Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Inga utlåningar nästa säsong

Kategori: Nyheter

image34
              Ben Foster lyckades i Watford. Nu får han finna sig i att lyckas även i United.

Förra säsongen lånade United ut ett flertal av de yngre spelarna för att ge dem speltid på högsta nivån. För de flesta spelarna blev det lyckade utlåningar med mycket speltid. För Giuseppe Rossi (Parma), Gerard Pique (Real Zaragoza), Jonathan Evan (Sunderland) och Ben Foster (Watford) blev det riktigt lyckat och spelarna var bland de bästa i sina lag. Framförallt den sistnämnde som för andra säsongen i rad blev utsedd till säsongens bästa spelare i Watford.
Men i år ändrar Ferguson inställning och tänker inte låna ut några spelare under säsongen 2007/2008. Det betyder alltså att förutom de tidigare nämnda kommer också Danny Simpson, Phil Bardsley, Chis Eagles, Lee Martin och Fraizer Campbell göra det extra trångt på Uniteds träningar.  

41 spelare i truppen
Räknar man spelare från förra säsongen och plussar på återvända spelare och de nyinköpta spelarna Hargreaves, Nani och Anderson samt plockar bort sålda Kieran Richardson så blir det en ökning med elva spelare jämnt emot förra säsongen.
Det betyder att Sir Alex kommer att ha hela 41 spelare att välja mellan när han gör sina laguttagningar. Och då är inte Carlos Tevez inräknad, som med högsta trolighet anländer till Old Trafford inom en snar framtid. Dock får man räkna bort minst en spelare då framförallt både Alan Smith och Gabriel Heinze är på väg bort från klubben.  

"Viktigt att ta vara på de unga"
Med 41 spelare i truppen får 30 spelare finna sig i att ta plats antingen på bänken eller på läktaren. Med högsta trolighet blir det de unga spelarna som kommit tillbaka från utlåning som inte får plats värken i startelvan eller på bänken. Därför menar Sir Alex att det viktigaste är att ta hand om de yngre.
- Min största jobb som tränare nästa säsong blir att ta vara på de unga spelarna, säger Ferguson till magasinet Inside United.
Och han menar att det är mycket viktigt att göra detta, då de yngre spelarna kan vara en del framtidens Manchester United.
- Det krävs mycket engagemang. De är fantastiska unga spelare, och vi kommer inte på något sätt låna ut dem igen. De är framtidens Manchester United, menar Ferguson.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: