Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Det kan se illa ut 17:e augusti

Kategori: Nyheter

                         Rooney missar troligtvis Newcastle matchen pga. sjukdom

Jag kan börja med att ursäkta den dåliga uppdateringen. Lite olika släktbesök har varit orsaken till det. Ett så långt mellanrum som det nu varit mellan inläggen ska inte upprepas.

Idag är det 10 dagar kvar tills Newcastle står för motståndet i säsongens första Premier League match för Uniteds del. Det känns inte länge sedan pokalen plockades hem, för andra året i rad, på JJB Stadium, men man har ändå hela sommaren längtat till det som komma skall. Men trots att träningsmatcherna gott bra och inga större spelare lämnat klubben, så känns det helt klart oroväckande när man ser över vad som kan komma att bli det lag som sparkar i gång United säsongen.
Ronaldo, Nani och Anderson är spelare som med 100% säkerhet kommer missa säsongsinledningen. Medan Hargreaves, Saha, Rooney, Park, Neville och Carrick är högst osäkra kort. Det kan bli ett helt annat lag än vad vi är vana vid när en förhoppningsvis ny succé säsong ska dra igång.

Som vanligt så har det varit väldigt mycket snack kring övergångar den här sommaren. Men till skillnad från i fjol så har det inte dykt upp några nya ansikten på Carrington. Och enligt Sir Alex Ferguson så kan det komma att vara i stort sett samma trupp som förra året när allvaret drar igång.
"Vi har inte hämtat in några toppspelare, något alla förväntar sig att vi ska göra. Vi är givetvis på utkik efter förstärkningar, men vi är absolut inte desperata. Vi har en perfekt balans av unga och erfarna spelare. Vilket mycket beror på värvningarna i fjol. I tillägg har vi spelare som har kommit tillbaka efter lån. De förtärker oss ytterligare, och flera av dem har potential att nå långt. Så i mina ögon har vi de spelare vi behöver", har en mycket självsäker tränare uttalat.
Och visst har han rätt. Det var ju det här laget som vann dubbeln förra året så samma lag kan väl göra det igen. Men det känns ändå oroväckande att det inte hänt så mycket på transferfronten med tanke på skadesituationen i laget.
Men förhoppningsvis kommer det in någon anfallare som kan lugna nerverna något fram till premiären.

För kanske sisa gången den här sommaren (och förhoppningsvis sista), så ska jag även nämna Ronaldo karusellen. Huvudpersonen själv har nu uttalat sig i sommarens mest omtalade transfer men ger lite blandade budskap i sina uttalanden.
"Jag kommer vara United spelare, i alla fall ett år till. Samtidigt vill jag göra klart att jag inte spelar i United mot min vilja. Jag kommer spela för United med hela mitt hjärta och själ, och kommer bära den röda tröjan med samma vilja och glöd som jag alltid gjort", sa han i en intervju med en portugisisk tidning.
Positivt att han gör det här uttalandet. Om det stämmer att han med glädje tar på sig en röd tröja så har jag inga problem att se honom springa ut på Old Trafford i fortsättningen.
Det jag syftade på med dubbla budskap var att han senare i intervjun sa följande:
"Jag vet att Real Madrid var intresserade i att värva mig, och att de la ett högt bud på mig. Jag hoppades att budet skulle bli accepterat. Att säga något annat vore oärligt"
Visst att han fortfarande drömmer om att någon gång spela i Real Madrid, men att sitta och säga att fick han bestämma så skulle han spela där nu, direkt efter att han sagt att han spelar med hela sitt hjärta för United. Känns inte som helt rätt val av ord i det uttalandet av portgisen. Jaja, det finns väl inte så mycket mer att säga kring det här. Oavsett vad jag eller någon annan tycker om delar av det uttalandet så kvarstår faktumet att han kommer spela för United kommande säsong, men med högsta sannolikhet också kommer göra det för Real Madrid i framtiden.

I övrigt så finns det väl inte så mycket att tillägga. Fangzhuo Dong målade idag för sitt Kina i OS då han i 88:e minuten kvitterade mot Nya Zeeland. De senaste två träninsmatcherna slutade med en seger (Peterbrough 2-0) och en oavgjord (Juventus 0-0). Medan Louis Saha imorgon firar sitt 30-års dag.
Det enda jag vill nu är att SAF ska, trots uttalandet om en redan stark trupp, värva en till anfallare som kan vara med mot Newcastle. Vem det nu borde vara får han själv avgöra.

Vad tycker ni? Räcker det som det är, eller ska SAF handla in en spelare till? Och i så fall vem?

Kommentarer

  • trueblue säger:

    Du frågar om det räcker... det beror ju på vad ni siktar på. ska ni vinna PL behövs nog minst 10 spelare till i världsklass, om ni ska lyckas slå Chelsea. Är erat mål att se till att inte förlora 2 matcher mot Man City denna säsong så klarar ni nog er med lite tur...

    2008-08-07 | 19:19:50
  • Anonym säger:

    Jag tror att bredden från förra säsongen räcker men det hade varit gött att värvat Huntelaar.

    2008-08-07 | 19:26:17
  • sir lantz säger:

    ja klaas-jan vore ju ett fint tillskott, men även roque santa cruz skulle vara en bra värvning. Det skulle bli nån utav dom om jag fick bestämma.

    2008-08-07 | 21:28:22
  • Anonym säger:

    Potential

    2008-08-07 | 21:41:52
  • Kristian säger:

    Ojdå.. Översatte från norska United.no och var lite för snabb med översättningen. Ändrat nu!

    2008-08-07 | 22:59:58
  • africa säger:

    om united lyckas lösa arbetstillståndet för manucho så har man tre och en halv (saha) anfallare i truppen. då behöver inte fergie desperat hitta en ny anfallare innan 31 augusti.

    2008-08-08 | 02:43:40
  • Anonym säger:

    Tyvär är det nu klart att Craig Carhgart, Manchester Uniteds mittbackstalang, lämnar klubben som lån till Plymouth Argyle. Och jag som trodde att ham kanske skulle få lite speltid.



    Rättta mig gärna om jag har fel nu: jag vill näligen väldigt gärna ha fel nu, men börjar inte Uniteds backlinje se tunn ut:



    HB:

    Neville

    Simpson

    Brown



    MB:

    Vidic

    Fedinand

    Evans

    Kanske O´Shea



    VB:

    Evra

    Silvestre

    2008-08-08 | 19:01:23
  • Nicke säger:

    Tycker att Sir Alex radat upp misstag på misstag under denna sommar, vilket är tråkigt att se. Han har tvingat kvar Ronaldo, samtidigt som han lagt all energi på att värva helt fel spelare (Berbatov). Vem som helst hade kunnat se att det värvningsförsöket var dömt att misslyckas. Sedan blev det träningsturné, eller snarare PR-turné till Afrika av alla ställen vilket såklart slutade i att den viktigaste spelaren drog på sig virus. Även det något som vilken idiot som helst hade kunnat förrutspå, att lägga en träningsturné i Afrika är ju att be om problem. Sedan släpper han iväg Anderson till OS trots att man har 8 spelare borta, och när han tillslut inser att han förlorat kampen om Berbatov står han helt utan plan B...



    United måste se till att få in en riktig målskytt, det har saknats i över 2 år nu och att bara ignorera detta som Sir Alex gör att man bara blir jävligt förbannad. Med Rooney sjuk (ska dock träna igen om man ska tro tidningarna) så har United EN anfallare, Tevez. Campbell har noll PL-erfarenhet, Manucho likaså. När det dessutom finns världsklassanfallare som Eto'o och Huntelaar till salu så fattar jag inte vad gubben tvekar på?



    Jag har sett samtliga träningsmatcher och det har sett ruskigt uddlöst ut. Chris Eagles, såld, är väl nästan Uniteds bästa målskytt under försäsongen och det känns som att man saknar offensiva och kreativa spelare. Mot Juventus gick Tevez ständigt ner och hämtade boll som om han vore nån defensiv mittfältare, vilket ledde till att hotet framåt kom från O'Shea. Det säger det mesta tycker jag...

    2008-08-08 | 19:03:27
  • Nicke säger:

    @ anonym



    Du har faktiskt fel då backlinjen är ännu tunnare än den du presenterade. Danny Simpson är nämnligen utlånad till Blackburn sedan en dryg vecka tillbaka. Dock har United värvat brassetvillingarna Fabio och Rafael, en vänster och en högerback. De lär knappast vara redo för Premier League än, trots imponerande spel i träningsmatcherna, men om det verkligen skulle krisa kan nog någon av dom hoppa in.



    Jag kan hålla med om att backlinjen känns lite tunn, men jag tror att Sir Alex är ganska nöjd då många spelare ju kan dubbla. Skulle gissa på att han rankar sina spelare såhär (förutsatt att alla är friska):



    Högerback:

    1. Neville

    2. Brown

    3. O'Shea

    4. Rafael



    Mittback:

    1. Ferdinand

    2. Vidic

    3. Brown (om Neville är frisk, annars Silvestre)

    4. Silvestre

    5. Evans

    6. O'Shea



    Vänsterback:

    1. Evra

    2. Silvestre

    3. O'Shea

    4. Fabio



    Som synes ganska bra täckning, även om det kanske var lite onödigt att låna ut Simpson och inte ersätta Piqué. Kul dock för Cathcart att få lite speltid i Championship. Kanske kan han lyckas lika bra som Shawcross.

    2008-08-08 | 19:11:41
  • Anonym säger:

    Utan Simpson och utan att räkna tvillingarna Da Silva så har man alltså 8:a backar. Får man en skada har man inte tilräckligt med avbytare på alla positioner, en mycket tunn uppställning. Någon på ingång? Troligtvis inte.



    Vill bara påpeka som skön och kostig grej: Under åren utan Nistelrooy då United inte haft någon naturlig måslskytt har man vunnit två ligatitlar, en Champions league och förlorat en final i FA-cupen. Något samband?



    Sen tycker jag nog tt du ska lita på att Mannen som vunnit Premier League tio gnger och Champions League två gånger har bättre omdöme och är skickligare när det komer till fotboll :D

    2008-08-08 | 20:12:21
  • africa säger:

    det är aldrig dåligt att ha världens bästa spelare i sitt lag!

    united är inte som arsenal, dom utvecklar spelare och sen sälja dom.

    2008-08-08 | 23:16:12
  • Anonym säger:

    Att United inte vann något under van Nistelrooys sista säsonger hade flera andra orsaker. Spelsättet såg annorlunda ut, de unga spelarna var inte lika bra (Rooney, Ronaldo framförallt) och framförallt mittfältet var ju uselt på den tiden. Dessutom så var Ruud själv helt värdelös sista våren i United.



    Idag har United världens bästa spelare i laget, man har Tevez, Nani mfl. och man har dessutom fått in Vidic/Evra som gjort backlinjen till världens bästa. Och så då Carrick som varit så bra på mitten. Så lagen ser helt annorlunda ut, det ser jag som den främsta skillnaden.



    Jag tror dock att en kombination av dagens United OCH en riktig målskytt á la van Nistelrooy vore ostoppbar både i England och Europa. Ser man på Uniteds i princip enda problem de senaste två säsongerna har det ju varit att man inte kunnat utnyttja sina lägen. Dagens anfallare Rooney och Tevez är dessutom spelare som älskar att gå ner på mitten och hämta boll. Det är mycket bra förutsatt att man då har kvar en spelare i boxen, det har inte United idag. Jag vill ha in en anfallare, typ Huntelaar som helst inte lämnar motståndarnas straffområde alls. Då finns det alltid nån att skicka in bollen på, och då finns det alltid en chans att det blir mål.

    2008-08-09 | 01:58:25
  • Anonym säger:

    När kommer nästa uppdatering det har ju kommit nya rykten och CS har spelats.

    2008-08-10 | 19:19:14

Kommentera inlägget här: