut och i längden säljas.

    United har en policy att inte betala dyrt för spelare över 26, men de borde också lägga till ytterligare en regel: Köp inte spelare över 20 som inte platsar i förstatruppen. De kostar bara pengar och i längden blir det billigare att 1)Köpa riktiga supertalanger á Ronaldo 2003, Rooney 2004 som blir dyrare men kan köpas mer sällan (mindre risk för totalflopp, poängen är att du måste köpa 5 Obertan för att i ett av fallen hitta en Ronaldo) och med betydligt större utdelning. Köp en om året eller nåt :-) , som i år med Valencia som visserligen är 23 men som garanterar utdelning,,, 2) Köpa betydligt yngre spelare (16-18) som man sedan utvecklar. Man glömmer att om endast 2 och en halv säsong fylelr Obertan 23, tiden håller redan på att rinna ut... En 16/17 årig supertalang är billigare men kan ge så enormt mycket större utdelning.

    2009-07-15 | 21:44:47
  • Erik säger:

    Jag kan hålla med er alla om att han inte håller Manchester United nivå...än, han har mycket kvar att lära och jag tror att han skulle kunna platsa i ett bra, medel premier league-, la liga lag. Det går inte att undgå att han är en av Sveriges mest intressanta talang. Men som sagt måste jag hålla med er allihopp om att han inte är där ännu. Man vet aldrig vad som händer i framtiden, men om man får starta i landslaget dom senaste matcherna (kvittar om Svensson,Linderoth är skadade då dom aldrig spelat på högermitt)måste man ha kvaliteér eller är jag helt ute och cyklar?

    2009-07-15 | 22:04:06
  • Kristian säger:

    /Berta

    Obertan använde jag som exempel för att visa vad som faktiskt krävs för att bli intressant för en klubb av Uniteds storlek. Då menade jag inte att han kommer bli någon succé utan mer att det är många, många som är före Elm i kön...



    Angående Obertan så värvades han, och det vet han själv med, för framtiden och kommer troligtvis få en del matcher i reservlaget i år. Dock tror jag att du är lite hård (inget konstigt med det, alla har olika åsikter) angående just Obertan. Av det jag sett (endast youtube klipp så ta detta med en nypa salt) så verkar han vara en spelare som har de kvaliteter som behövs för att bli en duktig ytter. Han måste förmodligen bättra lite på allt, men han har nog potential. Grejen är att han var ungefär lika bra när han var 17/18 år och har inte fått den väntade utvecklingen. SAF gör sällan tabbar och Obertan har han/scouter tittat på en längre period så SAF vet vad han får.

    Det som jag tycker talar för killen är att eftersom han har potential men inte riktigt fått den där kicken så kan nog SAF få ut det bästa ur honom. Vi tror båda olika, tiden får utvisa vem som har rätt :)



    Att värva så unga spelare som 16-18 år är någonting United alltid gjort och kommer alltid göra. Saken med spelare i den åldern är att de flesta som ses som framtidslöften dör ut helt. Det är väldigt, väldigt svårt att hitta de spelare vars utveckling fortsätter och om några år ska de blomma ut. Macheda är en spelare som KAN bli en sådan spelare. Han var otroligt duktig och viktig i det lilla han deltog i förra säsongen, men det betyder inte att han kommer vara en starter om några år. Man ska satsa ungt, men samtidigt måste en klubb som United tänka på nuet och värva spelare som kommer att prestera mer eller mindre direkt. Ronaldo började prestera direkt (lite taskig start, men det kom till slut) men Ronaldo kopior växer inte på träd. Valencia är Owen är tänkta att börja prestera från dag 1 medan Obertan kommer få längre tid på sig. Ingen trodde att Anderson skulle vara så mogen i sitt spel och anpassa sig till Premier League så snabbt men där fick vi alla oss en positiv kalldusch! :)

    2009-07-15 | 23:45:15
  • berta säger:

    /Erik

    Det kvittar inte om Svensson och Linderoth är skadade eftersom ett mittfält fungerar som en enda grupp, och om en spelare lämnar kan det betyda att hela gruppen måste omformeras. Som i fallet svenska landslaget, där ordinarie laguppställning (läs Svensson och Linderoth) tillåter laget att ha offensivare yttrar (läs Wilhelmsson, Ljungberg) medan man med Källström och Andersson behövde ha en spelare som ligger längre ner i banan och söker sig inåt istället för det motsatta. Alltså Elm x2 eller varför inte Holmen som också fått chansen nu mot slutet. Annars tror jag att Sebastian Larsson spelat. Och det är också anledningen varför Wilhemsson INTE spelat på slutet :-)



    /Kristian

    Anderson köptes för typ 250 miljoner kronor. Obertan för knappa 50. Anderson hade varit i stort sett ordinarie i FC Porto, som vann ligan under hans år där, i ett år. Obertan platsade inte i Bordeaux. Anderson spelade Copa America 2007 som Brasilien vann, Obertan lånades ut till Lorient. Och Obertan är över ett år äldre än var Anderson var när han värvades!!!

    Vad jag menar är att man inte ska satsa på talanger om man inte har några talanger som duger. Om 2.5 år har Obertan kanske spelat 20-25 matcher i Man U, och då är han 23 år! Då är det bättre att lägga 100-300 mkr på en ung grabb om året isf, som garanterar utdelning. United har en policy att kunna köpa för £20m om året (läste jag någonstans tidigare, dock ingen fakta men låter ju sannolikt), alltså ca 250 miljoner kr.

    Och varför måste det vara just en Ronaldo? Stora talanger finns det gott om, när Milan värvade Pato är ett bra exempel, som kostade 180 miljoner och var en sådan där "Boy Wonder", var 17 år gammal och garanterade utdelning åp ett helt annat sätt än t ex Obertan gör nu. Poängen är som sagt att det är bättre att ha en (Pato 2008/Ronaldo 2003/ Rooney 2004, Walcott 2006, som kostade £5m direkt och £12m beroende på resultat) än 5 Obertan 2009, och om man skulle räkna på det blir det både billigare och effektivare.



    Angående Uniteds policy att värva spelare 16-18 år så är det först på senare år som den blivit riktigt "competative" och verkligen kan köpa över talanger. Tidigare har det handlat om vad t ex BP gör i Stockholm: Erbjuda talanger högre standard på medspelare och träningar. Dessutom har det blivit betydligt mer internationellt nu, och det är ju vikitigt för att hitta spelare som faktiskt har potential att ta en tröja i förstatruppen som 20 åringar. Kolla på Arsenal. Det handlar om kvalitet, inte om kvantitet. Det är ju alltid bara 11 som kan spela samtidigt.

    2009-07-16 | 15:51:24
  • berta säger:

    Och sen en sak till, United skulle ju behöva en ytter till. Nu har Aston Villa värvat Stewart Downing, för £12m. Ashley Young på väg bort? :-)

    2009-07-16 | 15:56:26
  • berta säger:

    Och så en sak till, United kan ju behöva en ytter till. Nu har Aston Villa värvat Stewart Downing, för £12m. Ashley Young på väg bort? :-)

    2009-07-16 | 15:58:12
  • Kristian säger:

    /Berta



    Jag menar inte att det är lika stor chans att Obertan lyckas lika snabbt som Anderson gjorde. Verkligen inte, särskilt med tanke på att Anderson var bland de bästa spelarna i Portugisiska ligan säsongen innan United värvade honom. Jag använde honom som exempel eftersom det var en överraskning att han kom sig så fort. Det skulle vara en positiv överraskning om Obertan också gjorde det, trots att det inte behöver vara på Andersons nivå.

    Jag nämnde Ronaldo eftersom du skrev att man måste köpa 5 Obertan för att hitta en Ronaldo.



    Att värva spelare som Rooney är såklart mycket "säkrare" än att värva en spelare som Obertan. Men å andra sidan kostade Rooney 350 miljoner. Katastrof om en sån spelare misslyckas. Nani och Anderson var också spelare som var säkrare att värva eftersom de redan presterat på hög nivå. Men de kostade nästan 250 miljoner var.

    Obertan kostade 50 miljoner, och det är klart att en sådan spelare inte har samma press på sig. Misslyckas Obertan så blir det inte samma ekonomiska misstag som det skulle bli om Anderson, Rooney eller Nani skulle misslyckas.



    Att värva en spelare som kostar 100-300 miljoner varje år är långt ifrån idiotsäkert. Och några £5-12 miljoner får du inga spelare som man kan vara säkra på att de presterar för. I år blir det minst tre värvningar av tre relativt olika spelartyper och det är det som behövs om man ska vara med och slåss på fyra fronter. Bara för att många spelare slog igenom när de var yngre än Obertan betyder det inte att han är en flopp om han inte gör succé inom två år. Alla spelare kommer sig olika, och bara för att man inte är ordinarie när man är 23 finns det inget som säger att man kan explodera och bli en nyckelspelare när man är 25.



    Det som gör att jag tror på Obertan är att verkar ha, som jag redan skrivit, potential. Och det viktigaste. Att Sir Alex är extremt duktig på att få fram det bästa ur oslipade diamanter. OCH att han haft koll på honom en längre period. Det är ingen som han impulsivt slängde in ett bud på för att han var bra en kort period.



    Ja Ashley Young hade varit trevligt :) Enligt Douglas Costas agent ska United fortfarande ha intresset för honom. Han hade också varit trevlig:)

    2009-07-16 | 21:26:25

Kommentera inlägget här: