Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

West Ham bekräftar: - Tevez får lämna

Kategori: Nyheter

image39
                                         - Välkommen till Old Trafford Carlos

Äntligen kommer beskedet alla United supportrar väntat på. Carlos Tevez är fri till att skriva på för Manchester United. West Ham bekräftar idag att de är överens med Kia Joorabchian om pengasumman de får för att Tevez ska skriva på för United. Det betyder att affären i stort sett är klar då det ända som återstår är att United överför pengarna de betalar för Tevez till West Ham, samt att Premier League godkänner affären, något som de med högsta trolighet gör.
Affären ser ut att handla om en utlåning på två år, United har dock option på att förlänga kontraktet ytterligare tre år.

Joorabchian får 140 miljoner
Enligt Sportexpressen tjänar Kia Joorabchian, som äger Tevez, 140 miljoner kronor på affären. Sportexpressen uppger också att West Ham tjänar 28 miljoner kronor, samtidigt som United.no skriver att West Ham blir 15-40 miljoner kronor rikare. Tevez själv kan få tjäna uppemot 300 miljoner kronor under de möjliga fem åren i United, enligt Sportexpressen.
BBC Sport bekräftar också att affären är löst och avslöjar samtidigt att Tevez har ägnat dagen åt att genomgå den medicinska undersökningen och genomfört sin första träning med sina nya lagkamrater.  

Magnusson glad över lösning
West Hams isländske ägare Eggert Magnusson är lättad över att alla involverade parter har hittat en lösning i årets kanske mest invecklade affär.
- Jag är självklart glad för att vi äntligen har klarat av att hitta en lösning i den här sagan genom ett enkelt avtal, säger Magnusson och menar att det var bra att det slapp bli en rättegång som kanske hade gjort allt mer komplicerat.
Magnusson menar nu när Tevez sagan över att alla kan sätta fokus på kommande säsong, och han önskar även Tevez all lycka i framtiden.
- Alla involverade parter kan nu blicka framåt och fokusera helt och hållet på kommande säsong. Jag önskar Carlos Tevez allt gott när han nu tar nästa steg i sin fotbollskarriär. Han är en bra spelare, och jag är säker på att han kommer få en succé överallt där han kommer att spela fotboll, rosar Magnusson Tevez.   

Kia Joorabchian är strålande förnöjd
Kia Joorabchian är givetvis glad över att övergången nu äntligen blir av.
- Vi (Joorabchians företag) är strålande förnöjda med att alla parter har kommit fram till ett avtal som säkrar Carlos Tevez övergång från West Ham till Manchester United. Vårt viktigaste mål har hela tiden varit att lösa saken på ett bra sätt, och låta Carlos Tevez få tillåtelse att spela för Machester United. Carlos ser fram emot att spela för klubben, och han är nu på väg att nå sina ambitioner, säger Joorabchian.  
Tevez har inte presenterats i United än men lär göra det när som helst.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: