~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Seger i båda matcherna

Kategori: Nyheter

image47
Nani får hoppas att Sir Alex inte ser bilder från matchen då han firade sitt mål genom det sätt han blivit avråd till

Det skulle bli segrar i båda gårdagens matcher som spelades i Dunfermline och i Belfast. United spelade bra i båda matcherna trots att siffrorna, men lite skärpa i avsluten, kunde ha blivit större.

Glentoran - United XI 0-3
Matchen igår i Belfast slutade 3-0 men det kunde ha blivit flera mål då United enligt rapporter spelade bra. Matchens stora namn var nyförvärvet Nani. Nani som spelade hela matchen var inblandad i det mesta och stod också för dagens delikatess. Men det var inte Nani som inledde målskyttet. Lee Martin snodde åt sig bollen och spelade Fraizer Campbell vars volley avslutning var otagbar för målvakten.
Åtta minuter senare var det dags för mål nummer två, och även denna gång var Campbell inblandad, men även Anderson och Nani var med i förarbetet till vad som till slut skulle skrivas ner till Patrice Evras mål.
United fortsatte och tio minuter innan pausvilan slog Nani till. Han drog iväg ett skott utifrån och fick en riktig kanonträff som gick rätt upp i krysset. Han firade målet på det sätt Sir Alex avrådit honom från... just det, volter.
Andra halvlek blev mållös trots att United borde ha skrivit siffrorna större. Men det var ändå en match att ta med sig till ligastarten på söndag.

Laget:
Heaton, Simpson (Gibson, 61.), Ferdinand, Vidic (Lea, 69.), Evra; Martin, Carrick, O'Shea, Nani; Anderson, Campbell (Dong, 61.)

Dunfermline - United XI 0-4

Även i Dunfermline blev det en behaglig resa för bortalaget, men också här borde det ha blivit fler mål i Uniteds favör. United spelade bra och höll i bollen mycket och skapade en hel del. Det var dock inte så konstigt då bortalaget inte höll högsta klass. Första målet kom efter 23 minuter. Chris Eagles som haft en riktigt fin sommar blev framspelad av Giggs och avslutade kallt genom att placera bollen in bredvid målvakten. Andra målet gjordes av Ryan Giggs som efter framspelning av Wayne Rooney lyfte elegant bollen över målvakten.
2-0 resultatet stod sig halvleken ut.
Wayne Rooney hade under matchen haft flera chanser utan att lyckas, men till slut skulle målet komma. Darren Fletcher blev neddragen och domaren pekade på straffpunkten. Rooney tog ansvaret och gjorde inga misstag genom att dunka in 3-0. 4-0 skulle också komma av Rooney. Han fick bollen i mitten av planen utan att ha en spelare i närheten av sig. Han satte fart mot målet och avslutade till slut genom att slå in bollen in i närmsta hörnet.