Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Giuseppe Rossi lämnar för Villareal

Kategori: Nyheter

image36
                               Rossi - Nästa säsng representerar han Villareal 

Nu står det klart att Manchester Uniteds 20-årige Italienare Giuseppe Rossi lämnar Old Trafford för spel i Spanien och Villareal. Manutd.com skrev igår att United och Villareal har kommit överens om en permanent övergång för Rossi.
Någon övergångsumma nämns inte på manutd.com men The Guardian uppger idag att affären kommer att ge United ca 10 miljoner euro.  

Gått trögt i England
Rossi kom till United från Parma 2004 och har även varit utlånad till klubben i fjol och gjorde bra ifrån sig med 9 mål på 19 matcher. I England har det inte gått lika bra för Amerikansk födde Rossi. Han lånades ut en säsong från United till Newcastle då konkurrensen i United var hård. Dock fick han väldigt lite speltid i Newcastle och fick spela lika lite där som han fått i United.  

Överraskande att det blev Spanien
Att det blev en övergång för Rossi var inte så överraskande men att det skulle bli till Spanien och inte Italien var något som inte många trott. Parma har varit intresserat i att värva tillbaka Rossi och även Serie A nykomlingarna Juventus och Napoli har visat intresse men det blev istället Villareal för Rossi. Att United säljer en forward kan ses som ett tecken på att United har stark tro i att få hämtat Carlos Tevez till klubben. Och det ska väl mycket till om inte den affären går igenom när som helst.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: