Förlust mot Inter

Kategori: Nyheter

image37
                              Zlatan Ibrahimovic firar sitt 2-1 mål på Old Trafford

Säsongens första stora test för Manchester United ägde rum på Old Trafford igår inför drygt 74 000.Det var italienska mästarna Inter som gästade Old Trafford tio dagar innan Premier League drar igång. United spelade bra och visade härliga offensiva kvalitéer, dock blev det förlust med 3-2 i en mycket underhållande match.
Machstarten visade att United inte riktigt är vana att möte lag av högsta nivå och Inter pressade United till att göra små misstag. Trots det var det United som tog ledningen i 17:e minuten. Ronaldo spelade fram Evra som slog ett inlägg mot Giggs. Giggs hoppade över bollen och vid bakersta stolpen stod Wayne Rooney som slog in bollen till 1-0 för de rödklädda.

Inter vände
Efter Rooneys mål tog det inte lång tid förrän Italienarna kvitterade. Det var Inters nyförärv David Sauzo som efter många sparkar i straffområdet fick in bollen bakom Van der Sar. Sex minuter var det dags igen. United överrumlades med ett bländande one-touch spel från Inter, som avslutades av Zlatan Ibrahimovic.
Inter fortsatte och 3-1 målet skulle också komma. Ronaldo tappar bollen på mitten och Inter sätter fart framåt. Bollen hamnar till slut framför fötterna på David Sauzo som gör sitt andra mål för dagen. Resultatet stod sig fram tills halvtidsvilan.

United bäst i andra
United var helt klart det bättre laget i andra halvlek och Ronaldo och Rooney visade att de två kan bli en kanon duo 2007/2008. Men det var ingen av dessa två som fixade Uniteds reducerigs mål. Ronaldo slår en frispark in mot straffområdet och där inne står ingen mindre än Adriano som stångar in bollen i eget mål och det stod nu 3-2 till gästerna. United satte fart framåt i hopp om en kvittering och Ronald hade flera bra skottförsök som målvakten räddade mästerligt. Bästa chansen hade Rio Ferdinand. Han fick bollen ca sju meter från målet, men visade att han inte är en målskytt genom att dra den högt över.
Närmare kom inte United och matchen slutade 3-2 till Inter. Ingen av de tre nyförvärven Nani, Anderson eller Hargreaves var med i matchen men det ser ut som om de två sistnämnda får sin debut mot Doncaster på fredag.