Manchester United

~~~We'll keep the red flag flying high~~~

Är det dags att släppa Ronaldo? Och vem ska då ersätta?

Kategori: Nyheter

                            Old Trafford eller Santigo Bernabeu för Ronaldo nästa säsong?

Sagan om Cristiano Ronaldo kommer aldrig att ta slut förän han verkligen skriver på för Real Madrid, om han nu gör det.
Att ersätta världens bästa spelare är inte det lättaste en fotbollstränare kan göra i sin karriär. Men att tvinga en spelare att spela matcher för en klubb är inte det smartaste en fotbollstränare kan göra heller. Därför är det ingen lätt sits Sir Alex Ferguson sitter i om Ronaldo verkligen har bestämt sig för att hans framtid är på Santiago Bernabeu. För mig så är det absolut bästa om Ferguson kan få Ronaldo på andra tankar än dom som förmodligen snurrar runt i hans huvud. Att övertyga honom om att han inte kan få det bättre än han har det i United. Samtidigt som han erbjuder en liten löneökning för att övertyga honom helt. Skulle detta inte fungera. Och Ronaldo verkligen står fast vid att han spelat sin sista match för United så har Ferguson två val, varav det ena låter väldigt fel för mig.
Antingen kräver de en enorm summa pengar för Ronaldo (över en miljard efter svenska mätningar) och säljer honom. Har då råd med flera spelare så att de kan ersätta Ronaldo, förstärka på ytterbackspositionen och handla in en anfallare. Eller så gör de som Ferguson utryckt sig i media och tvingar Ronaldo att stanna, placerar han i värsta fall på bänken i reservlaget, och låter han sitta där. Vilket skulle innebära att hans värde skulle sjunka enormt, och det är väl skapligt korkat att förlora flera hundra miljoner bara för att man ska visa vad man menar. Och skulle det vara så att Ronaldo stannar i United mot sin vilja men ändå presterar tillräckligt för att få mycket speltid så kommer han ju aldrig att göra en lika bra säsong som senast om han spelar i ett lag som han inte ens vill spela för, vilket också kommer att göra att hans värde kan sjunka enormt mycket, och United kan då få svårt att hitta en ersättare av samma kvalitè som de kanske kan om de släpper Ronaldo nu. Allra helst hoppas man att Ronaldo inser att det inte finns någon bättre plats att spela fotboll på än Old Trafford. Men har vi sett Ronaldo i en röd tröja nummer sju för sista gången så måste han ersättas, men i så fall av vem?

Listan kan göras lång. United kommer inte hitta en spelare som är bättre än Ronaldo. Inte lika bra heller. Men spelare som är mer än tillräckligt bra för att kunna ersätta honom finns det. Här är en lista på spelare jag skulle kunna tänka mig i United kommande säsong om Ronaldo lämnar (Ingen speciell ordning).
 
1. Bastian Schweinsteiger
2. Franck Ribery
3. Robinho
4. Lukas Podolski
5. Wesley Sneijder
6. Ricardo Quaresma


Någon du saknar på listan? Skriv i kommentarerna.

Kommentarer

  • Erik säger:

    David silva, en riktigt duktig spelare

    2008-07-01 | 21:15:34
  • sir lantz säger:

    helst Franck Ribery tycker jag, men även Sneijder eller Schweinsteiger skulle fungera.

    2008-07-01 | 23:10:52
  • chris säger:

    franck ribery på första plats, efteråt quaresma, men en som skulle vara bra där skulle också vara david silva, som erik säger! och förresten så tycker jag att det är svinigt av ronaldo att skriva på kontrakt till 2010 och sen säger att han vill till madrid!!!

    2008-07-01 | 23:34:10
  • Jocke säger:

    jag tycker han borde prova nani, för han har nästan likadan spelstil och det verkade passa in :)

    2008-07-01 | 23:38:31
  • Anonym säger:

    Frank Lampard skulle vara toppen, men han kan ni ju bara drömma om. denna säsong är det ingen målskilnad som räddar man united - ni kommer få spö av både arsenal och chelsea, bye bye MU

    2008-07-01 | 23:45:25
  • pontus säger:

    jag tycker dem ska satsa på nani elr robinho för dem har ungefär samma stil förutom att ronaldo gör lite fler mål :)

    2008-07-02 | 13:56:23
  • fredde säger:

    "denna säsong är det ingen målskilnad som räddar man united"



    Om du är efterbliven, eller just börjat följa PL - så borde man veta att United kom 2 poäng före Chelsea, och inte målskillnaden som avgjorde.

    Och jovisst vi får väl se om ni har någon chans mot oss.

    2008-07-02 | 14:40:41
  • Anonym säger:

    oj, har du nyss börjat följa PL... annars borde du förstått att Chelsea "gav upp" när Man United gjort 2-0 i sista matchen - deras eget resultat spelade inte längre någon roll

    2008-07-02 | 15:46:05
  • Anonym säger:

    Joao Moutinho var kung på Porugals mittfält i EM.



    Annars kan man väl köpa en forward och skola om Rooney som man gjorde i CL mot Barca.



    I övrigt förstår jag inte United om de överhuvudtaget är redo att föra en diskussion. Sätt snubben på bänken i reservlaget, tvinga honom att spela 5-7 matcher i ligacupen så att han inte kan bryta sitt kontrakt (en spelare som inte spelat 10 procent av säsongens matcher kan avbryta kontraktet) så att han kan sitta ytterligare ett år. Skit i honom.

    2008-07-02 | 17:53:19
  • Dan säger:

    Om Ronaldo säljs då tycker jag man ska köpa Schweinsteiger. Nej man ska inte förlänga hans kontrakt igen, helt otroligt att man ens tänker på det, sälj honom så snabbt som möjligt. Man ska han ett hjärta för klubben och det har inte Ronaldo.

    2008-07-05 | 14:15:03
  • Nicke säger:

    Ronaldo blir inte lätt att ersätta, vare sig det blir i sommar eller nästa år. Själv tycker jag att Robinho vore den bästa ersättaren ur många perspektiv. Han besitter massor av talang och är förhoppningsvis inte helt förstörd av Real än. Sir Alex skulle säkert kunna få fart på hans karriär, och dessutom så skulle man kunna inkludera honom i Ronaldo-affären.



    Även Bastian är en bra spelare, och Ribery till och med ännu bättre men ingen av dem lär bli enkla att värva. Vem som behövs är också svårt att svara på då man inte vet säkert hur United kommer att spela. 4-4-2, 4-5-1 eller 4-3-3? Rooney som anfallare, ytter eller cenral mittfältare? Jag hoppas se honom som central mittfältare i framtiden, tror han har störst potential på den positionen.



    Och du som tjatar om att Chelsea "gav upp" mot Bolton , exakt hur korkad är du? En fotbollsmatch pågår 90 minuter oavsett hur många av dom som Chelsea vill spela, om nu Bolton spelade tills domaren blåste så var ju 1-1 fullt rättvist. Matchen hade förresten aldrig slutat oavgjort om inte Chelsea varit så förbannat fega och tråkiga att det spelat på sin 1-0 ledning, som alltid.

    2008-07-05 | 16:36:19

Kommentera inlägget här: