Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Varför inte utnyttja Real?

Kategori: Nyheter


Real Madrid presidenten Florentino Perez sa i en intervju att han ville värva Ronaldo, men att det samtidigt var viktigt för honom att Real behöll sig goda(?) relation till United. Nu vet ju inte vi vad som pågår bakom kulisserna men jag gissar på att relationen United-Real fortfarande är bra. Och eftersom United släppte Ronaldo till Real relativt enkelt (inte prismässigt men det är en annan historia) så borde Ferguson kunna utnyttja detta i en eventuell affär med en Real spelare. Trots att Real Madrid är en bank så måste de, trots mycket pengar, finansiera några av sina värvningar med försäljningar, samt att de inte behöver en överdrivet stor trupp. Därför kommer nog spelare som Robben, Higuain, Sneijder, Huntelaar etc. att finnas med på listan med spelare som Real kan tänka sig att sälja.

Arjen Robben passade bra in i Chelsea och hade säkert kunnat vara en mycket bra värvning av United. Dock ser jag hans skadeproblem som ett för stort dilemma för att han ska ersätta Ronaldo. En spelare som det har varit mindre snack om men som jag hade varit väldigt positiv till är Wesley Sneijder. Ronaldo behöver kanske ersättas med fler spelare än en, och då Ribery kan få ett duktigt överpris så hade Antonio Valencia + Wesley Sneijder varit en bra lösning efter Ronaldos försäljning. Så Sneijder är den jag höjer flaggan för idag!

Bland våra konkurrenter så närmar sig Liverpool en värvning av Portsmouths högerback Glenn Johnson. En värvning som jag tycker stärker Liverpool, trots att han inte lyckades riktigt i Chelsea. Priset som det spekuleras i på nästan £20 miljoner är givetvis på tok för mycket. Men varför ska man vara förvånad....

Kommentarer

  • lol säger:

    du gillar fotboll....

    2009-06-17 | 13:11:09

Kommentera inlägget här: