Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Årets...

Kategori: Nyheter

           Årets tysta minut den 10 februari 2008 (för en gångs skull en bild jag tagit själv!)

Året börjar gå mot sitt slut och 2008 har varit ett helt strålande år för oss United supportrar. Premier League mästare, Champions League mästare och nu världsmästare! Och på det så blev det även seger i Community Shield finalen mot Portsmouth i augusti, Ronaldo blev utsedd till världens bästa fobollsspelare när han tog emot ballon d'or, och Anderson blev utsedd till årets "Golden Boy" (världens bästa spelare under 21 år). 
Att överträffa förra säsongen är svårt. Förmodligen är det bara Treble säsongen -99 som kan ses som en bättre säsong.

Den första halvan på den pågående säsongen har inte varit så dålig som man kanske tror när man ser på tabellen och några av resultaten så här långt som varit något under förväntan. Vi ligger i och för sig hela tio poäng bakom Liverpool och sju poäng bakom Chelsea men då har vi tre matcher mindre spelade och det är mot Middlesbrough, WIgan och Fulham, samtliga matcher på hemmaplan. Så trots att vi haft ett mycket svårt spelschema så här långt på säsongen så hänger vi med ganska bra. Förutsatt att vi vinner hängmatcherna.
Och vi är inte enda laget som tappat poäng mot lag som vi kanske borde ha slått. Chelsea tappade för en dryg timma sen poäng mot Fulham och har bara tagit en enda poäng i de stora matcherna (Pool, Arsenal, United) trots att de spelat samtliga matcher mot de här lagen på hemmaplan. Liverpool har gjort det bra i de stora matcherna men har (som vanligt) tappat alltför mycket poäng pga. oavgjorda matcher. Fulham, Hull och West Ham har alla tagit poäng på Anfield på senare tid. Medan Arsenal förmodligen redan spelat bort sina guldchanser.

Jag tänkte att jag skulle sno en grej Canal+ kommentatorn Jonas Dahlquist har på sin blogg. Där har han gjort en lista med lite "Årets händelse" saker. Fast till skillnad från honom så väljer jag bara saker som hänt inom United och inte hela fotbollsvärlden. Här kommer första delen på den:

Årets kanon: Paul Scholes mål mot Barcelona var något av de häftigaste jag upplevt som United supporter. Det fanns ingen som förtjänade att göra det målet mer och han kunde inte ha tajmat det bättre än vad han gjorde.

Årets frispark: Cristiano Ronaldo mot Portsmouth. Oj vilka vackra frisparkar portugisen gjort i år. Men frisparken han slog hemma mot Portsmouth var så äckligt bra och snygg att David James hade knappt tagit den om han stått i det rätta hörnet innan frisparken slogs.

Årets trick: I hård konkurrens av Ronaldos trippande i slutsekunderna i ligamatchen mot Arsenal så vinner Nani med sin förnedring av Justin Hoyte i FA-cup matchen mot Arsenal i februari då han nickade och trixade med bollen ner mot eget mål jagad av Hoyte som till slut ramlade. Därefter fullbordade Nani förnedringen genom att göra bort Hoyte med en tvåfotsdribbling. Fotbollskonst!

Årets tystnad: Derbyt mot Manchester City i februari var ingen bra prestation av United fotbollsmässigt men hyllningen av Busby Babes var minnesvärd och den tysta minuten innan matchen blev årets tystnad för oss United supportrar.

Årets målgest(er): Nanis volter är klar vinnare här. Pricken över i:et i Nanis mål ligger i målgesten.

Fem nya "Årets händelse" kommer imorgon...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: