Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Giggs glad över att få Tevez in i laget

Kategori: Nyheter

image42
                             Tevez visar (här i West Ham) att han är en storspelare

Uniteds fjärde värvning under sommaren blev som känt West Hams Carlos Tevez. Argentinaren som hämtades till West Ham från Corinthians 2006, hade det inte lätt i början och var mållös i flera matcher. Det dröjde till slutfasen av säsongen innan Tevez skulle vakna till liv, och han höjde sig rejält och var helt klart en av orsakerna till att West Ham spelar i Premier League nästa säsong.
United försökte länge värva den duktige forwarden utan resultat men som ni säkert känner till gick det till slut vägen och Tevez fick tillåtelse att lämna sin förra klubb.  

PL accepterade affären
Innan affären skulle kunna färdigställas helt var Premier League styrelsen tvungen att acceptera affären, något som de som väntat också gjorde. Tevez har inte presenterats som United spelare ännu men väntas bli het klar inom två dagar.
Tevez kommer, om allt går enligt planerna, spela match redan på onsdag. Antingen mot Glentoran i Belfast, eller mor Dunfermline i Skottland. Några dagar senare, närmare bestämt söndag så spelar United sin första ligamatch mot Reading, och förhoppningsvis imponerar han tillräckligt på Ferguson så att han belönas med en plats i årets första ligamatch.   

"En kvalitetsspelare"
Ryan Giggs är lyrisk över att få argentinaren med i laget. Enligt "Giggsy" kommer Tevez att stärka truppen mycket nästa säsong.  
- Jag är mycket glad över Tevez. Han tränade med oss på fredagen och hittade sig direkt till rätta. Han är en kvalitetsspelare, något som vi såg mot slutet av förra säsongen då han spelade för West Ham - så han kommer ge oss en ny dimension, säger Ryan Giggs till MUTV.
Att det blir mer konkurrens om platserna nästa säsong oroar inte Giggs någonting, utan Giggs menar hellre att det är upp till var och en att prestera på topp.
- Det kommer krylla av anfallsalternativ denna säsongen, men det betyder bara att alla måste på topp hela tiden, säger Giggs. Och det har han så rätt i. Och att det kommer att finnas en hel del anfallsalternativ stämmer. Men titta på mittfältet där det redan förra säsongen fanns gott om kvalitetsspelare. Nu när Anderson, Nani och Hargreaves anslutit till truppen har vi förmodligen en riktig toppsäsong att se fram emot.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: