Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Sir Alex hyllar Van der Sar

Kategori: Nyheter

image43
                Sir Alex Ferguson och Carlos Queiroz fick igår ta emot årets första trofé

När Wayne Rooney slog in Uniteds tredje straff säkrade han årets första titel för Manchester United. Men det var inte Rooney som var den stora hjälten i gårdagens Community Shield match. Nej, det var Edwin Van der Sar som i straffläggningen hade en otroligt avgörande roll då han skulle vakta Uniteds mål. Van der Sar som kritiserats lite av Ferguson som sagt att han kan tänka sig att spela med Ben Foster i mål nästa säsong. Men Van der Sar vill annorlunda och visade att han är en målvakt av världsklass genom att rädda samtliga tre straffar som Chelsea slog. Samtidigt som Carrick, Ferdinand och Rooney skötte sig felfritt från straffpunkten.
Så här sa Alex Ferguson till Sky Sports efter matchen: "Edwin var helt fantastisk. Han utnyttjade sin rutin, och det gynnade oss".  

Inget lag presterade på topp
Community Shield matcherna spelas alltid mellan vinnaren av FA-cupen och vinnaren av ligan. Enligt Ferguson var det inte på topp lagen presterade och menar att det är så det brukar vara när det är kort kvar till ligan drar igång.
- Jag tycker inte något av lagen spelade upp mot sitt bästa, men så brukar det vara i Community Shield matcherna. De används som uppvärmning inför allvaret som börjar helgen efter, säger "Fergie".
Spelmässigt så var det en jämn match mellan de båda storlagen, men det var i Chelseas straffområde det hände mest målchansmässigt.
- Spelmässigt var det inte så mycket som skiljde de två lagen, men vi skapade de bästa målchanserna, menar Ferguson.  

Ingen betydelse för framtiden
Att matchen skulle ha någon inverkan i vad som komma skall nästa helg har Ferguson svårt att tro.
- Nej, listan är inte gjord på bakgrund av detta resultatet. Jag tror hela landet vet med sig själv om vilka lag som kommer att kämpa om titeln. Själv tror jag att Arsenal och Liverpool kommer spela en större roll denna säsong, och det kan gott hända att det kan vara till spelets fördel, sa Sir Alex efter att årets första trofé var hämtad från Wembley.  

Kommentarer


Kommentera inlägget här: