~~~We'll keep the red flag flying high~~~

United vann efter straffar

Kategori: Nyheter

image41
         De båda målskyttarna Giggs och Malouda. Giggs blev till slut den som stod som segrare

Edwin Van der Sar blev stor hjälte då han räddade samtliga Chelseas straffar under straffläggningen i Community Shield på Wembley idag. Matchen slutade 1-1 efter ordinarie tid och i Community Shield, (som är vinnaren av cupen mot vinnaren av ligan) är det ingen förlängning, utan straffar direkt.
Något som idag gynnade United.
Matchen började långsamt då båda lagen kände lite på varandra. Det dröjde fram till 20:e minuten innan Ronaldo fick nog och satte fart på vänsterkanten och slog en passning in till Giggs som borde ha gjort mål men Petr Chec i Chelsea målet gjorde en bra räddning.
Detta satte fart på matchen och det var chanser åt båda håll. Michael Carrick hade en bra chans men bollen gick utanför, samma sak för John Obi Mikel som också han fick se sitt skott passera fel sida av stolpen.

United tar ledningen
United ställde upp med samma lag som mot Inter, enda ändringen var att Silvestre gick in istället för Eagles. Silvestre tog platsen på vänsterbacken och Evra flyttades upp som västermittfältare. Och det visade sig vara ett bra drag av Ferguson då det var Evra som stod för inlägget till 1-0 målet.
Evra tog emot en boll från Vidic, spelade Ronaldo och fick sedan tillbaka den och satte fart ner mot linjen. Han slog ett perfekt inlägg till Giggs som denna gång inte gjorde några misstag och United tog ledningen.
Tyvärr så skulle Chelseas kvittering komma och det var nyförvärvet Florent Malouda som efter att ha gjort bort Ferdinand placerar in bollen vid sidan av Van der Sar. Detta skedde i 45:e minuten och resultatet stod sig halvleken ut.

Chansfattig andra halvlek
Andra halvlek blev en chansfattig historia där United för övrigt gjorde två byten. Först Nani istället för Silvestre innan det var färdigspelat för Giggs som bytte med Fletcher. United pressade Chelsea men med tiden så drog pressen ner och Chelsea kunde behålla bollen inom laget, dock utan att skapa något speciellt. Avgörandet kunde ha kommit femton minuter före full tid då Nemanja Vidic blev nerdragen i straffområdet av Tal Ben-Haim. Dock utan någon reaktion från domaren, men hade situationen varit utanför straffområdet hade nog domaren dömt annorlunda. Det oavgjorda resultatet stod sig matchen ut och det var dags för straffar. En kamp som United gick vinnande ur och årets första trofé var fixad.